Over ons

Over ons – Haagse Hoogvliegers is een netwerk van ruim 50 holistisch werkende coaches, trainers, artsen, psychologen, therapeuten en systemisch begeleiders in heel Nederland. Een aantal daarvan stellen zich hieronder aan je voor.

Met onze activiteiten willen wij bijdragen aan jouw innerlijke groei en emotionele heelwording. In het verlengde daarvan dragen we bij aan zorgzame gemeenschappen en de overgang naar een hartgedragen bewustzijn op aarde.

Elke coach, arts, trainer of therapeut heeft een eigen onderwerp waarin hij of zij expert is en waarmee hij of zij de wereld wil verrijken. Voor welke (aanvullende) coach, trainer of systemisch facilitator je ook kiest, je ontmoet gegarandeerd een professionele grootluisteraar met een fikse dosis hartwarmte, aan wie je je kunt optrekken en spiegelen.

Onze trainingen zijn gegarandeerd #HB en #hoogvliegerproof. Onze docenten doceren, faciliteren en verbinden op het hoogste niveau. Dat betekent dat juist zeer snelle denkers, beweeglijke types en vrolijke veelweters bij ons aan hun trekken komen. Vaak horen we: “hè hè, eindelijk eens een training waar ik iets NIEUWS leer en waar ik me niet verveel!” Sterker nog: we vinden het heel waardevol als je jouw persoonlijke vragen, wensen, dromen, kennis en ervaring inbrengt. Dat maakt onze programma’s RIJK.

We streven naar zoveel mogelijk meervoudige waarde creatie tijdens onze activiteiten. Zo werken we samen aan het vergroten van liefdevol, wederkerig en relationeel leiderschap als basis voor Samenlevingen in Balans.

Onze coaches, trainers, systemisch begeleiders en therapeuten

Petra Hiemstra Directeur I Coach I Commissaris I Ik Luister Je Groot Trainer

Als directeur van Haagse Hoogvliegers heb ik inmiddels ruim 1,250 professionals begeleid als carrière coach, life coach, HB/HSP coach, executive- en/of ondernemerscoach & persoonlijk commissaris. In gemiddeld 6-8 gesprekken staan we stil bij de vragen: wie ben je (nu), wat wil je (nu) en wat wil het leven van jou? Hoe wil jij jouw persoonlijk, zakelijke of maatschappelijke leiderschap vergroten? Samen met mijn collega’s bied ik holistische trajecten die tot de kern komen van waar het voor jou echt om gaat.

Janine Koppers Genogram specialist & trainer

Velen van ons hebben last van intergenerationele en/of interculturele trauma’s. Als genogram specialist helpt Janine om deze trauma’s in kaart te brengen. Daarnaast werkt ze als energetisch coach. Door zich intuïtief op jou en je vragen af te stemmen helpt ze je om woorden te vinden voor hetgeen in je leeft en lang onzichtbaar was. Nuchter, aards, helder en betrouwbaar.

Bianca van der Voort Equine Assisted Coach I Coaching met paarden

Samen met haar paarden gaat Bianca concreet aan de slag met jouw persoonlijke of leiderschapsvraagstuk(ken). Of het nu om beter omgaan met je eigen energie of de manier van aansturen van je team gaat. Het is ongelooflijk hoe snel de paarden waardevolle reflectie geven waarmee jij als mens en leider gericht vooruit kunt. Haar praktijk bevindt zich in Pijnacker, net buiten Den Haag.

Daniël Schut Trainer debatteren, presenteren, acquisitievaardigheden

Daniël Schut lanceerde met veel succes de trainingen ‘Voortvarend Voorzitten’ en ‘Hoe tik ik ‘m in?’ bij ons. Hij schreef diverse vrolijke boeken en artikelen over  Argumentatie & Debat. Als trainer brengt hij je graag de fijne kneepjes van acquisitievaardigheden bij, geeft inzicht in klanttypologie en helpt je bij het ombuigen van weerstand naar omzet.

Dymphi Peeters Stemexpressie trainer

Dymphi staat leiders(in wording) bij in het vergroten van hun taalkundige, muzikale en verbale helderheid, ruimte en klankrepertoire. Welke woorden je gebruikt als leider en hoe je je klinkt doen ertoe. Hoe je je stem gebruikt, vanwaar je je stem laat klinken heeft impact op de mensen met wie je spreekt. Bewuste verbale positionering kan het draagvlak voor al je ambities vergroten.

Frank Schurink Gedoemanagement expert

Frank is één van onze toptrainers van het eerste uur. Al 5 maal gaf hij met groot succes een training Gedoe Management. Samen ontwikkelden we de leergang Sprekend Leiderschap. Van Frank leer je: * hoe je brein werkt * hoe je de breinen in je publiek kunt bereiken en * hoe je hoffelijk en charmant omgaat met gedoe tijdens al je publieke optredens.

Gijs van Bilsen Trainer en spreker Improvisatievermogen

Met Improviserend Organiseren helpt Gijs organisaties en mensen in organisaties om in te spelen op verandering door te improviseren. Gijs lanceerde met succes de trainingen: Improviserend Organiseren, Leren Loslaten en Wat wordt jouw nieuwe GAAF bij ons.

Gijs Weenink Debat, speech- & hoffelijkheidstrainer I Dagvoorzitter

Gijs trainde de afgelopen jaren zeker 35.000 professionals, politici en bestuurders in Sprekend Leiderschap. Bij Haagse Hoogvliegers verzorgt hij de trainingen Debatteren (ethos, logos, pathos), Speechen als Obama (applaustechnieken), Speechen als Shakespeare (retorica – met Bas Belleman) en Hoffelijk Onderhandelen – over hoe je in iedere onderhandeling tot een win-win komt voor alle partijen.

Jasper van Hylckama Vlieg Ademwerk I Wapenveld, Zwolle of Den Haag

Als lichaamsgericht life-, wandel-, EFT- en ademcoach kan Jasper je helpen om transformaties op een diep(er) niveau te doorleven en te doorvoelen, zodat je deze duurzaam kunt verankerden in lichaam en geest. Jasper biedt een grote diversiteit aan ademoefeningen aan, waarmee je je dagelijkse adempatroon kunt verbeteren. Dit heeft direct effect op je gezondheid en welzijn.

Maarten Fijnaut Executive Trainer & Coach

Maarten is een van de beste trainers die wij kennen en een zeer aimabel mens bovendien. Naast zijn werk als executive coach en bedrijfstrainer bij Leeuwendaal schrijft hij recensies voor Managementboek.nl en organiseert hij stiltewandelingen in de Kennemer Duinen. Wij kunnen niet wachten tot zijn 1e boek uitkomt (binnenkort!) en kijken daar reikhalzend naar uit.

Marianne van Kampen HB Coach I Trainer Wervende Teksten schrijven I Cabaretier-in-wording

Marianne van Kampen werkt als HB coach & trainer in Leeuwarden. Samen met Bernadette Kolthof richtte zij HB058 op. Samen hebben zij vele ouders en leerkrachten getraind in “De charme van het opvoeden en begeleiden van HB-kinderen”. Ook begeleidt Marianne organisaties bij het leren ‘heldere en wervende teksten schrijven’. Kundig, bondig en altijd met humor.

Mathilde Maas Kuper Specialist, trainer en spreker over Pijnleren in organisaties

Met succes lanceerde Mathilde haar 1e training Pijnleren bij ons – over hoe je als professional en manager persoonlijke, organisatorische en/of systemische pijn, mét betrokkenen, positief kunt transformeren. Zij stelt: ondernemen en organiseren kan niet zonder pijn. Inmiddels heeft ze haar ervaringen gebundeld in het boek De verfrissende smaak van zure appels.

Patricia Wouda Trainer Debat- Lobbyen en Integriteitstrainer

Patricia Wouda, van origine filosoof, geeft al ruim 25 jaar debat-, presentatie- en lobbytrainingen. Door haar persoonlijke aandacht zorgt ze voor een veilige setting waarin deelnemers het beste van zichzelf durven laten zien. Recentelijk ontwikkelt zij haar eigen training over integriteit in organisaties. Waar val je als leider op terug als je aan de lat staat? Aanrader!

Sandra Schouten Kunstenaar I Specialist zintuiglijke en theatrale interventies

Als kunstenaar begeleidt Sandra bij sensitief, zintuiglijk en theatraal onderzoek. Door procesinterventies via bijvoorbeeld voedsel, geur, geluid, aanraking, ruimte of beweging kijkt ze samen met jou naar thema’s als: de verbinding (met jezelf en je omgeving), vertrouwen, overgave, verlies en werken en leven vanuit de rijke wijsheid van je lichaam. Ook kun je met haar naar het museum om via Art Based Learning antwoorden te vinden op je vragen.

Willemijn Botermans & Laura Soudijn Coach en trainer Hit 'm Heart

Willemijn Botermans en Laura Soudijn verzorgen samen de training ‘Hit’m Heart’, waarbij ze boksen als metafoor gebruiken om beter in contact te (leren) komen met je eigen kracht én kwetsbaarheid. Zo helpen ze mensen en organisaties om op een gezonde manier van duel naar dialoog te gaan en spanningen constructief om te zetten in vruchtbare samenwerking.

Wil van Tol Haptotherapeut

Als haptotherapeute helpt Wil van Tol je vanuit verschillende gespreks- en spelvormen met het weer in balans brengen van lichaam en geest. Ze kan je bijvoorbeeld helpen om beter te leren voelen wat er speelt in het contact tussen jou en de ander(en). Waardevol voor HSP’ers die hun lichaam beter willen leren (aan)voelen, met druk willen leren omgaan en helderder grenzen willen kunnen stellen.

Onze 10 beloften

  • Betrouwbaarheid: we komen, beginnen en eindigen op tijd en houden ons aan onze afspraken.
  • Eerlijkheid: we geven feedback en feedforward gebaseerd op concrete waarnemingen en zijn daarin vrij nuchter. We draaien er niet omheen.
  • Gastvrijheid: je ontvangt van ons zoveel koffie, thee, water en Fryske Dúmkes als je wilt. Gaan we onverhoopt helemaal op in je verhaal? Vraag rustig om meer.
  • Gedrevenheid: we schenken je ons vakmanschap altijd voor 100%
  • Geheimhouding: we luisteren met aandacht en respect naar je verhaal en gaan sensitief om met gevoelige onderwerpen. Al het besprokene blijft tussen ons.
  • Gerichtheid: in onze gesprekken en trainingen richten we ons voor 100% op jouw vragen, wensen en werk- en leefsituaties.
  • Geschiktheid: wil je ons inhuren voor een training waarvoor wij onszelf niet geschikt achten? Dan verwijzen we je door naar een gespecialiseerde vakgenoot.
  • Luchtigheid: coaching, training en bemiddeling is een serieuze aangelegenheid. Ondertussen maken we plezier. Plezier vergroot immers het leervermogen.
  • Toegankelijkheid; we zijn laagdrempelig en stellen je op je gemak. Bel je en zijn we in gesprek? Spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug.
  • Vrijgevigheid: we stellen ons netwerk graag voor je open. We stellen het op prijs als je in ruil voor de tijd, aandacht en gulle suggesties van je gesprekspartner, een attentie meeneemt en je hem/haar op de hoogte houdt van de uitkomsten van je gesprek (b.v. bij het vinden van die nieuwe baan, klus of toegevoegde waarde van vervolggesprekken). We vertrouwen erop dat je op een later moment ook zelf je tijd en netwerk ter beschikking wilt stellen aan een hoogvlieger.