Sprekend Leiderschap – Word MeesterSpreker in 3 dagen

Sprekend Leiderschap – Binnen Haagse Hoogvliegers leiden wij de Liefdevolle Leiders van de toekomst op. Iedere leider die vanuit zijn of haar hart andere mensen wil kunnen raken en wezenlijke (maatschappelijke) wensen werkelijkheid wil laten worden, doet er goed aan zich te scholen in Sprekend Leiderschap. Maar weinig mensen worden met eloquentie geboren. Vele grote sprekers hebben jarenlang geoefend. De opleiding tot redenaar duurt volgens Quintilianus tenminste 75 jaar.  Natuurlijk: een presentatie houden kun je al. Een inspirerend praatje lukt ook wel. Maar kun je ook een verhaal houden dat uit je ziel komt? Met een boodschap die mensen uit zichzelf willen delen en verder verspreiden? Een verhaal op basis waarvan mensen het beste van zichzelf aan je ideeën willen geven? Dat is een een ánder verhaal. Een verhaal dat ráákt.

Sprekend Leiderschap – Is het iets voor jou?

Je hóudt van mensen, je ziet overal mogelijkheden. Je bent een expert op je vakgebied. Je staat regelmatig voor je eigen medewerkers of andere grote groepen als trainer, spreker, bestuurder, manager of directeur. Je wilt niets liever dan bijdragen met een authentiek, eigen verhaal, dat voortkomt uit eigen persoonlijke ervaringen. Of je wilt juist een persoonlijke passie met je publiek delen. Wat je drijfveer ook is, je wilt je publiek raken, schaken en natuurlijk vermaken. In staat zijn op ieder moment en met gemak een inhoudelijk en tegelijkertijd boeiend verhaal neer te zetten. Een verhaal dat mensen tot actie beweegt of tot gedragsverandering aanzet. Je wilt dat mensen je ideeën onthouden, zich je verhaal herinneren en je op basis daarvan aanbevelen bij anderen. Daartoe wil je leren spreken om mensen direct in het hart te raken. Zodat ze zich bij jou en je dromen betrokken voelen, en daar een bijdrage aan willen leveren.

Goede communicatie werkt alleen als je je publiek verleidt om echt te luisteren.

Laat je Leiderschap spreken en inspireren

Onze wereld en wijzelf veranderen voortdurend en dat gaat tegenwoordig in een hoog tempo. Het succes van je bedrijf, team of project is afhankelijk van de wijze waarop jij jezelf inspireert en anderen motiveert. Gewoon even iets vertellen en een beetje aansturen is niet genoeg. Van leiders en professionals wordt tegenwoordig meer verwacht, veel meer, wat meteen ook de uitdaging is voor jouw leiderschap. Los van je positie zullen mensen je verhaal meestal gewoon aanhoren. Maar echt luisteren, en jou en je dromen grootluisteren doen ze pas als je ze weet te ráken. Als je hun wil weet aan te wakkeren. Dat is waar ons programma Sprekend Leiderschap over gaat.

Je boodschap is zo interessant als de ontvanger haar ervaart.

Er zijn vele eigenschappen die bij inspirerend leiderschap horen. Zoals durven vertrouwen op jezelf en op anderen. Twijfelen en daarbovenuit stijgen. Loslaten wat niet meer bij je past, en je eigen maken wat je wilt bereiken. Vrolijk streven naar meesterschap, met mildheid voor de onvermijdelijke missers. Welke eigenschappen het ook zijn die jou aanspreken, kijk of je die in dit programma kunt ontwikkelen en naar een nieuw niveau kunt brengen. Het interessante van zes verschillende trainers is dat alle aspecten aan bod komen. Welk gebied het ook is dat je wilt ontwikkelen, het komt aan bod of je kunt zorgen dat het aan bod komt. Leiderschap is tenslotte niet iets dat je overkomt, maar wat je naar je toe trekt. En dan kun je het ook weer doorgeven.

Intensieve 3-daagse training (6 dagdelen)

 Middag 1 – Ik Luister Je Groot door Petra Hiemstra I Locatie: Den Haag 

•    Luisteren naar jezelf: wie ben jij als spreker?
•    Luisterstijlen: Hoe luister jij? Hoe luister je naar je publiek – wie zijn zij? Hoe luistert je publiek naar jou? Hoe luister je naar
opdrachtgevers?
•    Verhoog je gunfactor door de kracht van luisteren beter te benutten.
•    Leerstijlen: Hoe leer jij het liefst? En je publiek?
•    Leer een veilige leeromgeving creëren.
•    Leer doceren, faciliteren en verbinden.
•    Leer hoe je het leerrendement van je presentatie verhoogt.
•    Benut de kracht van positieve reflectie.
•    Leer hoe je hoogvliegers intens geboeid houdt.
•    Je groeit van zelfbewustzijn naar zelfvertrouwen.
•    Je  wordt  effectiever in je sales- en netwerkgesprekken.

Middag 2 Presentatietraining Excellent Presenteren door Arthur Sevenstern Locatie: Den Haag

•    Publieksanalyse.
•    Intentie van je boodschap.
•    Presentatievormen.
•    Structuur en de opbouw van je presentatie(s).
•    Retoriek en technieken om onthouden  te worden.
•    Persoonlijke presentatiestijl, vlot en relaxt spreken.
•    Angst overwinnen en omgaan met extreme situaties.

Middag 3 I Presentietraining  Magnetisch Charisma  door Elsewine Rietveld I Locatie: Den Haag

•    Ontwikkel een uitstraling waarmee je de aandacht trekt die jij wilt, zowel zakelijk als privé.
•    Je leert hoe je jezelf (nog meer) overtuigend en inspirerend kunt presenteren.
•    Je ervaart wat het met je publiek doet als je echt contact maakt.
•    Je kunt applaus ontvangen

Middag 4 I Gedoe-management door Frank Schurink I Locatie: Den Haag
•    Hoe kun je ondanks of dankzij gedoe en barrières toch vrij blijven bewegen  en presenteren/trainen?
•    Welk gedoe kun je verwachten en wat kun je eraan doen?
•    Hoe werkt jouw brein en dat van je publiek?
•    ’s Ochtends krijg je de workshop, ’s  middags geef je (een deel) van je eigen presentatie waarbij je gedoe kunt verwachten (bij de dagtraining)
Na deze middag sta je steviger dan ooit in je schoenen voor publiek.

Middag 5 I Persoonlijke Stijl  door Debbie van der Vegt I Locatie: Den Haag
Voordat we iets doen of zeggen, roepen we al gevoelens op bij anderen. We zijn ons vaak niet bewust van het beeld dat  we neerzetten en welke invloed dit beeld  op de ander heeft. Tijdens deze training leer je hoe je kleur en kleding strategisch kunt inzetten, zodat jouw uitstraling ook bijdraagt aan je verhaal en doel. Je leert welke kleuren en kledingstijl bij jou passen.

Middag 6 I Beeldend Persenteren – Door Petra Hiemstra
Tijdens deze middag pas je alle geleerde technieken toe vanuit een krachtig en liefdevol zelfbewustzijn. Je geniet van je persoonlijke groei en van die van je collega’s.
•    Je geeft een PechaKucha presentatie over een eigen of actueel thema en benut de kracht van beeldmateriaal.
•    Je weet óók in een presentatie van 6.40 minuten je toehoorders actief bij je verhaal te betrekken en hun wíl te raken om ander/nieuw gedrag te vertonen/het beste van zichzelf te geven.
•    Je collega’s luisteren je groot en geven je waardevolle feedforward waarmee je je presentatie en presentie verder kunt verbeteren.

