STAP-budget – 200 miljoen beschikbaar voor bijscholing in 2020

STAP-budget – Mensen die zich in 2020 willen bijscholen, zullen in de loop van volgend jaar een aanvraag kunnen doen van 1000 tot 2000 Euro ontwikkelbudget (per persoon).

Het kabinet wil mensen stimuleren om zelf regie te nemen op hun loopbaan en hun leven, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en hun eigen keuzes kunnen maken. De regeling zal toegankelijk zijn voor mensen die werken en voor werkzoekenden.

Dit hebben ministers Wouter Koolmees en Ingrid van Engelshoven deze zomer bekend gemaakt. In totaal stelt het kabinet hiervoor ongeveer 200 miljoen Euro ter beschikking. Dit betekent dat 100.000 tot 200.000 mensen van de regeling gebruik kunnen gaan maken.

door Petra Hiemstra, 5 oktober 2019

Stimulans ArbeidsmarktPositie

Het zogenoemde STAP-budget staat voor ‘STimulans ArbeidsmarktPositie’. De verwachting is dat het budget ingezet kan worden voor:

  1. het behalen van een MBO-diploma;
  2. cursussen;
  3. loopbaancoaching;
  4. omscholingstrajecten voor mensen die in een krimpsector werken of die een zwaar beroep hebben.

Het STAP-budget komt in de plaats van de mogelijkheid om studiekosten in de inkomstenbelasting af te trekken. Wie een opleiding wil doen, kan zich straks alleen online aanmelden voor het STAP-budget en daarbij aangeven welke opleiding hij of zij wil volgen.

Dit najaar wordt meer bekend gemaakt over welke opleidingen, cursussen of loopbaantrajecten hiervoor in aanmerking komen. Het UWV zal de uitvoering van de regeling voor haar rekening nemen. Zij zal de subsidie direct overmaken aan de persoon of organisatie die de coaching, opleiding of training verzorgd heeft.

Zodra er meer duidelijkheid is over de inhoud van de regeling, laten we je dit direct weten!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *