Een pleidooi voor positieve vrijheid door de Pools-Belgische filosoof Alicja Gescinska

Vrijheid – Op zevenjarige leeftijd vluchtte de Pools-Belgische filosoof Alicja Gescinska naar het Westen. Ze had een kinderlijke voorstelling van hoe het zou zijn om in vrijheid te leven, maar werd diep teleurgesteld. Wat betekent vrijheid als je geen middelen hebt om er gebruik van te maken? Een zoektocht naar werkelijke vrijheid.

Brainwash – een dagelijks podium voor onverwachte ideeën

“We leven in een tijd van extremen. Een tijd waarin media vooral oog hebben voor tegenstellingen en conflict, terwijl de werkelijkheid vaak veel genuanceerder is. Elke vraag heeft meerdere antwoorden, elk probleem meerdere invalshoeken en elke oplossing meerdere uitkomsten. We kleuren onze kaders zelf in, met de ervaringen die we opdoen en de kennis die we om ons heen vergaren.

Brainwash helpt je daarbij. Door een nieuwe generatie denkers, de Brainwash Academie, een podium te bieden. Een plek waar ze elke dag een belangrijk vraagstuk voorgeschoteld krijgen, en waar ze al filosoferend en improviserend op zoek gaan naar ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Brainwash is een initiatief van Human en The School of Life en biedt je onverwachte inzichten, nieuwe ideeën en vooral veel stof tot nadenken. Verheldering in tijden van verwarring.”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *