Hoera! Per 1 maart nieuw kantoor op historische toplocatie in Den Haag

Per 1 maart betrekken we een nieuw kantoor in een van de allermooiste wijken van Den Haag: het Willemspark, gelegen in het historische hart van onze hoffelijke Hofstad. Ons nieuwe adres is: Nassauparc Nassaulaan 13-14 2514 JS DEN HAAG

Historische toplocatie

In het midden van de 19e eeuw wordt het Willemspark aangelegd. Het park rond Plein 1813 is de eerste formele Haagse stadsuitbreiding in de 19de eeuw en bezit voor Nederlandse begrippen een ongewone monumentaliteit en allure. Verschillende architecten, waaronder Johannes Jacobus Delia (1816-1898) en zijn zwager meester-timmerman Cornelis Krulder (1817-1883) bouwen ruime villa’s tussen de Mauritskade en de Alexanderstraat. 

Karakteristiek aan de straat zijn de prachtige oude kastanjebomen langs de Haagse Beek.

Het bij velen bekende bolle bruggetje aan het begin van de Nassaulaan werd in 1844 gebouwd. Het werd vernoemd naar de koning: de Naussaubrug. Opdat de koning niet zou hoeven te wachten bij de ophaalbrug bij het Scheveningse Veer werd hier een vaste brug gemaakt zodat hij ongehinderd naar de stallen kon gaan. Het bruggetje is o.a. beroemd geworden door Louis Couperus, die in “Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan” beschreef hoe de oude heer Takma hier altijd overheen liep als hij de familie Dercksz ging opzoeken.

Op deze, uiteraard hele moderne, locatie zullen we voortaan onze trainingen lanceren.

Je bent van harte welkom!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *