Over ons

Over ons – Haagse Hoogvliegers is een netwerk van ruim 50 holistisch werkende coaches, trainers, artsen, psychologen, therapeuten en systemisch begeleiders in heel Nederland. Een aantal daarvan stellen zich hieronder aan je voor.

Met onze activiteiten willen wij bijdragen aan jouw innerlijke groei en emotionele heelwording. In het verlengde daarvan bouwen we mee aan het versterken van een intrinsieke interesse-cultuur in organisaties. Samen creëeren we zorgzame gemeenschappen waar mensen vertrouwen op verstaanszekerheid. Zo dragen we bij de overgang naar een hartgedragen bewustzijn op aarde.

Elke coach, arts, trainer of therapeut heeft een eigen onderwerp waarin hij of zij expert is en waarmee hij of zij de wereld wil verrijken. Voor welke (aanvullende) coach, trainer of systemisch facilitator je ook kiest, je ontmoet gegarandeerd een professionele grootluisteraar met een fikse dosis hartwarmte, aan wie je je kunt optrekken en spiegelen.

Onze trainingen zijn gegarandeerd #HB en #hoogvliegerproof. Onze docenten doceren, faciliteren en verbinden op het hoogste niveau. Dat betekent dat juist zeer snelle denkers, beweeglijke types en vrolijke veelweters bij ons aan hun trekken komen. Vaak horen we: “hè hè, eindelijk eens een training waar ik iets NIEUWS leer en waar ik me niet verveel!” Sterker nog: we vinden het heel waardevol als je jouw persoonlijke vragen, wensen, dromen, kennis en ervaring inbrengt. Dat maakt onze programma’s RIJK.

We streven naar zoveel mogelijk meervoudige waarde creatie tijdens onze activiteiten. Zo werken we samen aan het vergroten van liefdevol, wederkerig en relationeel leiderschap als basis voor Samenlevingen in Balans.

Onze coaches, trainers, systemisch begeleiders en therapeuten

Petra Hiemstra Directeur I Coach I Commissaris I Assessor I Trainer & Keynote Spreker Grootluisteren

Als directeur van Haagse Hoogvliegers heb ik inmiddels ruim 1,250 professionals begeleid als carrière coach, life coach, HB/HSP coach, executive- en/of ondernemerscoach & persoonlijk commissaris. In gemiddeld 6-8 gesprekken staan we stil bij de vragen: wie ben je (nu), wat wil je (nu) en wat wil het leven van jou? Hoe wil jij jouw persoonlijk, zakelijke of maatschappelijke leiderschap vergroten? Samen met mijn collega’s bied ik holistische trajecten die tot de kern komen van waar het voor jou echt om gaat. Daarnaast bieden we grootluistertrainingen, luisterassessments en leergangen LuisterKunst aan.

Janine Koppers Genogram specialist I Trainer Intercultureel- en generationeel trauma I Spreker Universele Inclusie

Velen van ons hebben last van intergenerationele en/of interculturele trauma’s. Als genogram specialist en trainer leert Janine welzijnswerkers, psychologen, coachen en artsen hoe zij biografisch en genografisch kunnen coachen en grootluisteren. Daarnaast werkt zij als dagvoorzitter en spreekt zij op congressen over Universele Inclusie.

Bianca van der Voort Equine Assisted Coach I Coaching met paarden

Samen met haar paarden gaat Bianca concreet aan de slag met jouw persoonlijke of leiderschapsvraagstuk(ken). Of het nu om beter omgaan met je eigen energie of de manier van aansturen van je team gaat. Het is ongelooflijk hoe snel de paarden waardevolle reflectie geven waarmee jij als mens en leider gericht vooruit kunt. Haar praktijk bevindt zich in Pijnacker, net buiten Den Haag.

Daniël Schut Trainer debatteren, presenteren, acquisitievaardigheden

Daniël Schut lanceerde met veel succes de trainingen ‘Voortvarend Voorzitten’ en ‘Hoe tik ik ‘m in?’ bij ons. Hij schreef diverse vrolijke boeken en artikelen over  Argumentatie & Debat. Als trainer brengt hij je graag de fijne kneepjes van acquisitievaardigheden bij, geeft inzicht in klanttypologie en helpt je bij het ombuigen van weerstand naar omzet.

Dymphi Peeters Stemexpressie trainer

Dymphi staat leiders(in wording) bij in het vergroten van hun taalkundige, muzikale en verbale helderheid, ruimte en klankrepertoire. Welke woorden je gebruikt als leider en hoe je je klinkt doen ertoe. Hoe je je stem gebruikt, vanwaar je je stem laat klinken heeft impact op de mensen met wie je spreekt. Bewuste verbale positionering kan het draagvlak voor al je ambities vergroten.

Frank Schurink Trainer & Spreker Gedoemanagement en de Wijsheid van de Integritijger

Frank is één van onze toptrainers van het eerste uur. Als trainer en expert Gedoe Management maakt Frank dingen graag simpel.  Van Frank leer je de biologica van gedoe. Hij vertelt hoe je rode en groene brein werkt –  hoe je de breinen in je publiek kunt bereiken en hoe je hoffelijk en charmant omgaat met gedoe tijdens al je publieke optredens. Vanaf 2024 verzorgt hij lezingen en keynotes over de Wijsheid van de Integritijger. “Integer Zijn Moet. En doe je SAMEN” – is zijn motto. Zo versterkt hij in organisaties de interessecultuur.

Gijs van Bilsen Trainer en spreker Improvisatievermogen

Met Improviserend Organiseren helpt Gijs organisaties en mensen in organisaties om in te spelen op verandering door te improviseren. Gijs lanceerde met succes de trainingen: Improviserend Organiseren, Leren Loslaten en Wat wordt jouw nieuwe GAAF bij ons.

Gijs Weenink Debattrainer I Speechtrainer en Hoffelijkheidstrainer I Dagvoorzitter

Gijs trainde de afgelopen jaren zeker 35.000 professionals, politici en bestuurders in Sprekend Leiderschap. Bij Haagse Hoogvliegers verzorgt hij de trainingen Debatteren (Ethos, Logos, Pathos), Speechen als Obama (applaus technieken), Speechen als Shakespeare (retorica – met Bas Belleman) en Hoffelijk Onderhandelen – over hoe je in iedere onderhandeling tot een win-win komt voor alle partijen.

Jasper van Hylckama Vlieg Ademwerk I Wapenveld, Zwolle of Den Haag

Als lichaamsgericht life-, wandel-, EFT- en ademcoach kan Jasper je helpen om transformaties op een diep(er) niveau te doorleven en te doorvoelen, zodat je deze duurzaam kunt verankerden in lichaam en geest. Jasper biedt een grote diversiteit aan ademoefeningen aan, waarmee je je dagelijkse adempatroon kunt verbeteren. Dit heeft direct effect op je gezondheid en welzijn.

Maarten Fijnaut Executive Trainer & Coach

Maarten is een van de beste trainers die wij kennen en een zeer aimabel mens bovendien. Naast zijn werk als executive coach en bedrijfstrainer bij Leeuwendaal schrijft hij recensies voor Managementboek.nl en organiseert hij stiltewandelingen in de Kennemer Duinen. Wij kunnen niet wachten tot zijn 1e boek uitkomt (binnenkort!) en kijken daar reikhalzend naar uit.

Marianne van Kampen HB Coach I Trainer Wervende Teksten schrijven I Cabaretier-in-wording

Marianne van Kampen werkt als HB coach & trainer in Leeuwarden. Samen met Bernadette Kolthof richtte zij HB058 op. Samen hebben zij vele ouders en leerkrachten getraind in “De charme van het opvoeden en begeleiden van HB-kinderen”. Ook begeleidt Marianne organisaties bij het leren ‘heldere en wervende teksten schrijven’. Kundig, bondig en altijd met humor.

Mathilde Maas Kuper Specialist, trainer en spreker over Pijnleren in organisaties & Appreciative Inquiry

Met succes lanceerde Mathilde haar 1e training Pijnleren bij ons – over hoe je als professional en manager persoonlijke, organisatorische en/of systemische pijn, mét betrokkenen, positief kunt transformeren. Zij stelt: ondernemen en organiseren kan niet zonder pijn. Inmiddels heeft ze haar ervaringen gebundeld in het boek De verfrissende smaak van zure appels en is ze een veelgevraagd keynote spreker op congressen. Pijnleren kan in haar perceptie niet zonder de ‘waarderende vraagstelling’ dus ook trainingen Appreciative Inquiry verzorgt ze met plezier.

Patricia Wouda Trainer Excellent Debatteren, Strategisch Stakeholdermanagement & Lobby-techniek

Patricia Wouda, van origine filosoof, geeft al ruim 25 jaar debat-, presentatie- en lobbytrainingen. Door haar persoonlijke aandacht zorgt ze voor een veilige setting waarin deelnemers het beste van zichzelf durven laten zien. Recentelijk ontwikkelde zij nieuwe trainingen rond integriteit, stakeholdermanagement en lobbytechniek. Aanrader voor iedere beleidsmedewerker, Leider, Bestuurskundige en Public Affairsspecialist die graag goed beslagen ten ijs komt.

Sandra Schouten Kunstenaar I Specialist zintuiglijke en theatrale interventies

Als kunstenaar begeleidt Sandra bij sensitief, zintuiglijk en theatraal onderzoek. Door procesinterventies via bijvoorbeeld voedsel, geur, geluid, aanraking, ruimte of beweging kijkt ze samen met jou naar thema’s als: de verbinding (met jezelf en je omgeving), vertrouwen, overgave, verlies en werken en leven vanuit de rijke wijsheid van je lichaam. Ook kun je met haar naar het museum om via Art Based Learning antwoorden te vinden op je vragen.

Willemijn Botermans & Laura Soudijn Coach en trainer Hit 'm Heart

Willemijn Botermans en Laura Soudijn verzorgen samen de training ‘Hit’m Heart’, waarbij ze boksen als metafoor gebruiken om beter in contact te (leren) komen met je eigen kracht én kwetsbaarheid. Zo helpen ze mensen en organisaties om op een gezonde manier van duel naar dialoog te gaan en spanningen constructief om te zetten in vruchtbare samenwerking.

Jet Centeno Systeemopsteller

Als systeemopsteller verzorgt Jet Centeno met veel liefde en vakvrouwschap familieopstellingen. Familieopstellingen geven inzicht in onderliggende patronen en dynamieken ten aanzien van je probleem of verlangen. Hoe je je verhoudt tot anderen of bepaalde thema’s in je leven, is terug te leiden naar jouw plek in jouw familiesysteem.

Thomas Vilain Junior Assessor Succesvol Samenwerken en Grootluisteren

Als junior assessor (en soms als Mystery Guest) bezoekt Thomas teams om samen te onderzoeken wat er goed gaat als het om samenwerken en grootluisteren – en wat er beter kan. Organisaties werken graag met Thomas vanwege zijn rustige, goed geaarde en positieve houding. Hij is in staat om op een prettige, constructieve manier feedforward te geven, waardoor de samenwerking in teams soepel(ler) en succesvol gaat verlopen.

Eveline Hinfelaar Senior Trainer & Assessor Succesvol Samenwerken en Grootluisteren

Als aanbestedingsspecialist coacht Eveline teams op teamontwikkeling en samenwerkingscapaciteit. Ze geeft gericht inzicht in wat er nodig is (meetbaar via GDQ) en Learning on the job (leren door doen) om teams op een hoger niveau te laten functioneren. Op dit moment doet Eveline promotieonderzoek naar het effect van investeringen in samenwerking binnen infrastructurele projecten bij de Gemeente Rotterdam en diverse Waterschappen.

