Coaching Hoogbegaafdheid Haagse Hoogvliegers

Loopbaan Coaching & Commissariaat

Loopbaan coaching & commisssariaat – Bij Haagse Hoogvliegers ben je van harte welkom voor loopbaan coaching, carrière coaching (dat is natuurlijk precies hetzelfde maar dan een chiquer woord), life coaching, leiderschap coaching, ondernemer coaching, executive coaching en coaching rondom (vermoedelijke) hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit.

Ook bieden we eerste hulp bij een dreigende burn-out/bore-out, existentiële eenzaamheid of depressie. We vinden het belangrijk dat mensen die dringend emotionele bijstand en aandacht nodig hebben, dit ook snel ontvangen – tot de juiste ondersteuning beschikbaar is.

Commissariaat – Executive coaching voor bestuurders en ondernemers

Bestuurders, ondernemers en politici doen vaak al wat ze heel graag willen. Zij hebben vaak al veel coaching gehad. Weten goed wie ze zijn en wat ze willen. Zij hebben vooral behoefte aan een luisterend oor en diepgaande reflecties. Hen bieden we daarom persoonlijk commissariaat aan. Daarin ligt de focus op verdieping, verbreding, innerlijke verrijking en zelfverwerkelijking.

In onze executive coaching onderzoeken we gericht hoe we jouw meesterschap in kennisoverdracht, innovatie en/of maatschappelijke transformatie kunnen vergroten.

Bij bestuurders van (familie)bedrijven kan het gaan om de innerlijke voorbereiding op een nieuwe rol/levensfase – hoe zorg je bijvoorbeeld voor een soepele overdracht van taken naar een volgende generatie? Lees in dat kader ook dit artikel over vertrekstijlen van bestuurders.

Loopbaan coaching – werkwijze

In onze coach trajecten staan we in gemiddeld 6 gesprekken stil bij de vragen: wie ben je? Wat wil je? En: wat wil het leven van jou? In welke meesterschapsfase bevind je je nu? Naar welk niveau wil je toegroeien? Wat is daarvoor nodig? Hoe ziet jouw IDEALE leven, organisatie en samenleving eruit?

We vragen je open het proces in te gaan en ook het proces toe te staan. Wij hebben tenminste drie sessies nodig om jou goed te leren kennen, goed naar je te luisteren en ervoor te zorgen dat jij goed naar jezelf luistert. Zodat we je daarna kunnen aanreiken wat je nodig hebt om (weer) te gaan stralen en excelleren.

In de volgende gesprekken oefenen we, als je dat wilt, met nieuw gedrag. In een veilige setting uiteraard. Tenslotte verbinden we je actief met mensen uit ons netwerk die voor het realiseren van jouw dromen en plannen van belang zijn. We weten wat we zelf goed kunnen en we hebben een uitgebreid netwerk van TOP coaches en trainers om ons heen die je op specifieke leerpunten nog beter van dienst kunnen zijn.

Een coachtraject kun je zien als een gezamenlijk, dynamisch en relationeel ontwikkelingsproces. Wij stemmen ons daarbij zo goed mogelijk af op jouw wensen en behoeftes, vanuit gelijkwaardigheid. Bijvoorbeeld richting innerlijke heling of juist richting het versterken van je eigen authoriteit, moed en regie over het inzetten en ontwikkelen van jouw (uitermate) intelligente potentieel ten behoeve van het grotere geheel.

Loopbaan coaching met 95% succesgarantie

Inmiddels hebben we ruim 1.500 mensen gecoacht en meer dan 7.500 hoogvliegers getraind in (groot)luisterend en sprekend leiderschap.

Iedere twee jaar laten we een extern bureau een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. Zo weten we dat 95% van onze gesprekspartners bereikt wat ze wil. Daar zijn we blij mee en trots op! Onze coachtrajecten en trainingen worden door coachees en opdrachtgevers met een 8,8 gewaardeerd.

Ons motto

Je mag zijn wie je bent,
om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn.
En je mag het worden,
op jouw manier
en in jouw tijd.
Vrij naar Dr. Anna Terruwe

Prijzen loopbaan coaching & commissariaat

 • 4 x 1,5 uur voor € 1.000 (basis)
 • 6 x 1,5 uur voor € 1.500 (basis & leiderschap)
 • 8 x 1,5 uur voor € 2.000 (van werk naar werk)
 • Deze prijzen zijn incl. BTW voor particulieren en ZZP’ers en exc. BTW voor MKB bedrijven, grote bedrijven en overheidsorganisaties.
 • Vaak worden onze coachtrajecten aangevuld met een PLUSPAKKET bestaande uit 4 of 5 sessies bij gespecialiseerde coaches en trainers. Dit kunnen trainers zijn uit ons netwerk of uit je eigen netwerk. Je kunt dan denken aan een sessie ‘leren omgaan met weerstand’ met een aikidomeester of bokstrainer, een dagtraining systemisch werk (familie- of organisatieopstellingen), een EMDR sessie bij een psycholoog, een sessie met een ademcoach of mesoloog, een zakelijke fotoshoot, een assessmenttraining met een trainingsacteur, een privé sessie stemexpressie of bijvoorbeeld een bioresonantie consult bij een natuurgeneeskundige. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dit aanvullende pakket kost 1.250 / 1.550Euro excl. BTW en is incl. 250/300 Euro excl. BTW aan administratiekosten. Zo kunnen we een holistisch pakket aanbieden dat ervoor zorgt dat je duurzaam kunt stralen en excelleren.
 • Vaak kunnen HR adviseurs je wijzen op subsidies of mogelijkheden voor coaching en vind je actuele regelingen op de site van je A&O fonds.
 • Rijksambtenaren kunnen ééns in de 5 jaar in aanmerking komen voor een gratis coachtraject bij een gecertificeerde coach naar keuze.
 • Op al onze gesprekken en trajecten zijn onze beloftes en algemene voorwaarden van toepassing.

Goed om te weten

 • Haagse Hoogvliegers houdt zich aan haar geheimhoudingsplicht, zoals deze is beschreven in de gedragscodes van het Noloc en het NIP. Alles wat je vertelt blijft vanzelfsprekend binnenskamers. Wel stellen we je, uiteraard met jouw uitdrukkelijke toestemming, graag voor aan relevante mensen of collega coaches of trainers in ons netwerk. Als je gebruik maakt van een PLUStraject zullen de bij Haagse Hoogvliegers aangesloten trainers en coaches onderling geen informatie uitwisselen. We laten het aan jou over om met mij of ons te delen wat je wilt. Enkel indien collega’s zich (ernstig) zorgen maken over je gezondheid, welzijn of iets wat binnen een plustraject is gebeurd, zullen zij dat melden.
 • Wij hechten waarde aan onze afspraken. Afspraken kunnen tot 3 werkdagen (72 uur) van te voren kosteloos geannuleerd of verzet worden. Afspraken die binnen deze termijn worden afgezegd, dienen gewoon te worden betaald. Natuurlijk kan er altijd iets onvoorziens gebeuren. Als je een pakket inkoopt van 6 gesprekken, bieden we jou én onszelf graag de ruimte om 1 gesprek op korte termijn kostenloos te annuleren of verzetten.
 • Ingekocht gesprekstegoed blijft 12 maanden geldig, tenzij anders overeengekomen en is overdraagbaar.
 • We adviseren altijd om eerst voor 1 sessie te kiezen en dan pas te besluiten of en zo ja welk traject je samen wilt aangaan.
 • Als je kiest voor een coachtraject, commiteren we ons beiden aan de door jou geformuleerde doelen. Je koopt dan een totaalpakket in. Wij vinden het fijn om na het 1e gesprek te horen voor hoeveel sessies jij je wilt en kunt commiteren. Dan stemmen we onze werkwijze daarop af. Binnen dit traject zullen wij alles in het werk stellen om jou te helpen jouw persoonlijke, zakelijke en/of maatschappelijke doelstellingen warme wind onder de vleugels te blazen.
 • Annulering en financiële restitutie van (een deel) van het gekozen traject is enkel mogelijk binnen 30 dagen nadat de factuur voor het hele traject is verzonden.
 • We geven geen geld retour – Heb je sneller je doelen en wensen bereikt dan voorzien? Of wil je om een andere reden het traject stoppen? Dan mag je resterende gesprekstegoed, in goed overleg, altijd aan iemand anders cadeau doen. Je kunt je aankoop zien als een “innerlijk relationeel sportabonnement” dat je voor een jaar afsluit. Natuurlijk mag je op ieder moment stoppen of je resterende abonnement aan iemand anders cadeau doen.
 • Wij verwachten van onze coachees de volwassenheid en het leiderschap om zaken  bespreekbaar te kunnen en willen maken, zodat (als het bijvoorbeeld even schuurt) we toch samen goed verder kunnen. Heb je een klacht of wil je een andere aanpak? Meld het! Alleen dan kunnen we samen kijken hoe het beter of anders kan. Hoe goed wij je ook proberen te ‘lezen’ – coaching is en blijft mensenwerk.
 • PLUS budgetten dienen zo snel mogelijk te worden uitgegeven –  Bij ingekochte PLUS pakketten is het voor Haagse Hoogvliegers niet mogelijk om geld ‘over het jaar heen’ voor cliënten te bewaren. Financiële tegoeden voor externe partijen dienen het liefst in hetzelfde kwartaal als de facturatie, en tenminste in het zelfde kalenderjaar, worden uitgegeven aan dienstverleners naar keuze.
 • Je krijgt altijd een gratis portie liefde cadeau en ook zoveel koffie en thee als je wilt. Vraag rustig om meer als we onverhoopt geheel opgaan in je verhaal.
 • Je hebt en houdt altijd de regie over jouw traject. Je mag het altijd volstrekt met mij of ons oneens zijn. Hoe helderder jouw ‘nee!’ hoe sneller we bij jouw ‘ja’s’ komen.
 • We vinden altijd een manier van werken die bij jou past.
 • We schenken vertrouwen en dagen je uit.
 • We hopen van harte dat coachtrajecten bij ons voor jou voelen als een cadeautje voor de ziel. Dat onze gesprekken voor jou fijn en voedend voelen en dat je er blij van wordt.

Interesse in loopbaan coaching, HB coaching, commissariaat of excecutive coaching?

Referenties

“Dank je wel voor jouw kracht en inspirerende woorden. Dank je wel voor je openheid en compassie. Onze ontmoetingen hebben me meer gebracht dan ik me had kunnen voorstellen. Wat is het fijn om te mogen ervaren dat ik dit pad niet alleen hoef te bewandelen en dat ik me mag omringen met mensen zoals jij, die vanuit hun voelbaar oprechte interesse, het beste in me naar boven weten te halen. Je bent een bijzonder mens. Ook jouw aanbod om de lancering van mijn BEDRIJF :)) onder jouw vleugels te mogen testen vind ik heel mooi. Ik heb meteen bij thuiskomst een paar ideeën op papier gezet, het zaadje is dus geplant. Deze ideeën wil ik in alle rust uitwerken, bedenken wat ik echt wil. Mijn verwachting is dat de lancering dus wel even op zich laat wachten, maar uitstel is in mijn geval zeker geen afstel! ” – Coachee Dierenbescherming Nederland

Petra is een geweldige coach: ze luistert met hoofd en hart zodat ze niet alleen hoort wat je zegt, maar ook wat je niet (woordelijk) zegt. Hierdoor pikt ze in korte tijd veel informatie op waarmee ze allerlei verbanden weet te leggen en zo snel tot de kern weet door te dringen. Daarnaast beschikt Petra over brede theoretische en praktische kennis en vaardigheden waarmee ze mij in korte tijd flink op weg geholpen heeft. Ik kan me geen betere coach wensen! – Richard van Kampen – Business Proces Manager KLM

“Petra wérkt! Op een belangrijk punt in mijn carrière wist Petra in een paar gesprekken te achterhalen wat ik écht wilde. Ze attendeerde me op dé vacature waar mijn talenten optimaal tot z’n recht komen en introduceerde me vervolgens bij collega’s van mijn huidige organisatie. De coaching vaardigheden, haar netwerk en haar creativiteit zijn ongekend!” – Frank Kam – Service Manager en Opleidingsmanager

Coachvragen

Waarmee mensen zich vaak bij ons melden zijn:

 • Ik sta op een kruispunt in mijn leven – wat nu?
 • Ik ben toe aan de volgende stap in mijn carrière;
 • Ik loop energetisch snel leeg en wil me graag duurzaam energieker voelen;
 • Ik wil meer focus, richting en zingeving in leven en werk;
 • Als ondernemer zoek ik verdieping, verbreding en inspiratie;
 • Ik ben vaak met het leven mee gestroomd. Nu wil ik zelf bewuste keuzes maken;
 • Hoe kan ik met mijn HB kwaliteiten optimaal floreren in leven en werk?;
 • Er wringt ‘iets’ – maar wat?;
 • Ik leef ‘met de handrem erop’ en wil graag voluit leven en liefhebben – hoe doe ik dat?;
 • Ik wil me weer verbonden voelen met mezelf, anderen en mijn omgeving;
 • Ik wil mijn sprekend/luisterend leiderschap naar een hoger niveau brengen;
 • Ik wil beter leren omgaan met ‘rode’ mensen (haantjes);
 • Ik heb last van faal/succesangst;
 • Ik wil eerste hulp bij een (dreigende) burn-out, bore-out of depressie;
 • Ik wil meer draagvlak voor mijn (briljante) ideeën. Gelijk hebben, is niet gelijk krijgen …;
 • Ik wil een heldere visie formuleren en deze goed kunnen overbrengen;
 • Ik wil mijn bedrijf overdragen en wil me voorbereiden op mijn volgende levensfase.

Je bent bij ons van harte welkom als je behoefte hebt aan een kundige en stevige gesprekspartner: iemand die niet schrikt van je ambities, intense gevoelens en snelle denk- en schakelvermogens. Je zoekt iemand die goed en gedisciplineerd naar je verhaal kan luisteren en de juiste vragen stelt. Iemand die snel tot de kern komt waar het voor jou om gaat en die je bovendien actief introduceert in een voor jou interessant netwerk.

Herkenbaar? Dan ben je (waarschijnlijk) bij ons aan het juiste adres én van harte welkom!

Neem gerust contact op voor een gratis vrijblijvende kennismaking (15 min)