Publicaties

Haagse Hoogvliegers publiceert boeken over (groot)luisteren in relatie tot (groots) leiderschap. We vinden het fijn als je onze boeken direct bij ons (vooruit) bestelt! Dan kunnen we je boek desgewenst signeren of van een persoonlijke boodschap voor de ontvanger voorzien. Uiteraard kun je een Tikkie of factuur ontvangen. Als je een kortingscode hebt, kun je dat in je mail vermelden.

Heb je haast, bestel dan je exemplaar graag via je lokale boekhandel, bol.com of managementboek.nl

Ministeries voor de Nieuwe Tijd - door Petra Hiemstra

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet, niemand die eraan ontkomt. Te midden van ontreddering hebben we kunnen ruiken aan schonere luchten en virtuele bijeenkomsten. Een weg terug is er niet, maar welk pad ligt nu voor ons? Dit boek geeft een verzameling van doordachte en speelse vooruitzichten, met een heldere rode draad: JIJ!

Deskundigen uit alle hoeken van de samenleving laten zien hoe we die vooruitzichten kunnen realiseren, met nieuwe ministeries die passen bij de behoeften van nu en verder gaan dan de wereld van overmorgen. Ministeries die op het eerste gezicht verschillend lijken, maar veel met elkaar gemeen hebben. Door oog en oor te hebben voor elkaar, door veel meer open te staan voor de menselijke maat en onze innerlijke waarden bewust te omarmen, zijn we in staat het samen te rooien.

De voorstellen in Ministeries voor de Nieuwe Tijd zijn concreet en haalbaar. Door te investeren in zaken die dichtbij onszelf liggen, verdwijnen schadeposten die anders ‘vanzelf ’ zouden ontstaan. En de menselijke winst is onbetaalbaar! Dit boek biedt handelingsperspectief voor iedereen. Een must voor jou dus!

Uitgeverij: Haagse Hoogvliegers
ISBN: 9789083103600
Aantal pagina's: 216
Prijs: 25 Euro incl. verzendkosten binnen Nederland
Ook beschikbaar als e-book? Ja,binnenkort!

Wil je dit boek bestellen? Stuur dan een mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens en of je een factuur of Tikkie wenst te ontvangen (dan ook graag je telefoonnummer)

Liefdevolle Leiders Luisteren Groot - Petra Hiemstra

We moeten meer naar elkaar luisteren. Zegt onze Koning in zijn toespraken. Zeggen onze burgemeesters, ministers en zelfs onze minister president. Een prachtig appél natuurlijk, maar eh… dat kunnen en doen we toch al? Luisteren is toch net zoiets als, zeg, ademen? Daar hoef je toch niets voor te doen?

Wellicht is het de vanzelfsprekendheid van luisteren die maakt dat er relatief weinig aandacht aan wordt besteed in management- en leiderschapsliteratuur.

Petra Hiemstra: “In de jaren dat ik mezelf opleidde tot grootluisteraar, leek er veel meer aandacht voor professionele distantie, dan voor professionele betrokkenheid te zijn. Zelf heb ik vaak het gevoel dat ik langs de lijnen van de liefde werk. Ik werk samen met hele leuke mensen. Dan ontstaat er ontstaat altijd een vorm van genegenheid. Daar leerde ik tijdens mijn studie en opleidingen nauwelijks iets over. Dat veranderde toen veranderkundige Astrid Koorn het begrip Liefdevol Leiderschap in Nederland introduceerde. In het boek ‘Why love heals’, van Dean Shrock, las ik voor het eerst een uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing dat liefde wérkt en aantoonbaar heling teweegbrengt. Dat fascineerde me: waarom lijkt liefdevol werken dan toch zo’n taboe? En het maakte me nieuwsgierig: hoe zien andere professionals dit?

In dit boek komen 17 hedendaagse leiders aan het woord. Ik vroeg hen: hoe luister jij? Wat vraagt het van je en wat levert het je op? Hoe sterk is de relatie tussen luisteren en de kwaliteit van je relaties en bedrijfsresultaten?

Hun antwoord was even helder als, wellicht, voorspelbaar: die relatie is 100%. Het is als het beroemde butterfly-effect: de kwaliteit van luisteren in één fabriek kan de koers van een heel land positief beïnvloeden.

Grootluisteraars blijken gemiddeld op 7 lagen te luisteren en aan liefdevol leiderschap liggen 12 kernwaarden ten grondslag."

Dit boek verschijnt in de lente van 2021. Wil je alvast een exemplaar vooruitbestellen? Dat is superfijn! Stuur dan een mail met in de titel: 'Vooruitbestelling Liefdevolle Leiders Luisteren Groot' naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. Geef graag aan of je een factuur of Tikkie wilt (dan ook graag je telefoonnummer)

Uitgeverij: Haagse Hoogvliegers
Prijs: 25 Euro incl. verzendkosten binnen Nederland
Ook beschikbaar als e-book? Ja,binnenkort!

Ik Luister Je Groot I Theorieboek - Petra Hiemstra

Het theorieboek Ik Luister Je Groot is bedoeld voor iedereen die heel gericht wil leren grootluisteren. Zodat ieders individuele potentie optimaal ten goede kan komen aan onze samenleving als geheel.

Dit boek is bedoeld voor artsen, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters (in opleiding).

Dit boek verschijnt in 2022 of 2023

Ben jij een Hoogvlieger?

Kijk of je je in één of meerdere omschrijvingen herkent. Je past bij ons, als je:
 • anderen met liefde vooruit helpt;
 • autonoom denkt, een eigen logica hebt;
 • bovengemiddeld actief en ambitieus bent;
 • geniet van perfectionisme, je legt de lat graag hoog voor jezelf en anderen, soms té;
 • het wezenlijke wilt verwerkelijken;
 • intens leer- en nieuwsgierig bent;
 • last hebt van faalangst;
 • makkelijk mensen en situaties aanvoelt;
 • slecht tegen smalltalk, domheid, stupiditeiten en onrechtvaardigheid kan;
 • sneller denkt, schakelt en handelt dan de rest, en daardoor mensen soms onderweg onverhoopt verliest;
 • trouw bent aan je relaties;
 • weet wat het is eenzaam te zijn en eenzaamheid kunt dragen, omdat het een functie heeft in jouw toekomstige leiderschap
 • zelfreflectief bent.
Ja? Kijk dan of een coachtraject, training of leiderschap leergang bij je past! We kijken er naar uit je te ontmoeten. Neem vrijblijvend contact op