Hoe houd je, als (jonge) ambtenaar, je innerlijk vuur brandend?

Innerlijk vuur – Vragen die bij veel (jonge) ambtenaren leven op dit moment, zijn:

  • Hoe blijf ik verbonden en geïnspireerd? Hoe voorkom ik dat mijn innerlijk vuur uitdooft?
  • Hoe kan ik als jonge ambtenaar mijn plek vinden in zo’n grote, vaak wat logge, organisatie? Kan ik daar überhaupt wel invloed op uitoefenen? En zo ja, hoe doe ik dat goed, passend en efficiënt?
  • Hoe kan ik vanuit zingeving en inspiratie vorm en inhoud geven aan mijn persoonlijke leiderschap? En wellicht zelfs aan een ‘Nieuwe Overheid’?

Ambtenarij en zingeving

Leiderschapstrainer Lot Vegter, oprichter van De Vuurmakers, interviewde begin 2021 5 vrouwelijke leiders uit allerlei disciplines om juist antwoord op deze vragen te verkrijgen.  Het interview dat ze met mij, Petra Hiemstra, hield, kun je hier op Vimeo bekijken (Tip: kies voor versneld afspelen) en gaat over de volgende thema’s:

👉🏼 Het boek Ministeries van de Nieuwe tijd en groot durven kijken en luisteren
👉🏼 Liefdevol Leiderschap en omgaan met weerstand
👉🏼 Het politieke spel en de paradox van verschillende snelheden
👉🏼 De valkuil van NU impact willen hebben

Ik dank Lot voor haar warme, aandachtige grootluisteren en het aanwakkeren van mijn innerlijk vuur! En ga als de wiedeweerga het boek Ben ik in beeld aanschaffen van Gijs Weenink en Richard Engelfriet om mezelf verder te bekwamen in mediatechniek. Een kunst en een kunde! 🙂

Over de Vuurmakers

De Vuurmakers is een gespecialiseerd trainingsbureau voor jonge ambtenaren. Het is hun missie om het innerlijk vuur in jonge ambtenaren te ontsteken en te hoeden, door inspiratie te bieden, focus aan te brengen en persoonlijk leiderschap te verbinden aan publiek leiderschap.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *