Je kunt nu ons nieuwe boek “Mag ik je grootluisteren?” bestellen!

Begin mei verschijnt mijn 2e boek “Mag ik je grootluisteren? Vertel!” – Het boek kost 25 Euro inclusief verzendkosten en BTW. Het boek is een aanrader voor iedere luisterprofessional die het beste in zichzelf en anderen naar boven wil brengen ten behoeve van het grotere geheel.

door Petra Hiemstra, 31 maart 2022

Waar gaat Mag ik je grootluisteren? over?

In mijn eigen ontwikkelingsproces als grootluisteraar en liefdevol leider was ik in 2017 benieuwd: hoe luisteren leiders van nu?Koesteren en cultiveren zij de grootsheid in zichzelf en in anderen? En zo ja: hoe doen ze dat dan precies? Ook wilde ik weten: zien hedendaagse leiders zichzelf ook als liefdevol leider? Waarom wel en waarom niet? En zou er een verband tussen liefdevol leiderschap en grootluisteren kunnen zijn?

De afgelopen jaren heb ik in totaal 19 leiders geïnterviewd uit allerlei sectoren om antwoorden op deze vragen te vinden. Deze interviews zijn opgenomen in deel I van het boek. Mijn gesprekspartners vertellen openhartig wat luisteren hen kost én wat het hen aan “magische sternstunden” oplevert. En grootluisteren kan inderdaad GROOT(S) zijn. Tipje van de sluier: Grootluisteren in één fabriek blijkt de koers van een heel land positief te kunnen beïnvloeden!

De geïnterviewden zijn (in volgorde van de artikelen): Freek de Haas (ondernemer in financieel risico management), Tjerk Bos (zorg), Mohammed El Arrag (politie), Nikol Hopman (bestuurskunde), Andrea Dantuma (rechterlijke macht), Paula Kolthoff (belichaamd luisteren trainer), Willemijn Lambert (grafisch facilitator), Roderick Reichenbach (CEO a.i., specialist in neuro-psychologie), Walter Faaij  (antropoloog), Mariska Kret (hoogleraar cognitieve psychologie / Atlas van emoties), Ilse van Haastrecht (dans), Theo Hettema (theologie), Hanneke Klouwens (mesologie & meer), Janine Koppers (universeel inclusief luisteren), Hans Leeflang (ruimtelijke ordening), Mathilde Maas Kuper (pijnmanagement), Corine Jansen (eerste Chief Listening Officer in Nederland), Dymphi Peeters (zang & stem heling) en Marijn Spruit (bedrijfsleven).

Alleen al in dit eerste deel blijkt dat er (tenminste) 19 manieren van luisteren zijn: beschikbaar, faciliterend, relatiegericht, rechtvaardig, inhoudsgericht, tijdgericht, de-escalerend, gehoor gevend en nog veel meer.

Deel II – Ik Luister Je Groot methodiek in wording

In deel II voeg ik aan deze artikelen de meest waardevolle inzichten toe, die ik de afgelopen jaren vanuit allerlei verschillende bronnen heb verzameld. Samen vormen zij de eerste opzet van mijn Ik Luister Je Groot methodiek in wording. Deze methodiek bestaat uit 7 stappen. Ook leg ik in dit boek de meest voorkomende gespreks- en beleidscyclus uit én de meest voorkomende persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkelingscyclus. Voor de (zeer) gevorderde luisteraars, die zeer gericht en gelaagd (willen leren) luisteren, presenteer ik tenslotte een verdiepend en verbredend luisterraamwerk. Ik wil mijn methodiek graag nu al met je delen, zodat ik hem liefst met jouw hulp, kan vervolmaken. In 2025 hoop ik dan mijn definitieve model in de wereld te kunnen zetten. Je kunt het tweede deel van dit boek dus beschouwen als een Netflix serie waaraan je zelf mag meeschrijven.

Wil je het boek bestellen?

Stuur dan een mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de titel: Ik wil graag x exemplaren bestellen van Mag ik je grootluisteren? Vermeld in de mail je naam en adresgegevens en je telefoonnummer als je een tikkie wilt.

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA- coaching en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]