Hoe vlieg jij? De 7 universele voorwaarden voor succes

Hoe vlieg jij? Hoog, vrolijk en vrij? Vanaf Plato en Aristoteles tot op de huidige dag hebben wijze mensen nagedacht over succes en voortreffelijkheid, en zij lieten ons krachtige adviezen na om een succesvol leven te leiden. Voor de diepste bevrediging en de hoogst bereikbare vorm van succes in onze levens, zullen we in iedere situatie, relatie of onderneming moeten inbrengen:

⎕    Een helder zicht op wat we willen, een levendige visie, een helder omschreven doel.

⎕  Een sterk vertrouwen dat we dat doel kunnen bereiken.

⎕  Een gerichte concentratie op hetgeen nodig is om het doel te bereiken.

⎕  Een eigenwijze volharding in het nastreven van het doel.

⎕  Een emotionele betrokkenheid die bepalend is voor ons handelen.

⎕  Een goed karakter om ons te leiden en op de juiste weg te houden.

⎕  Een vermogen om het proces dat gaande is, te genieten.


Wil je in 2017 groeien in je leiderschap?

Dure MBA’s beginnen meestal met het op orde brengen van de basis van leiders-in-spé. Deze basis is vaak veel praktischer dan gedacht. Als je wilt groeien in je leiderschap, check dan of je op de volgende 5 leefgebieden alles prima op orde is:

⎕  Mijn huis is opgeruimd en een fijne plek om op te laden.

⎕  Mijn financiële administratie is bijgewerkt. Ik weet op ieder moment hoe ik er financieel voor sta en alle belangrijke zaken (testament, verzekeringen) worden jaarlijks gecheckt en aangepast.

⎕  Mijn vervoermiddelen verkeren in optimale conditie.

⎕  Ik heb goede en gezonde relaties, die me steunen, voeden en inspireren. Conflicten of onenigheid los ik direct liefdevol, hoffelijk en geweldloos op.

⎕  De Romeinse dichter Juvenalis schreef al Mens sana in corpore sano (Latijn). Dit betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam” – Ik voel me fit en verkeer in goede gezondheid.

Indien op bovenstaande punten iets ‘loos’ of sub-optimaal is, vertaalt zich dat direct in een verminderde concentratie, waardoor je leiderschapspotentieel zich niet volledig kan ontvouwen.

Uitnodiging

Benut de momenten van stille reflectie in deze laatste dagen van het jaar om jezelf of iemand die je liefhebt cijfers te geven op alle bovenstaande punten (schaal 1-10) voor hoe het NU is (tijdsopname).

Scoor je naar tevredenheid?

Van harte gefeliciteerd! Houden zo! Vlieg hoog, vrolijk en vrij verder. Maak een dansje onderweg en neem zoveel mogelijk mensen mee op je vlucht. Geniet van je meesterschap in ontwikkeling en deel gul je kennis en ervaring.

Kan het beter?

Behoefte aan focus, groei-inspiratie en reflectie voor 2017? Een steun in de rug of wat wind onder de vleugels?

Schenk jezelf of je liefste(n) dan een coachconsult. Tot 20 december met 100 Euro korting én gratis handboek!

We ontvangen je altijd met open armen en zoveel verse koffie, thee en water als je wilt!

Bel Petra Hiemstra voor het maken van een afspraak – 06-33803867 of mail: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl


Bron: Filosofie voor Dummies, Tom Morris, pag. 334

 

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]