Corporalità en jij I Verhoog je fysieke fitheid en intelligentie – doe de zelftest

Hoe ziet een genie er volgens jou uit?
Is dat een magere, wat bleke bebrilde geleerde? “Veel mensen”, zo schrijft Gelb in ‘Denken als Leonardo da Vinci – de 7 stappen naar een dagelijkse genialiteit: “brengen een hoge intelligentie in verband met lichamelijke zwakheid. Op enkele uitzonderingen na, waren de grote geniën uit de geschiedenis echter begenadigd met een opmerkelijke lichamelijke energie en kracht”. Vandaag stellen we Leonardo’s 6e principe voor het verhogen van je dagelijkse genialiteit ‘Corporalità’ centraal: het streven naar gratie, handvaardigheid, conditie en houding. Hoe fysiek fit en intelligent ben je en welke impact heeft dat op je persoonlijke leiderschap?

Corporalità en jij  I Verhoog je fysieke fitheid en intelligentie – doe de zelftest

⃝    Ik ben acrobatisch fit.
⃝    Ik word steeds sterker.
⃝    Mijn soepelheid wordt beter.
⃝    Ik weet wanneer mijn lichaam gespannen of ontspannen is.
⃝    Ik zit en sta rechtop en zorg voor een goede energiedoorstroming.
⃝    Ik weet dat en hoe ik mijn lichaam het antwoord kan laten geven op persoonlijke en zakelijke vragen.
⃝    Ik kan 100% in contact met mijn lichaam zijn en 100% met mijn aandacht bij de ander.
⃝    Ik weet het één en ander over voeding en voedingsgewoonten.
⃝    Ik neem voldoende tijd om te eten, geniet van mijn maaltijden en kauw goed.
⃝    Ik heb een goede spijsvertering en een goede stoelgang.
⃝    Ik drink voldoende water.
⃝    Ik heb een fiere houding.
⃝    Vrienden zouden mijn beschrijven als gracieus.
⃝    Ik kan steeds meer dingen zowel met mijn rechterhand als met mijn linkerhand doen.
⃝    Ik ben me bewust van de manieren waarop mijn lichamelijke toestand mijn mentale instelling beïnvloedt.
⃝    Ik ben me bewust van de manieren waarop mijn mentale instelling mijn lichamelijke toestand beïnvloedt.
⃝    Ik heb een goed begrip van de praktische anatomie.
⃝    Ik ben goed gecoördineerd.
⃝    Ik houd ervan in beweging te zijn.
⃝    Ik geniet ervan hoffelijk en attent te zijn.
⃝    Ik heb een goed oog en oor voor en ben nieuwsgierig naar interculturele verschillen en gebruiken ten aanzien van lichaamshouding, gedrag, gratie en hoffelijkheid.
⃝    Ik zorg voor voldoende afwisseling tussen luisteren, praten en bewegen tijdens vergaderingen en brainstormsessies en sluit zo optimaal aan bij de diverse leerstijlen in mijn publiek.
⃝    Ik heb een open oog en oor voor de introverte mensen in mijn omgeving, geef hen tijd en ruimte om met hun waardevolle reflectieve input te komen.

Tips om je tweehandigheid, evenwicht en coördinatie tussen geest en lichaam te kweken:

  1. Leer jongleren
  2. Werk aan tweehandigheid
  3. Stel je eigen trainingsprogramma op in het verhogen van je dagelijkse lichaamsbewuste intelligentie, presentie, presentatie en gratie.

Je fysieke intelligentie verhogen? Weten hoe je je innerlijk leiderschap kunt versterken?
Laat me weten dat je geïnteresseerd bent in een 1 tot 3 daagse training ‘Personal Presence, Embodied Listening en Action. Of bijvoorbeeld in onze ervaringsgerichte trainingen ‘Kracht en Kwetsbaarheid (gebruikt boxen als metafoor) en ‘Persoonlijk Leiderschap verhogen door Coaching met Paarden’. Deze trainingen worden hoog gewaardeerd. Bij voldoende interesse nodigen we later dit jaar onze experts op deze thema’s uit. Geef je interesse door aan: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Wil je je klantgerichtheid, hoffelijkheid en gratie verder ontwikkelen met je team?
Kies dan voor onze trainingen: Hoffelijkheid en gastvrijheid – twee sleutels tot succes, Magnetisch Charisma, Feminine/Male Presence en/of Stijl en imago. Je krijgt de beste trainers die kunnen faciliteren, doceren en verbinden. Je investering bedraagt altijd 1250 Euro per dagdeel per trainer (excl. BTW en reiskosten) voor maximaal 12 deelnemers. We maken al onze trainingen op maat. Mail of bel: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl / 06-33803867

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *