Gedachtengedichten I Winnaars

De winnaars van de poëziebundel Gedachtengedichten zijn: Lut Geens en Marita de Boer. Van harte gefeliciteerd. De bundel mét CD komt z.s.m. per post naar jullie toe!

Gedachtengedichten

Wat ontstaat er, als een als een SingerSongdichter-therapeut een stille schuilplaats zoekt en daar denktijd neemt, om vrijelijk blikken, klanken, gemoedsbewegingen, nieuwe vragen en verbindingen alle ruimte te geven? Gedachtengedichten!

Een aantal jaren geleden ontmoette ik Judy Carati op een bijeenkomst. Dírect viel me haar prachtige, meditatieve stem op. In 2014 bracht ze in eigen beheer de CD Back Side/Hotel Les Nations” uit en in 2016 verscheen haar eerste dichtbundel “Onzichtbaar….Zien”.

‘Gedachtengedichten’ (2019) is haar tweede bundel, dat tevens een CD/DVD bevat met liedjes en gedichten, opgenomen tijdens een live-optreden in de Rotterdamse Salon.

Wat me aanspreekt in dit poëziewerk zijn de korte zinnen. Hierin vat Judy, verwonderd haast, samen wat zij waarneemt in haar binnen- én buitenwereld. Associatief. Sensitief. Introspectief. Uitbrekend. Met horten en stoten in- en uit verbinding rakend. Soms staccato dan weer soepel door het leven laverend verwoordt ze het ‘brein en zijn’ waarin HSPers en HBers zich makkelijk zullen herkennen. Voel zelf maar:

EENZIJDIG VERBONDEN

“Wat is er, zei je iets; zit je te denken?”
zeg je net iets te hard, de toon is vals

Twee aan elkaar verbonden luidsprekers

“Ja!” roep ik en knik
jouw hoofd blijft echter muzikaal beklemd

beter zwijgen, mijn antwoord immers
zou niet jouw oren, niet jouw hart bereiden
afgesloten ben je eenzijdig begaan

Judy Carati

DIEPTEVERBINDING

Ineens onzeker verlegen, ogen van ‘de ander’
haar innerlijk complex, haar wezen introvert
geraakt door kunst, muziek, natuur
intens is haar beleving
subtiele signalen diepe gesprekken emoties, verlangens
horend, proevend, voelend
een zoektocht naar verbinding; gedreven nieuwsgierig
soms alles tegelijk
behoefte om zich uit te drukken
wat haar grijpt niet los te laten
totdat, plotseling overdonderd
fel licht, teveel aan geuren, mensen
lawaai als een sirene

tijd om zich terug te trekken, de STILTE in zichzelf
ademen

ze kijkt en reikt, naar licht en lucht
naar Morgenlicht

Judy Carati

Iets voor jou?

Tijdens Judy’s optredens is deze bundel,  in combinatie met CD voor € 15,- te koop. De bundel is ook voor €15,95 te bestellen bij boekhandel “the Readshop” Kempers in Delft.

Mocht je meer willen weten over Judy’s werk als speltherapeut, vakdocent Shantalamassage, behandelaar Shiatsu-stoelmassage, consulent en (talent-)coach, klik dan hier voor haar Praktijk Carati.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]