Coaching met gratis opgeruimd huis – daar worden (potentiële) partners blij van

Eén van de (meestal) onvoorziene en verrassend positieve bijeffecten van onze coachtrajecten is dat ongeveer 80% van onze gesprekspartners aan het einde van zijn of haar traject behalve een helder hoofd en gerust hart ook een heel opgeruimd huis heeft. Daar worden zij én hun (potentiële) partners aantoonbaar gelukkig van.

Hoe zit dat precies? Door één van onze hoogvliegers werden we geattendeerd op Feng Shui. We hebben het opgezocht:

Feng Shui (spreek uit als: fang sjweej) is volgens Wikipedia de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. Feng Shui is de kunst om de stroom van energieën in je omgeving in balans te krijgen.

Rommel werkt nadelig op je energiestroom, het blokkeert en beperkt.
Rommel is eigenlijk alles wat je bewaart maar:
– niet mooi vindt
– niet nodig hebt/niet gebruikt
– niet wist dat je het had
– wat je niet weet te vinden
– dat slechte herinneringen oproept

Vraag jezelf eens af: kan het zijn dat alles wat je bewaart uit het verleden je belemmerd je om 100% in het nu te leven? Wat gebeurt er als je spullen met negatieve emoties opruimt? Waar ontstaat dan ruimte voor? Hoe bang ben je voor die tijdelijke leegte of lege plekken?

Opgeruimd staat niet alleen netjes, het maakt (creativiteit) vrij!
Bij onze gesprekspartners merken we dat het opruimen van hun hal/huis/zolder/garage/keuken of het (laten) neerzetten van een mooi tuinhuis een enorme creativiteit losmaakt. Letterlijk en figuurlijk helpt het opruimen van het huis om ook mentale ballast te lozen. Ze gaan merkbaar rustiger, lichter en luchtiger door het leven. Eerst ontstaat leegte. Dat kan wat onwennig zijn. Daarna komen vaak creatieve (Schilder- en schrijf)talenten tot bloei. Er ontstaat plek om met de handen te werken, te bouwen, te knutselen, te scheppen, te proberen. Al ‘vrij makend’, ontstaan nieuwe gedachten, b.v.: over potentiële nieuwe gesprekspartners of, leermeesters, en frisse ideeën over nieuwe kansen, financieringsmodellen of projecten. Daar worden partners ook blij van. Regelmatig sturen ze hun partner op herhalingsconsult. Daar plukken ze dan nog weken de vruchten van. Is er (nog) geen partner in het spel? Dan wordt er letterlijk plek gemaakt voor een nieuwe, toekomstige liefde. Er worden bankjes gemaakt en plankjes vrij gemaakt. Beluister het liedje ‘Plankje‘ van Jeroen Woe.

Ook iets voor jou: een opgeruimd hoofd, hart en hoofd?
Sta je op dit moment op een kruispunt in je carrière? Last van een vol hoofd? Liefst ‘lazy management’ kunnen vormgeven, je medewerkers vanuit ontspanning laten stralen en excelleren? Wees welkom!
Bel voor het maken van een afspraak. Petra Hiemstra – 06-33803867

Al onze gesprekspartners ontvangen bovendien een gratis interieur advies (nog in 2015) door een van onze collega hoogvliegers, die daar later in haar leven graag haar carrière van wil maken.

Als liever gewoon zelf aan de slag wilt, lees dan hier 9 tips om te beginnen met het opruimen van je huis (blog, geschreven door Debbie Bowie)

Heb je meer (wetenschappelijke) onderbouwing voor de relatie tussen huis en hoofd?
We houden we ons van harte aanbevolen. Deel hieronder graag je tips!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *