Luisteren – Pop-up poëzie door Sjaak Kroes

Luisteren

Je luistert door mij heen

Handen worden gevouwen vuisten
Je paraboolt voorover
Onze ogen kruisen niet meer
Tinteling en zindering
Enthousiasme in vermindering
gebracht

Open ogen ratelen aftakkingen
van verhalen, zijdelingse gevoelens
gesloten zoektochten naar
de waarheid, alle vermoedens op tafel

Heen-en-weren, onderonsjes glanzend
van /h/ erkenning

Geluksmomentjes die zich nooit eerder
op deze manier ontvouwden

Bewondering

door Sjaak Kroes – Dichter en schrijver @ De Woordenwisseling
Pop-up Poëzie met een vintage vibe

Over de woordenwisseling zegt Sjaak: “In alledaagse beelden zitten woorden verstopt. Met die woorden wil ik je de beelden weer terug geven. Vanuit mijn perspectief, vanuit jouw perspectief. Ik wil je meenemen in een ruimte, gedachtegang of tijdsgeest. Wat mij interesseert in mensen is wat er zich tussen hen afspeelt. Poëzie vanuit een Woordenwisseling.  Met mijn ‘vintage typemachine’ schrijf ik persoonlijke poëzie naar aanleiding van gesprekken die ik met mensen voer, op straat, de werkvloer, een festival of bijzondere viering”

Petra Hiemstra: Dit gedicht is op op zondag 7 mei 2017 geschreven op verzoek van Haagse Hoogvliegers over grootluisteren, in de vrije ruimte gezeten tussen het Gouden Hoofd en de Bonnetterie. Sjaak schreef dit gedicht binnen een half uur op basis van de informatie die tijdens ons plezierige gesprek spontaan ter tafel kwam. Ik heb Sjaak gevraagd zijn creativiteit de vrije loop te laten en ben heel gelukkig met het resultaat, dat ik met liefde opneem in mijn boek-in-wording ‘Ik Luister Je Groot’.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *