Leergang Sprekend Leiderschap – Dag 1 – Leer Excellent Debatteren en Presenteren – door TOPtrainer Patricia Wouda

Leer Excellent Debatteren & Presenteren – Bij Haagse Hoogvliegers geven we al 20 jaar trainingen in excellent debatteren, jureren en presenteren. Er is, in onze ervaring, geen training waarin je zóveel leert als in een dag leren debatteren. Immers: in een debat ben je voor of tegen een bepaalde stelling en heb je maximaal 3 tot 4 minuten om je publiek voor je te winnen. Gestructureerd kunnen spreken is feitelijk heel eenvoudig én maakt dat je publiek je makkelijk kan volgen. Toch laten heel veel sprekers in de praktijk hun structuur los en verliezen daarmee aan zeggingskracht. Dat is heel jammer én makkelijk te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat de basisstructuur van het debat stevig in je DNA verankerd raakt, waardoor je er op ieder moment op kunt terugvallen. Dat geeft rust en zekerheid op ieder moment dat je voor een groep mensen staat.

Met deze training breng je je presentatievaardigheden in één dag naar een veel hoger niveau. Of je deze nu tijdens vergaderingen wilt inzetten, bij spreekbeurten of debatten. Wij zorgen ervoor dat je dat in een hele fijne, open setting kunt doen. Daarbij dragen we hoffelijkheid, respect en liefdevol leiderschap hoog in het vaandel.

Na deze dag heb je een helder inzicht in wat jouw persoonlijk kracht is als spreker (structuur, humor, ethos, pathos, analyse?) én hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Deze training is geschikt voor zowel beginnende als al ervaren sprekers. We sluiten met onze uitleg en handreikingen aan bij jouw niveau, zodat je in je eigen tempo kunt groeien en ontwikkelen.

Na een korte instructie gaan we in teamverband actief aan de slag. We debatteren in 4 rondes. In iedere ronde kun je een nieuwe rol of stijl uitproberen. De eerste ronde verloopt vaak wat stroef en dat is helemaal ok. In de volgende rondes krijgen onze deelnemers vaak de smaak te pakken en durven ze veel meer uit te proberen. Weet ook dat je op ieder moment opnieuw mag beginnen. Bij ons ligt de nadruk op leren, experimenteren en plezier beleven in spreken voor en met publiek in plaats van op winnen en presteren.

In deze dagtraining leer je:

  • Gestructureerd spreken zodat je publiek je makkelijk kan volgen – hiervoor gebruiken we de Standaard Geschil Punten:  punten die in ieder gesprek, projectvoorstel of beleidsplan voorkomen en waar mensen het oneens over kunnen zijn: Probleem, Ernst, Oorzaak, Plan, Uitvoerbaarheid, Doeltreffendheid;
  • Gericht en gelaagd luisteren naar en benutten van: Logos (feiten), Ethos (waarden), Pathos (gevoelens), Thymos (behoefte aan erkenning – ja ook en wellicht juist je tegenstander/spreker), Voluntas (de vrije wil van ieder mens) en Telos (het hoogste te bereiken doel of ideaal);
  • Gerichte interrupties geven én bewust ontvangen/aannemen;
  • Jureren en optimaal feed forward  geven (i.p.v. feedback), waarmee de ander zich direct kan verbeteren;
  • Waardig feedforward incasseren – de jury heeft altijd gelijk! Over een juryoordeel gaan we nooit in discussie – wel proberen we er direct ons voordeel mee te doen!

Voor het jaarlijkse debattoernooi voor scholieren van Stichting Giving Back maakten we een aantal jaren geleden dit vrolijke filmpje (2 minuten) over de waarde van een goed debat – leuk om alvast te bekijken.

Trainer: Patricia Wouda – Patricia heeft ruim 25 jaar ervaring als spreker, debater en raadslid. Ze heeft aan vele debattoernooien meegedaan en vaak in de finale gestaan. Vanuit haar eigen bedrijf traint ze raadsleden en politici om vanuit hun eigen kracht en persoonlijkheid op een prettige én doeltreffende manier hun punten te maken. Dit onder andere om hun lobbytraject te verstevigen. Patricia is als geen ander in staat om een hele fijne en veilige leeromgeving te creëren waarin je je veilig voelt. Bij haar heb je alle ruimte om te groeien, ontdekken en opnieuw te proberen.

Datum: 20 februari 2023

Locatie: Carlton Ambassador Hotel Den Haag

Tijd: 10-16.30 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur)

Prijs: 500 Euro per dag excl. BTW / 605 per dag incl. materialen, lunch & lekkers & BTW

Maximaal aantal deelnemers: 12

Optioneel – Boekenpakket a 125 Euro excl. BTW

Goed te weten: We vinden het fijn als je aanwezig bent vanuit de intentie om je collega deelnemers én de trainer(s) groot te luisteren. Kom graag met de intentie om meer te luisteren (60%) dan te spreken(40%). Luister elkaar het liefste GROOT! Breng zoveel mogelijk dromen, wensen, problemen en beleidsvoorstellen mee, zodat we daar gericht mee aan de slag kunnen. Wij streven ernaar ieders wensen samen concreet stappen verder te brengen. Zo zorgen we samen voor meervoudige waarde creatie.

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Leergang Sprekend Leiderschap - Dag I - Excellent Debatteren & Presenteren 2023
Breng in één dag je kwaliteiten als sprekend leider naar een veel hoger niveau - leer gestructureerd luisteren en spreken en genieten van de uitwisseling met je publiek.
605,00

Registratiegegevens

Hierbij bevestig ik akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden

Payment and Confirmation


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2023
10:00 - 16:30

Locatie
Carlton Ambassador Hotel

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
11

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.