Over onze trainingen en trainers

Haagse Hoogvliegers is een netwerk van ruim 18 trainers en coaches in heel Nederland. Met onze trainingen willen wij bijdragen aan jouw innerlijke groei, emotionele heelwording en de overgang naar een hartgedragen bewustzijn op aarde.

Elke trainer heeft een eigen onderwerp waarin hij of zij expert is en waarmee hij of zij de wereld wil verrijken. We zijn dus geen standaard trainingsbureau! Alle trainers en coaches hebben hun nieuwste werk bij ons gelanceerd.

Met onze lanceringen bieden we je de hoogste kwaliteit trainingen en workshops voor de laagste prijs in ruil voor jouw goede feedforward. Daarmee kunnen onze trainers hun werk vervolmaken.

Wij leiden trainers op en scholen hen jaarlijks bij in de nieuwste leermethodes voor hoogvliegers. Zo optimaliseren we voortdurend het rendement van onze trainingen.

Bij welke training je ook aanschuift, je ontmoet gegarandeerd een trainer met een fikse dosis hartwarmte, aan wie je je kunt optrekken en spiegelen. Onze docenten kunnen doceren, faciliteren en verbinden. Hun programma is #hoogvliegerproof. Dat betekent dat ook zeer snelle denkers, beweeglijke types en vrolijke veelweters aan hun trekken komen. Vaak horen we: "hè hè, eindelijk eens een training waar ik iets NIEUWS leer! En waar ik me niet verveel!" Sterker nog: we vinden het heel waardevol als je jouw specifieke kennis en ervaring inbrengt en daarmee het programma verrijkt. Zo leren we van en met elkaar en zorgen we voor meervoudige waardecreatie in onze trainingen.

Na de lanceringen kunnen de trainingen bij ons worden ingekocht door bedrijven en organisaties. Interesse in een medewerker- of managementontwikkel traject voor jouw hoogvliegers? Neem contact op voor de mogelijkheden. We ontwikkelen altijd samen met jou en maken een feestje van iedere training.

Coaches en Trainers

image

Petra Hiemstra

Directeur
Mijn naam is Petra Hiemstra. Ik ben een opgewekte, nuchtere en ‘oprjochte’ Friezin, met een passie voor de schoonheid van het woord, poëzie, filosofie en literatuur. Als echte ‘Giving Backer’ ontmoet (en verbind) ik graag mensen die, net als ikzelf, ambitieus en maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die hun dromen verwezenlijken en die ervoor openstaan om elkaar daarbij te ondersteunen.
image

Bernadette Kolthof

Kindercoach I Trainer I HB058
Bernadette Kolthof is gecertificeerd kindercoach. Samen met Marianne lanceerde zij de training "De Charme van het opvoeden van een hoogbegaafd kind". Bernadette is oprichter van HB058 werkt als trainer of kindercoach rond alle thema's die hoogbegaafde ouders, kinderen en docenten raken. Zij zet zich in voor betere begeleiding van kinderen met een anders/sneldenkend en snelverveeld brein.
image

Janine Koppers

Energetisch Coach I Trainer
Als energie coach nodigt Janine mensen uit tijdens de open trainingen om meer te doen met hun eigen-wijsheid, en ondersteunt ze bij het maken van een volgende stap naar zichzelf toe. Ook door aurareading en aurahealing vindt ze woorden voor hetgeen gezegd wil worden en biedt ze ruimte om door systemische opstellingen weer in de goede flow te komen.
image

Arthur Sevenstern

Excellent Presenteren Trainer
Arthur Sevenstern is één van de beste presentatietrainers en coaches van Nederland. Hij werkt voornamelijk voor technische, financiële en commerciële directeuren en voor salesteams. Bij ons lanceerde hij Magnetisch Charisma met Elsewine Rietveld. Deze training werd hoog gewaardeerd een 8,9! I Samen ontwikkelden we de leergang Sprekend Leiderschap, die we binnen organisaties aanbieden.
image

