7e Giving Back Debat Toernooi groot succes

Ieder jaar organiseert Haagse Hoogvliegers samen DebatAcademie én ruim 60 #hoogvliegers het Giving Back Debat Toernooi. Dit is onze invulling van onze maatschappelijke betrokkenheid (MVO) In één dag leiden we, samen met 32 ervaren debaters en specialisten persoonlijke presentatie ruim 80 scholieren op in de edele kunst en kunde van het hoffelijk en eloquent debatteren. Het Edith Stein college stelt hiervoor haar schitterende schoolgebouw gratis ter beschikking en bedrijven als Allen en Overy sponsoren de pennen en kladblokken. Het is één van de grootste scholierendebattoernooien in Nederland en zeker het leukste!

Scholieren krijgen eerst 1,5 uur training van de vier beste trainers van de DebatAcademie en gaan daarna in 4 rondes met elkaar in debat over diverse beleidstellingen zoals ‘Consumenten vuurwerk moet verboden worden’ en ‘Alle dierentuinen moeten dicht’. Zij leren: goed luisteren, hun argumenten structureren, helder benoemen, argumenten onderbouwen, met PLEZIER en presentie presenteren, interrupties plegen, interrupties toestaan en feedforward incasseren. Het leren debatteren helpt om feiten van meningen te onderscheiden en stevig staan bij verbale tegenwind. Hier hebben zij de rest van hun leven plezier van.

Juryleden worden getraind door Haagse Hoogvliegers  in de Standaard Geschil Punten. Zij leren analytisch luisteren, UIT hun eigen oordeel over de stelling blijven en op een positieve manier feedforward geven (in plaats van feedback).

In de finale stonden dit jaar de beste teams uit Rotterdam en Den Haag. Op eloquente wijze gingen zij in debat over de stelling: Etiquette moet een verplicht vak worden op school. Het team uit Den Haag wist het publiek het beste te bereiken met hun stijl en boodschap en nam met terechte trots en zichtbaar plezier de beker in ontvangst. Ook was er een prijs voor de beste individuele sprekers uit de 4 deelnemende steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht.

Ook meedoen en het beste van jezelf geven aan deze talentvolle scholieren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken?
In 2018 zullen we opnieuw een toernooi organiseren. Je bent van harte welkom.

Meld je interesse bij: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Dan ontvang je binnenkort de datum, zodat je die alvast kunt reserveren in je agenda.
Later dit jaar vragen we dan of we op je komst mogen rekenen.

 

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *