Winnaars boek ‘Proberen niet te proberen’ Edward Slingerland

Uitgeverij Maven Publishing stelde twee exemplaren van dit mooie boek ter beschikking voor onze nieuwsbrieflezers. Binnen twee uur na publicatie van onze nieuwsbrief, ontvingen we meer dan 10 gegadigden. Uit de eerste 10 inzendingen hebben we twee winnaars getrokken.

De boeken zijn gewonnen door: Marita Feenstra en Mark van Hillo

Van harte gefeliciteerd! Het boek komt volgende week naar jullie toe.

Proberen niet te proberen

Waarom val je moeilijk in slaap als je het graag wilt? Waarom lijken topprestaties van atleten zo makkelijk? En waarom is het lastig om charmant en ontspannen te zijn op de momenten dat je er het meest aan hebt?

Wanneer je te hard je best doet, is de kans groot dat je blokkeert. Wat je eerst spontaan voor elkaar kreeg, wil nu niet meer lukken of komt gekunsteld over. Oude Chinese denkers bedachten hier een oplossing voor: wu-wei, ofwel de kunst van het spontaan presteren.

Wu Wei

Op Wikipedia wordt Wu wei uitgelegd als “en grondstelling in het taoïsme dat een begrip inhoudt van weten wanneer wel te handelen (i.a.w. actief op te treden) en wanneer niet te handelen. De letterlijke betekenis van wu wei luidt: “niet handelen tegen de aard der dingen in”. Een onderdeel van het paradoxale begrip wei wu wei, komt als volgt tot uitdrukking: “handelen door niet te handelen”. Wu wei wordt besproken in de teksten van de Tao Te Ching, in onder meer hoofdstuk 3, 5, 30, 43, 47, 63 en 67.”

Op vlotte en heldere wijze geeft hoogleraar Aziatische Wetenschappen, Chinese wijsbegeerte en cognitieve psychologie Edward Slingerland een unieke kijk op deze oude en ongrijpbare traditie. Gebaseerd op huidige wetenschappelijke kennis laat hij zien hoe je deze houding in het leven kunt toepassen.

Maven Publishing is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag. Ieder jaar geeft Maven Publishing boeken, e-boeken en luisterboeken uit en organiseert evenementen rondom de meest interessante nieuwe inzichten en onderwerpen op dit gebied.

Een ‘maven’ (ook mavin of mayvin) is, net als onze hoogvliegers, een type persoon die zich graag helemaal verdiept in een bepaald onderwerp en zeer gedreven is om die kennis door te geven aan anderen.

TED TALK Edward Slingerland over ‘Proberen niet te proberen’

Je kunt hier gratis Edward Slingerlands 18 minuten durende TED-talk bekijken over dit thema.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]