Daniël Schut

Trainer debatteren, presenteren, acquisitievaardigheden
Daniël Schut, Meester in Luister- en Sprekend Leiderschap, lanceerde met veel succes de trainingen Voortvarend Voorzitten en Hoe tik ik 'm in?' - acquisitievaardigheden voor ondernemers, over: klanttypologie en het ombuigen van weerstand naar omzet. Hij schreef diverse vrolijke boeken over de edele kunst van het debatteren en argumenteren.
image

Elsewine Rietveld

Presence trainer
Elsewine verzorgt met ons de leergang Sprekend Leiderschap. In dit traject én in open trainingen leert zij deelnemers hoe zij op ieder moment vanuit zichzelf met gemak 'present' kunnen zijn onder alle omstandigheden. Een workshop van haar garandeert een forse stijging van je magnetisch charisma waar je zowel in je persoonlijke als in je zakelijke leven profijt van hebt.
image

Frank Schurink

Expert in gedoe
Frank is één van onze toptrainers van het eerste uur. Al 3 maal lanceerde hij met groot succes Gedoe Management. Samen ontwikkelden we de leergang Sprekend Leiderschap. Van Frank leer je: * hoe je brein werkt * hoe je de breinen in je publiek kunt bereiken en * hoe je hoffelijk en charmant omgaat met gedoe tijdens al je publieke optredens.
image

Gerrit Jan Valk

Debattrainer
In één dag leert Gerrit Jan je hoe je mensen met gemak raakt, schaakt en vermaakt met je verhaal. Hij traint je, in navolging van Aristoteles, in de 6 kwaliteiten van Sprekend Luisteren en Luisterend Spreken: Logos, Ethos, Pathos, Thymos, Voluntas en Telos
image

Gijs van Bilsen

Improvisatie trainer en begeleider van veranderingsprocessen
Met Improviserend Organiseren helpt Gijs organisaties en mensen in organisaties om in te spelen op verandering door te improviseren. Gijs lanceerde met succes de trainingen: Improviserend Organiseren en Leren Loslaten bij ons. Beide trainingen werden met **** gewaardeerd! In 2019 lanceert hij zijn nieuwe training: Wat wordt jouw nieuwe GAAF?
image

Gijs Weenink

Debat, speech- & hoffelijkheidstrainer I Dagvoorzitter
Gijs heeft bij Haagse Hoogvliegers vier trainingen gelanceerd: 'Hoffelijkheid en Gastvrijheid - 2 sleutels tot succes', 'Hoffelijk Onderhandelen', 'Speechen als Obama' en 'Speechen als Shakespeare'. Speechen als Obama is inmiddels bij ons ook als in-company training ingekocht door Philips. Binnenkort lanceert hij een nieuwe onderhandelingstraining.
image

Maarten Fijnaut

Executive Trainer & Coach
Maarten is een van de beste trainers die wij kennen en een zeer aimabel mens bovendien. Naast zijn werk als executive coach en bedrijfstrainer schrijft hij recenties voor Managementboek.nl en organiseert hij stiltewandelingen in de Kennemer Duinen. Wij kunnen niet wachten tot hij eindelijk ZIJN eigen thema bij ons gaat lanceren en kijken daar reikhalzend naar uit.
image

Marianne van Mourik

HB Trainer I Tekstschrijver I Columnist
Marianne van Mourik lanceerde in met succes de workshop: De Charme van het Opvoeden van een hoogbegaafd kind bij ons. Zij is vaste columnist voor onze nieuwsbrief en schrijft dan vrolijk en persoonlijk over alle zaken die haar als mens, moeder en schrijfster raken en verwonderen rond de thema's hoog- begaafdheid, extra intelligentie en hoogsensitiviteit.
image

