Haagse Hoogvliegers Junior - Voor wie?

Wie ben jij? Je bent 12 jaar of ouder. Leren, ontwikkelen en maatschappelijk en/of creatief ondernemen vind je leuk, maar de ruimte en ondersteuning daarvoor mis je thuis en op school. Je vindt het belangrijk om autonoom te mogen zijn en zelf in grote mate de regie te mogen hebben over je eigen ontwikkeling en/of ondernemerschap. Je periodiek in een ‘warm bad’ mogen onderdompelen lijkt je heerlijk: een prettige omgeving waarin je je kunt opladen en laven aan gelijkgestemden.

Introvert of extravert, van nature heb je plezier in het ondersteunen van anderen bij het realiseren van hun dromen. Je geeft graag het beste van jezelf en staat open voor vragen en reflecties van anderen die je nieuwe inzichten geven of die je op nieuwe gedachten brengen. Van jongs af aan heb je het gevoel dat je anders bent dan de rest. Je ziet, hoort, ruikt, proeft méér dan anderen. Je kunt moeiteloos situaties binnen enkele seconden inschatten. Dan heb je gelijk, ook al weet je niet hoe je dat weet. Toch staat gelijk hebben niet gelijk aan gelijk krijgen. Daarvoor zijn andere vaardigheden, zoals een goede gunfactor, nodig. Als je makkelijk vanuit hoofd, hart én buik kunt spreken, kunnen anderen zich makkelijker aan jou en je dromen verbinden. Dat maakt het realiseren van je dromen of het in de wereld zetten van je innovaties een stuk makkelijker.

Het lijkt je leuk om samen met gelijkgestemden een persoonlijk ontwikkelingstraject in te stappen, waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf en anderen. Je wilt dit doen met mensen van wie je blij wordt. Mensen die jou stimuleren om je eigen ‘zijn’, energie en creativiteit, verbeeldingskracht, gevoeligheid, op een manier in te zetten die goed is voor jezelf, voor je naasten en voor onze wereld. Een deel van dat traject staat vast en een deel mag je zelf vormgeven. Jij weet immers het beste waar jij behoefte aan hebt, en waarin je je wilt ontwikkelen. En mocht je dat bij aanvang allemaal nog niet zo precies weten, dan kun je dat samen met ons en de andere deelnemers gaan ontdekken!

Voor wie is het niet

Als wij eerlijk zijn, kunnen wij niet zoveel met jongeren die alleen aan zichzelf denken, die niet aan zelfreflectie doen, of die enkel gaan voor het verwerven van materiële rijkdom.

Ontwikkel je eigen route! - Dit kunnen wij daarbij voor jou betekenen:

1. Een persoonlijk coachtraject van 4, 8 of 12 gesprekken met een junior, medior of senior HB-coach en/of HB-gesprekstherapeut naar keuze;

2. Een leerstrategie-test – hoe leer jij het beste? Dan kunnen wij daar rekening mee houden in hoe we je begeleiden.

3. Een leergang Ontwikkel Je Eigen Route - van 8 bijeenkomsten op een dinsdag of donderdag van 14-20 uur.

De eerste dag doorlopen we samen een 'coachtraject in één dag'. Tijdens deze dag leren jullie elkaar goed kennen en kijken samen naar ieders rode draad in je biografie, je waarden, kwaliteiten, ontwikkelwensen en dromen. Zo wordt duidelijk wie je bent, wat je kunt, wat je wilt leren en welke bijdrage jij wilt leveren aan onze samenleving. En welke rode draden, wensen en verlangens er in de groep naar voren komen.

Tijdens de tweede dag leren we je hoe je jezelf, anderen en de wereld om je heen kunt 'grootluisteren'. Dit is de kernkwaliteit van excellente adviseurs, coaches, trainers, mediators, ondernemers en bestuurders. Goed kunnen grootluisteren verhoogt de kwaliteit van je relaties en zakelijk / maatschappelijk succes met 100%.

In sessie 3-8 ligt de bal bij jullie. Wat willen jullie leren van wie? Je kunt denken aan: leren debatteren, omgaan met gedoe, excellent voorzitten, mediation, omgaan met weerstand, draagvlak creëren, baas worden en blijven in je eigen energie, leren hoe je je gunfactor verhoogt (Magnetisch Leiderschap), aantrekkelijk leren schrijven/bloggen/vloggen, etc. etc. WIj dragen hiervoor excellente trainers aan. Het programma biedt ook alle ruimte om te leren van en met GrootMeesters die jullie zelf uitnodigen en ontvangen.

* In aanvulling op bovenstaande koppelen we je desgewenst aan een mentor naar keuze – we hebben een groot netwerk van volwassen hoogvliegers die laten zien dat het mogelijk is om vele talenten positief te combineren. We brengen je graag met hen in contact.

Aanmelden, data, prijzen en subsidiemogelijkheden

Kijk voor de eerstvolgende data en prijzen bij evenementen.

* 4 coachgesprekken met een senior coach of gesprekstherapeut - 968 Euro
* Leerstrategietest - 400 Euro
* Leertraject van 8 bijeenkomsten - 3025 Euro

Goed om te weten: Samenwerkingsverbanden passend onderwijs (po en vo) konden van 1 januari t/m 31 maart 2019 subsidie aanvragen om een onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor hoogbegaafde leerlingen (verder) te ontwikkelen. Als jouw SVO dit gedaan heeft, betekent dat een mogelijke korting van 50% op onze prijzen.

Check ook de mogelijkheden die jouw gemeente heeft voor subsidie of voor een toelage vanuit het PGB.

Ben jij een Hoogvlieger?

Kijk of je je in één of meerdere omschrijvingen herkent. Je past bij ons, als je:
 • anderen met liefde vooruit helpt;
 • autonoom denkt, een eigen logica hebt;
 • bovengemiddeld actief en ambitieus bent;
 • geniet van perfectionisme, je legt de lat graag hoog voor jezelf en anderen, soms té;
 • het wezenlijke wilt verwerkelijken;
 • intens leer- en nieuwsgierig bent;
 • last hebt van faalangst;
 • makkelijk mensen en situaties aanvoelt;
 • slecht tegen smalltalk, domheid, stupiditeiten en onrechtvaardigheid kan;
 • sneller denkt, schakelt en handelt dan de rest, en daardoor mensen soms onderweg onverhoopt verliest;
 • trouw bent aan je relaties;
 • weet wat het is eenzaam te zijn en eenzaamheid kunt dragen, omdat het een functie heeft in jouw toekomstige leiderschap
 • zelfreflectief bent.
Ja? Kijk dan of een coachtraject, training of leiderschap leergang bij je past! We kijken er naar uit je te ontmoeten. Neem vrijblijvend contact op