De Toekomst (a.s.) – Ga er maar aanstaan I Gedicht Merel Morre

De Toekomst (a.s.)

staat het je aan
wat aanstaande is

ga er maar aan staan
het is aan jou

jij kijkt verder
reikt verder
verrijkt

jij luistert groot
het grotere
geheeld

ga er maar aan staan
het is aan jou
en aan mij

zullen we
dat tikje
dat duwtje
dat beetje
dat telt

net anders
beter
dan ooit voorspeld

Merel Morre

Dit prachtige gedicht is geschreven als voorwoord bij ons boek-in-wording ‘Ministeries voor de Nieuwe Tijd’. In dit boek komen 17 verderdenkers aan het woord. Zij geven antwoord op de vraag die ik hen stelde deze zomer:

Als jij Minister van een eigen Ministerie mocht zijn, wat zou je dan doen?

De 17 interviews vind je hier onder ‘blogs‘. Wat mij vrolijk verraste is dat de verderdenkers van nu veel holistischer kijken, voelen, handelen dan ik verwacht had. Als we op basis van deze ‘gedachtengedichten‘ onze samenleving zouden vormgeven de komende jaren, bewegen we toe naar een manier van samenLEVEN die ‘stil, schoon, sociaal, solidair en circulair is’. Een samenleving die genuanceerd denkt in ‘gezonde generaties, alternatieven en toegankelijkheid’.

In de Nieuwe Tijd kiezen we bewust we voor politici, bestuurders en Chief Future Officers die een diepe menselijkheid en zelfs spiritualiteit tentoon spreiden. Leiders die zich bij alles de vraag stellen: WAT ZOU LIEFDE DOEN? In de Nieuwe Tijd bewegen we versneld toe naar een ecologische economie, waar we winst vervangen door organische groei.

In de Nieuwe Tijd herontwerpen ons financiële systeem zo dat het voor iedereen begrijpelijk is. Dit systeem maakt het ontzettend makkelijk om vitaal voedsel te consumeren en betaalbaar te wonen in een ‘duurzaam fraai groene omgeving’.

Als we onze collectieve wijsheid en energie bundelen, dan zijn onze steden in 2030 volledig emissievrij, ademen we overal schone lucht én stappen we voor de deur in een duurzame ET3 capsule, waarmee we, in theorie, in 2 uur in Beijing kunnen zijn.

Het hoeft niet zo te gaan natuurlijk. Maar het kán wel! De toekomst is aan ons. #gaermaaraanstaan

Warme groet!
Petra Hiemstra

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *