Ertussenin I Winnaars

De winnaars van “Ertussenin” zijn: Anna Ofman en Sandra Schouten. Van harte gefeliciteerd! Het boek komt deze week naar jullie toe. Niet gewonnen? Niet getreurd. Hieronder vind je een korte samenvatting en twee voorbeelden van Monieks woordkunst.

Ertussenin – Moniek: “Deze dichtbundel is voor iedereen die ertussenin zit, die fase tussen oud- en nieuw, waarin je wél weet wat er niet meer is, en waarin het nieuwe nog niet helemaal helder is”.
Kantoorcollega en coach Moniek Wolters weet met haar woordkunst vaak zaken zo treffend te verwoorden, dat we al eerder met veel plezier gedichten van haar hebben gedeeld hebben in onze nieuwsbrieven. In dit artikel lees je hoe de gedichten tot stand kwamen. We verloten 2 exemplaren!

boekbespreking door Petra Hiemstra, 21 april 2020

Wat inspireerde je tot de gedichten in dit boek?

Moniek: “Zelf ben ik gefascineerd door de tussentijd na mijn eigen grote veranderingen in mijn loopbaan en in mijn persoonlijk leven. Van econoom en leidinggevende bij een ministerie in vast dienstverband maakte ik de stap naar coach en zelfstandig ondernemer. Een aantal jaren geleden ben ik gescheiden. Ik heb er jaren over gedaan om deze switches te maken. Deze lag namelijk totaal buiten de paden die mijn collega’s en naasten bewandelden, en vooral buiten het pad dat ik altijd voor mezelf had gezien. Wat was ik in mijn eigen tussentijd graag een boek over dit thema tegengekomen! Het had me veel rust gegeven te weten dat ‘het je in een tussentijd bevinden’ volstrekt normaal is. En dat je het dan gewoon even niet-weet. En dat deze fase bijzonder nuttig is voor je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Wat betekent Ertussenin voor jou?

“De tijd nemen om deze tussentijden goed door te komen, heeft me geholpen bij het vertragen. Om steun te zoeken. Om ruimte te maken voor wat in mijn leeft. En om ruimte te maken voor wat me inspireert. Dat leidde er uiteindelijk toe dat er ruimte vrijkwam voor expressie en creatie. Deze dichtbundel, in samenwerking met ontwerper Jing Foon Yu, is daar het gevolg van”.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

“Oei, dat is lastig! Zelf noem ik mijn poëzie liever ‘woordkunst’. Dat klinkt toch een stuk toegankelijker. En ik hoop ook dat mijn werk dat voor mijn lezers ook is. Toegankelijke, realistische en hoopvolle beschrijvingen van wat er was, wat het mooie aan het verwarrende ís en wat er nog gaat komen. Als ik iets hoop, is dat mijn werk mensen helpt om rust te vinden op de plek waar ze nu zijn en inspiratie om op hun plek te komen.

Twee voorbeelden van gedichten op Moniek’s website:

Haagse Hoogvliegers

 

Haagse Hoogvliegers

Meer weten?

Je het boek en/of kaarten en posters met gedichten bestellen bij Moniek, je lokale boekhandel of via Uitgeverij Komma.

Je kunt Moniek ook boeken voor een voordracht. Klik hier voor meer informatie.

En als je het leuk vindt om periodiek een nieuw gedicht van Moniek te ontvangen, kan dat hier

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA- coaching en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]