Mathilde Maas Kuper

Expert in verandering bij mens & organisatie @ ENTAMEER
Mathilde Maas Kuper kan als trainer en organisatiebegeleider in zeer korte tijd deelnemers betrekken bij en enthousiasmeren voor noodzakelijke of gewenste veranderingen in (hun) organisaties. Met succes lanceerde zij haar eigen training Pijnleren - over hoe je als professional en manager persoonlijke, organisatorische of systemische pijn, mét betrokkenen, positief kunt transformeren.
image

Nathalie Venema

Innovatiemanager & Trainer/Lecturer Big Data
Nathalie Venema werkt als interim Big Data specialist bij bedrijven en organisaties. Zij geeft tevens les op Hogescholen en Universiteiten over strategisch management, innovatiegericht leidingeven, E-dienstverlening, Sociale Innovatie, Zelfsturende Teams en ondernemerschap.
image

Patricia Wouda

Trainer Integriteit in organisaties, Debat & Lobbyen
Patricia Wouda geeft al ruim 15 jaar debat- en presentatietrainingen. Ook verzorgt zij onze Ik Luister Je Groot training. Door haar persoonlijke aandacht zorgt ze voor een veilige setting waarin deelnemers het beste van zichzelf durven laten zien. Recentelijk ontwikkelt zij haar eigen training over integriteit in organisaties, op filosofische leest geschoeid. Waar val je als leider op terug als je aan de lat staat? Aanrader!
image

Willemijn Botermans & Laura Soudijn

Coach en trainer Hit 'm Heart
Willemijn Botermans en Laura Soudijn verzorgden meermaals een open dagtraining 'Hit'm Heart'. Over kracht en kwetsbaarheid. "Als trainer en coach is het ons doel om mens en organisatie vanuit duel naar dialoog te laten gaan. Boksen gebruiken we hierbij als metafoor. Deze trainingen worden door de deelnemers hoog gewaardeerd met een 9+ en kunnen ook voor jouw organisatie bij ons worden ingekocht.

Onze 10 beloften

  • Betrouwbaarheid: we komen, beginnen en eindigen op tijd en houden ons aan onze afspraken.
  • Eerlijkheid: we geven feedback en feedforward gebaseerd op concrete waarnemingen en zijn daarin vrij nuchter. We draaien er niet omheen.
  • Gastvrijheid: je ontvangt van ons zoveel koffie, thee, water en Fryske Dúmkes als je wilt. Gaan we onverhoopt helemaal op in je verhaal? Vraag rustig om meer.
  • Gedrevenheid: we schenken je ons vakmanschap altijd voor 100%
  • Geheimhouding: we luisteren met aandacht en respect naar je verhaal en gaan sensitief om met gevoelige onderwerpen. Al het besprokene blijft tussen ons.
  • Gerichtheid: in onze gesprekken en trainingen richten we ons voor 100% op jouw vragen, wensen en werk- en leefsituaties.
  • Geschiktheid: wil je ons inhuren voor een training waarvoor wij onszelf niet geschikt achten? Dan verwijzen we je door naar een gespecialiseerde vakgenoot.
  • Luchtigheid: coaching, training en bemiddeling is een serieuze aangelegenheid. Ondertussen maken we plezier. Plezier vergroot immers het leervermogen.
  • Toegankelijkheid; we zijn laagdrempelig en stellen je op je gemak. Bel je en zijn we in gesprek? Spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug.
  • Vrijgevigheid: we stellen ons netwerk graag voor je open. We stellen het op prijs als je in ruil voor de tijd, aandacht en gulle suggesties van je gesprekspartner, een attentie meeneemt en je hem/haar op de hoogte houdt van de uitkomsten van je gesprek (b.v. bij het vinden van die nieuwe baan, klus of toegevoegde waarde van vervolggesprekken). We vertrouwen erop dat je op een later moment ook zelf je tijd en netwerk ter beschikking wilt stellen aan een hoogvlieger.