Sprekend Leiderschap Programma

13 uur                                 Ontvangst met koffie, thee, lekkers, mogelijkheid bij te praten met medecursisten
13.30 – 17.30 uur            Training
17.30-18.30 uur                Borrel

Pauzes worden al naar gelang je behoefte flexibel ingepland. Geef dit graag aan de trainer aan.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 maximaal 12

Data en locaties

Dag Leergang II Basis – 2018 Locatie
1 Luisteren Inplannen in overleg Den Haag
2 Presenteren Inplannen in overleg Den Haag
3 Presentie Inplannen in overleg Den Haag
4 Gedoe Inplannen in overleg Den Haag
5 Stijl Inplannen in overleg Den Haag
6 Beeldend Presenteren Inplannen in overleg Den Haag

Adressen

Den Haag – Haagse Hoogvliegers, Nassauparc, Nassaulaan 13
Doorn, Landgoed Beukenrode, Beukenrodelaan 2
In de buurt is ruim voldoende (betaalde) parkeerkeermogelijkheid. De locatie is ook met het openbaar vervoer of OV-fiets bereikbaar.

Sprekend leiderschap – Trainers

Al onze trainers zijn net als jij ambitieus in het bereiken van hun eigen doelstellingen en investeren continu in hun eigen ontwikkeling. Zij willen grote groepen mensen inspireren met hun eigen thema. Hebben ook heel duidelijk een eigen stijl en aanpak. Juist door de verschillen te ervaren kun je bepalen wat je aanspreekt en wat ook niet. Hieronder lees je meer over ons:

Petra Hiemstra – Luister trainer en luistercoach I Train de Trainer-supervisor, Directeur Haagse Hoogvliegers
Arthur Sevenstern – Presentatietrainer, Directeur van Excellent Presenteren
Elsewine Rietveld – Presence teacher, trainer en auteur, Eigenaar ‘Own your stage’
Frank Schurink – Gedoe specialist, Directeur Okapi en Gedoemanagement.nl (in top 100 Managementboek.nl)
Debbie van der Vegt – Imago Coach, eigenaar SmylingAanmelden

Aanmelden

Je kunt je interesse in deze training kenbaar maken bij Petra Hiemstra. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben, plannen we de data in en gaan we van start. Wil je het heft in eigen hand nemen? Bel dan de 5 tot 11 leukste hoogvliegers in je netwerk op en stel voor deze training gezamenlijk te volgen.

Stel je eigen groep samen I Je investering per persoon

Bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers bedraagt de prijs per persoon:

6 Dagdelen – 18.150 Euro Incl. koffie, thee, lekkers, lunch, locatie (Nassaulaan, Den Haag), borrel en BTW (bij 6 personen is de kostprijs dan: 3025 Euro per persoon en bij 12 deelnemers:  1.512,50 Euro)
6 Dagen- 36.300  Euro Incl. koffie, thee, lekkers, lunch, locatie (Nassaulaan, Den Haag), borrel en BTW  (bij 6 personen is de kostprijs dan: 6050 Euro per persoon en bij 12 deelnemers:  3.025 Euro)
9 Dagen- 54.450 Euro Incl. koffie, thee, lekkers, lunch, locatie (Nassaulaan, Den Haag), borrel en BTW (bij 6 personen is de kostprijs dan: 9075 Euro per persoon en bij 12 deelnemers:  4.537,50 Euro)

Sprekend Leiderschap inkopen voor je team of organisatie? Dat kan natuurlijk ook! 

6 Dagdelen – 7.500 Excl. BTW, locatie, huur techniek, catering en reiskosten trainers voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.
6 Dagdelen – 15.000 Excl. BTW, locatie, huur techniek, catering en reiskosten trainers voor 13-24 personen.

6 Dagen- 15.000 Excl. BTW, locatie, huur techniek, catering en reis/verblijfkosten trainers voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.
6 Dagen- 30.000 Excl. BTW, locatie, huur techniek, catering en reis/verblijfkosten trainers voor voor 13-24 personen.

9 Dagen- 22.500 Excl. BTW, locatie, huur techniek, catering en reis/verblijfkosten trainers voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Meer informatie

Voor meer informatie en onze brochure kun je contact opnemen  met Petra Hiemstra –  06-33803867 of petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Leiders willen mensen winnen voor een idee, mensen inspireren in actie te komen
en bij te dragen aan dat idee, zodat ook zij het idee verder brengen.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/04/2018 - 02/07/2018
13:00 - 19:00

Locatie
Haagse Hoogvliegers I Nassauparc

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
0

0 SCHRIJF EEN REACTIE

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *