Ertussenin I Winnaars

De winnaars van “Ertussenin” zijn: Anna Ofman en Sandra Schouten. Van harte gefeliciteerd! Het boek komt deze week naar jullie toe. Niet gewonnen? Niet getreurd. Hieronder vind je een korte samenvatting en twee voorbeelden van Monieks woordkunst.

Ertussenin – Moniek: “Deze dichtbundel is voor iedereen die ertussenin zit, die fase tussen oud- en nieuw, waarin je wél weet wat er niet meer is, en waarin het nieuwe nog niet helemaal helder is”.
Kantoorcollega en coach Moniek Wolters weet met haar woordkunst vaak zaken zo treffend te verwoorden, dat we al eerder met veel plezier gedichten van haar hebben gedeeld hebben in onze nieuwsbrieven. In dit artikel lees je hoe de gedichten tot stand kwamen. We verloten 2 exemplaren!

boekbespreking door Petra Hiemstra, 21 april 2020

Wat inspireerde je tot de gedichten in dit boek?

Moniek: “Zelf ben ik gefascineerd door de tussentijd na mijn eigen grote veranderingen in mijn loopbaan en in mijn persoonlijk leven. Van econoom en leidinggevende bij een ministerie in vast dienstverband maakte ik de stap naar coach en zelfstandig ondernemer. Een aantal jaren geleden ben ik gescheiden. Ik heb er jaren over gedaan om deze switches te maken. Deze lag namelijk totaal buiten de paden die mijn collega’s en naasten bewandelden, en vooral buiten het pad dat ik altijd voor mezelf had gezien. Wat was ik in mijn eigen tussentijd graag een boek over dit thema tegengekomen! Het had me veel rust gegeven te weten dat ‘het je in een tussentijd bevinden’ volstrekt normaal is. En dat je het dan gewoon even niet-weet. En dat deze fase bijzonder nuttig is voor je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Wat betekent Ertussenin voor jou?

“De tijd nemen om deze tussentijden goed door te komen, heeft me geholpen bij het vertragen. Om steun te zoeken. Om ruimte te maken voor wat in mijn leeft. En om ruimte te maken voor wat me inspireert. Dat leidde er uiteindelijk toe dat er ruimte vrijkwam voor expressie en creatie. Deze dichtbundel, in samenwerking met ontwerper Jing Foon Yu, is daar het gevolg van”.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

“Oei, dat is lastig! Zelf noem ik mijn poëzie liever ‘woordkunst’. Dat klinkt toch een stuk toegankelijker. En ik hoop ook dat mijn werk dat voor mijn lezers ook is. Toegankelijke, realistische en hoopvolle beschrijvingen van wat er was, wat het mooie aan het verwarrende ís en wat er nog gaat komen. Als ik iets hoop, is dat mijn werk mensen helpt om rust te vinden op de plek waar ze nu zijn en inspiratie om op hun plek te komen.

Twee voorbeelden van gedichten op Moniek’s website:

Haagse Hoogvliegers

 

Haagse Hoogvliegers

Meer weten?

Je het boek en/of kaarten en posters met gedichten bestellen bij Moniek, je lokale boekhandel of via Uitgeverij Komma.

Je kunt Moniek ook boeken voor een voordracht. Klik hier voor meer informatie.

En als je het leuk vindt om periodiek een nieuw gedicht van Moniek te ontvangen, kan dat hier

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *