Sprekend Leiderschap

Een 3-, 6- of 9-daags persoonlijk ontwikkeltraject voor mensen die anderen met gemak willen kunnen raken, schaken en vermaken met hun boodschap.
Vijf specialisten bieden jou gerichte versterking van je authenticiteit en eloquentie, zodat mensen aan je lippen hangen. Je bereikt hen makkelijker voor dat wat jij wenst of voor wat nodig is.

Is het iets voor jou?

Je hóudt van mensen en je ziet overal mogelijkheden. Je bent een expert op jouw vakgebied. Als trainer, spreker, bestuurder, manager of directeur sta je regelmatig voor je eigen medewerkers of andere grote groepen. Je wilt niets liever dan bijdragen met een authentiek eigen verhaal, dat voortkomt uit jouw persoonlijke ervaringen. Of je wilt juist een persoonlijke passie met je publiek delen.

Wat jouw drijfveer ook is, je wilt je publiek raken, schaken en natuurlijk vermaken. Je wilt in staat zijn op ieder moment en met gemak een inhoudelijk en boeiend verhaal over te brengen. Een verhaal dat mensen tot actie beweegt of aanzet tot gedragsverandering. Je wilt dat mensen jouw ideeën en verhaal herinneren en op basis daarvan jou aanbevelen bij anderen. Daartoe wil je leren spreken om mensen direct in het hart te raken. Zodat ze zich bij jou en je dromen betrokken gaan voelen en daar een bijdrage aan willen leveren.

Goede communicatie werkt alleen als je jouw publiek verleidt om écht te luisteren.

Laat je leiderschap spreken en inspireren

Onze wereld en wijzelf veranderen voortdurend en dat gaat tegenwoordig in een hoog tempo. Het succes van je bedrijf, team of project is afhankelijk van de wijze waarop jij jezelf inspireert en anderen motiveert. Gewoon even iets vertellen en een beetje aansturen is niet voldoende meer. Van leiders en professionals wordt tegenwoordig meer verwacht, veel meer, wat meteen ook de uitdaging is voor jouw leiderschap. Los van jouw positie zullen mensen je verhaal meestal gewoon aanhoren. Maar écht luisteren, en jou en je dromen grootluisteren doen ze pas als je hen weet te ráken. Als je hun wil weet aan te wakkeren. Dat is waar ons programma Sprekend Leiderschap over gaat.

Leiders willen mensen winnen voor een idee, mensen inspireren in actie te komen en bij te dragen aan dat idee, zodat ook zij het idee verder brengen.

Onderzoek of dit programma jouw leiderschap verder brengt

Er zijn vele eigenschappen die bij inspirerend leiderschap horen. Zoals durven vertrouwen op jezelf en op anderen, loslaten wat niet meer bij je past, en je eigen maken wat je wilt bereiken. Vrolijk streven naar meesterschap, met mildheid voor de onvermijdelijke missers.

Welke eigenschappen het ook zijn die jou aanspreken, kijk of je die in dit programma kunt ontwikkelen en naar een hoger niveau kunt brengen. Het interessante van zes verschillende trainers is dat alle aspecten aan bod zullen komen, welk gebied je ook wilt ontwikkelen.

Of je kunt ervoor zorgen dat het aan bod komt: leiderschap is tenslotte niet iets dat je overkomt, maar wat jij naar je toe trekt. Op die manier kun je leiderschap ook weer doorgeven.

Sprekend leiderschap in drie, zes of negen dagen

In onze 3 en 6-daagse training krijg je de basis van Sprekend Leiderschap aangereikt. Je leert luisteren naar je opdrachtgever(s) en publiek, spreken vanuit passie, stijlvol beeldend presenteren en we leren je omgaan met onvermijdelijk gedoe. Je kunt deze trainingen bij ons volgen of op de locatie van jouw voorkeur.
Onze 9-daagse training laat je uitgroeien tot MeesterSpreker. Dit traject is geschikt voor je als je met jouw onderwerp een groot publiek wilt bereiken. Als je samen met anderen jouw eigen 'TheaterCollege' wilt ontwikkelen, op basis waarvan je publiek in actie komt, jouw verhaal uit zichzelf verder vertel eb het beste van zichzelf aan jouw dromen geeft.

De trainers

Onze trainers zijn net als jij ambitieus in het bereiken van hun eigen doelstellingen en ze investeren continu in hun eigen ontwikkeling. Zij willen grote groepen mensen inspireren met hun eigen thema. Daarbij hebben ze heel duidelijk ieder een eigen stijl en aanpak. Juist deze verschillen in ervaring, gedrevenheid en kennis rond het thema Sprekend Leiderschap maakt deze training zo bijzonder en verrijkend. Wij stellen onze trainers graag aan je voor.

Petra Hiemstra, luistercoach en luistertrainer, directeur Haagse Hoogvliegers

 

Tijdens haar training leert Petra mensen met hun hele lichaam naar zichzelf en naar anderen luisteren, zodat zij gaan stralen en excelleren. Petra leert je luisteren op persoonlijk (micro), organisatorisch (meso) en maatschappelijk niveau (macro).

Voor jou als spreker (in-spe) is relevant: hoe achterhaal je de ‘vraag achter de vraag’ bij je gesprekspartners en potentiële opdrachtgevers? Hoe zorg je ervoor dat jouw publiek met een open geest, een open hart en een open wil luistert naar jouw verhaal? Hoe sluit je met jouw verhaal aan bij de leer- en luisterstijlen van je publiek, zodat je hen verleidt tot het leveren van positieve en energieke bijdragen aan jouw visie voor de toekomst?

Haagse Hoogvliegers

Arthur Sevenstern, presentatie­trainer, presentatiecoach en initiatiefnemer van Excellent Presenteren

 

Arthur Sevenstern is een van de beste presentatietrainers en -coaches van Nederland. Sinds 2006 heeft hij honderden directeuren, managers en beroepssprekers geholpen bij het ontwikkelen van een eigen, overtuigende en effectieve pre­­­sentatiestijl. Veel presentaties van zijn oud-leerlingen worden als beste gewaardeerd of winnen prijzen.

Door Arthurs persoonlijke, diepgaande en ambitieuze trainingsstijl haal je tijdens de trainingen het beste uit jezelf zodat je dit met gemak kunt delen met jouw publiek.

Excellent Presenteren

Elsewine Rietveld, presence teacher, trainer en auteur en directeur van ‘Own your stage’

 

Elsewine is een ervaren spreker die zich ook goed kan inleven in spanning en spreekangst, omdat zij dit als student ook had. Dankzij haar jarenlange ervaring op het gebied van debatteren en het geven van sprekers- en presence-trainingen, weet zij hoe je een training neerzet die tegelijkertijd veilig én uitdagend is.

Elsewine werkt regelmatig met ervaren sprekers zoals advocaten, directeuren en speakertrainers, voor wie presence vaak een onontgonnen goudmijn is. Elsewine geeft je praktische handvatten om voortaan met nog meer zelf­- vertrouwen, persoonlijk charisma en impact te spreken en zo je publiek écht te raken met je boodschap.

> Feminine Presence

Debbie van der Vegt, imago-coach en directeur van Smyling

 

Al van jongs af aan is Debbie bezig om het mooiste in mensen naar boven te halen. Ze heeft een achtergrond als schoonheidsspecialiste, visagiste en op het gebied van P&O en Management Development. Als Imago Coach helpt zij jou om je uitstraling te versterken, zodat je vol vertrouwen kunt presenteren.

Tijdens haar trainingen leer je alles over het strategisch inzetten van kleding, kleur en persoonlijke presentatie. Debbie geeft je een oprecht, persoonlijk advies waar je echt iets mee kunt. Door je uiterlijke presentatie optimaal in te zetten, zorg je voor een verpletterende eerste indruk.

> Smyling

Frank Schurink, spreker, trainer en auteur, bedenker en directeur van Gedoemanagement

 

Met Gedoemanagement heeft Frank een training ontwikkeld die je op verrassend heldere manier inzicht geeft in hoe je brein reageert op gedoe. Immers, dat is waar de meeste sprekers bang voor zijn: onverwacht gedoe. Hoe ga je daar goed mee om? Wat je leert is hoe je je eigen gedoe tijdens presentaties kunt voorkomen en managen. Je ontvangt verfrissende inzichten waarmee je jouw eigen leervermogen en dat van je publiek kunt stimuleren. Na de training ben je in staat complexe materie in korte tijd over te brengen, zodat je publiek het begrijpt en ermee aan de slag kan.

Het hele begrip gedoe zal na deze dag anders voor je leven. De meeste mensen ervaren het leren ‘managen van gedoe’ als een onverwachte opluchting die ruimte geeft voor vrijheid, zelfexpressie, ontwikkeling, rust, kracht en zelfvertrouwen.

> Gedoemanagement

Waarde van een goed debatMagnetisch charisma vergroten