Corporalità en jij I Verhoog je fysieke fitheid en intelligentie – doe de zelftest

Hoe ziet een genie er volgens jou uit?
Is dat een magere, wat bleke bebrilde geleerde? “Veel mensen”, zo schrijft Gelb in ‘Denken als Leonardo da Vinci – de 7 stappen naar een dagelijkse genialiteit: “brengen een hoge intelligentie in verband met lichamelijke zwakheid. Op enkele uitzonderingen na, waren de grote geniën uit de geschiedenis echter begenadigd met een opmerkelijke lichamelijke energie en kracht”. Vandaag stellen we Leonardo’s 6e principe voor het verhogen van je dagelijkse genialiteit ‘Corporalità’ centraal: het streven naar gratie, handvaardigheid, conditie en houding. Hoe fysiek fit en intelligent ben je en welke impact heeft dat op je persoonlijke leiderschap?

Corporalità en jij  I Verhoog je fysieke fitheid en intelligentie – doe de zelftest

⃝    Ik ben acrobatisch fit.
⃝    Ik word steeds sterker.
⃝    Mijn soepelheid wordt beter.
⃝    Ik weet wanneer mijn lichaam gespannen of ontspannen is.
⃝    Ik zit en sta rechtop en zorg voor een goede energiedoorstroming.
⃝    Ik weet dat en hoe ik mijn lichaam het antwoord kan laten geven op persoonlijke en zakelijke vragen.
⃝    Ik kan 100% in contact met mijn lichaam zijn en 100% met mijn aandacht bij de ander.
⃝    Ik weet het één en ander over voeding en voedingsgewoonten.
⃝    Ik neem voldoende tijd om te eten, geniet van mijn maaltijden en kauw goed.
⃝    Ik heb een goede spijsvertering en een goede stoelgang.
⃝    Ik drink voldoende water.
⃝    Ik heb een fiere houding.
⃝    Vrienden zouden mijn beschrijven als gracieus.
⃝    Ik kan steeds meer dingen zowel met mijn rechterhand als met mijn linkerhand doen.
⃝    Ik ben me bewust van de manieren waarop mijn lichamelijke toestand mijn mentale instelling beïnvloedt.
⃝    Ik ben me bewust van de manieren waarop mijn mentale instelling mijn lichamelijke toestand beïnvloedt.
⃝    Ik heb een goed begrip van de praktische anatomie.
⃝    Ik ben goed gecoördineerd.
⃝    Ik houd ervan in beweging te zijn.
⃝    Ik geniet ervan hoffelijk en attent te zijn.
⃝    Ik heb een goed oog en oor voor en ben nieuwsgierig naar interculturele verschillen en gebruiken ten aanzien van lichaamshouding, gedrag, gratie en hoffelijkheid.
⃝    Ik zorg voor voldoende afwisseling tussen luisteren, praten en bewegen tijdens vergaderingen en brainstormsessies en sluit zo optimaal aan bij de diverse leerstijlen in mijn publiek.
⃝    Ik heb een open oog en oor voor de introverte mensen in mijn omgeving, geef hen tijd en ruimte om met hun waardevolle reflectieve input te komen.

Tips om je tweehandigheid, evenwicht en coördinatie tussen geest en lichaam te kweken:

  1. Leer jongleren
  2. Werk aan tweehandigheid
  3. Stel je eigen trainingsprogramma op in het verhogen van je dagelijkse lichaamsbewuste intelligentie, presentie, presentatie en gratie.

Je fysieke intelligentie verhogen? Weten hoe je je innerlijk leiderschap kunt versterken?
Laat me weten dat je geïnteresseerd bent in een 1 tot 3 daagse training ‘Personal Presence, Embodied Listening en Action. Of bijvoorbeeld in onze ervaringsgerichte trainingen ‘Kracht en Kwetsbaarheid (gebruikt boxen als metafoor) en ‘Persoonlijk Leiderschap verhogen door Coaching met Paarden’. Deze trainingen worden hoog gewaardeerd. Bij voldoende interesse nodigen we later dit jaar onze experts op deze thema’s uit. Geef je interesse door aan: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Wil je je klantgerichtheid, hoffelijkheid en gratie verder ontwikkelen met je team?
Kies dan voor onze trainingen: Hoffelijkheid en gastvrijheid – twee sleutels tot succes, Magnetisch Charisma, Feminine/Male Presence en/of Stijl en imago. Je krijgt de beste trainers die kunnen faciliteren, doceren en verbinden. Je investering bedraagt altijd 1250 Euro per dagdeel per trainer (excl. BTW en reiskosten) voor maximaal 12 deelnemers. We maken al onze trainingen op maat. Mail of bel: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl / 06-33803867

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]