Camie Bonger - Haagse Hoogvliegers
Camie Bonger Heartist (V) I Specialist TransformatieTheater I Praatpaal Performer

Sinds de zomer van 2021 gaat Camie met haar Praatpaal ‘Praatmaar’ op pad om mensen extra aandacht te geven: “voor iedereen met een beetje pech onderweg.“ Dat doet ze op congressen, festivals en teamdagen. Dan luistert ze dat het een lieve lust is en zet ze als heartist de hartjes op de i. Want échte aandacht doet leven. Als grootluister performer maakt ze ’theater op maat’ en verzorgt ze voor organisaties interactieve performances over horen, luisteren en grootluisteren.

Casanova Heartist (M) I Taalkundige MatchMaker I Profielschrijver I Regio Zwolle

Binnen onze praktijk hebben we één hele bijzondere ‘Mystery Guest’ speciaal voor vrouwelijke cliënten die graag een partner (M/V/X) willen, voordat ze de volgende stappen zetten in hun leiderschap. Het is immers zoveel fijner om hoogte- en dieptepunten met iemand te delen die je steunt en begrijpt. Onze “Casanova” neemt je 2 uur mee uit wandelen. Vraagt je de hemd van het lijf. Schrijft dan een ronkende profieltekst waardoor je  a) met een grote glimlach gaat daten en b) op basis van dit supereerlijke en vrolijke profiel moeiteloos jouw ideale partner aantrekt. Onze teller qua succesvolle matches staat inmiddels op 25! Kosten: geen! Al vinden we het wel fijn als jij de thee/taart of het bier & de borrel betaalt. En in het kader van ‘paying it forward’ zelf ook bereid bent eens iets voor iemand anders te doen.

Onze 10 beloften

  • Betrouwbaarheid: we komen, beginnen en eindigen op tijd en houden ons aan onze afspraken.
  • Eerlijkheid: we geven feedback en feedforward gebaseerd op concrete waarnemingen en zijn daarin vrij nuchter. We draaien er niet omheen.
  • Gastvrijheid: je ontvangt van ons zoveel koffie, thee, water en Fryske Dúmkes als je wilt. Gaan we onverhoopt helemaal op in je verhaal? Vraag rustig om meer.
  • Gedrevenheid: we schenken je ons vakmanschap altijd voor 100%
  • Geheimhouding: we luisteren met aandacht en respect naar je verhaal en gaan sensitief om met gevoelige onderwerpen. Al het besprokene blijft tussen ons.
  • Gerichtheid: in onze gesprekken en trainingen richten we ons voor 100% op jouw vragen, wensen en werk- en leefsituaties.
  • Geschiktheid: wil je ons inhuren voor een training waarvoor wij onszelf niet geschikt achten? Dan verwijzen we je door naar een gespecialiseerde vakgenoot.
  • Luchtigheid: coaching, training en bemiddeling is een serieuze aangelegenheid. Ondertussen maken we plezier. Plezier vergroot immers het leervermogen.
  • Toegankelijkheid; we zijn laagdrempelig en stellen je op je gemak. Bel je en zijn we in gesprek? Spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug.
  • Vrijgevigheid: we stellen ons netwerk graag voor je open. We stellen het op prijs als je in ruil voor de tijd, aandacht en gulle suggesties van je gesprekspartner, een attentie meeneemt en je hem/haar op de hoogte houdt van de uitkomsten van je gesprek (b.v. bij het vinden van die nieuwe baan, klus of toegevoegde waarde van vervolggesprekken). We vertrouwen erop dat je op een later moment ook zelf je tijd en netwerk ter beschikking wilt stellen aan een hoogvlieger.