Debat & Presentietraining voor VNG-trainees kreeg een 8,5

Bij Haagse Hoogvliegers bieden we open en incompany trainingen aan rondom liefdevol, eloquent en hoffelijk leiderschap. Op 18 september verzorgde trainster Patricia Wouda onze Debat- en presentietraining voor een groep van 18 trainees van de VNG. De trainees waardeerden de training met een 8,5. Reflecties van deelnemers: "Als beleidsmedewerker dien je zeker je voorstellen goed te kunnen presenteren, de oefeningen waren zeer nuttig voor mijn werk" en "Ik voelde me gewaardeerd en in mijn kracht gezet, de training helpt me om op een hoger niveau en op een goede, gestructureerde manier discussies met mijn collega's aan te gaan".

Waarde van een Debat & Presentietraining
Binnen haar trainee programma leidt de VNG de nieuwe ambtenaren en maatschappelijke leiders van de toekomst op. Van hen wordt gevraagd dat zij innovatieve bijdragen leveren rondom vraagstukken als: ‘Wat wil de burger?’ Hoe kan de VNG gemeenten daarbij ondersteunen op bestuurlijk én uitvoeringsniveau? Deze jonge mensen kenmerken zich door een hoge drive en groot analytisch vermogen. Voor hen is het een kunst en een kunde om in deze vroege fase van hun carrière ‘drager’ zijn van de programma’s of boodschappen waar zij voor staan. Present zijn én zich goed presenteren. Er wordt veel van hen verwacht: dat ze goed luisteren naar burgers en collega’s. Dat ze goed kunnen omgaan met verbaal geweld en weerstand. En dat zij vanuit authentiek en krachtig zelfvertrouwen, respectvol en hoffelijk belangrijke en kritische vragen kunnen stellen aan collega’s en hoger geplaatsten.

Spelvorm met hoog leerrendement
Zowel voor trainees als ook voor ervaren professionals biedt een Debat & Presentietraining in korte tijd een groot leerrendement. Immers: bij uitstek is de debatvorm een spelvorm waarin binnen enkele minuten vaardigheden als: luisteren, reageren, interrumperen, omgaan met interrupties, een verhaal opbouwen, een verhaal presenteren (ethos, logos, pathos) en het incasseren en geven van feedback/feedforward op hoog niveau worden getraind. In enkele spelrondes winnen deelnemers enorm snel aan vaardigheden. Binnen één dag doen deelnemers een schat aan ervaring op waar ze lang plezier en profijt van hebben.

Bij Haagse Hoogvliegers bieden we rondom presentie en presentaties de volgende trainingen aan:

  • Ik Luister Je Groot Training
  • Debat & Presentietraining
  • Excellent jureren
  • Pitchtraining
  • Voortvarend Voorzitten
  • Prachtig Presenteren
  • Magnetisch Charisma
  • Masterspeech

We bieden deze training aan voor 1250 Euro (excl. BTW, reiskosten, catering & locatie) per trainer per dagdeel. Desgewenst organiseren we ook een debattoernooi voor een grote groep medewerkers, met professionele juryleden die getraind zijn in excellent Jureren (building on positives).

Wij werken altijd met de beste trainers voor hoogvliegers
Onze trainers kunnen ‘up tempo’ doceren en ook goed faciliteren. Zij zijn in staat de kennis in de groep te benutten en de ruimte te geven. Al onze trainingen bevatten tenminste drie praktijkgerichte oefeningen die deelnemers ook met elkaar verbinden. Patricia Wouda is behalve een zeer ervaren debattrainer (o.a. voor de DebatAcademie en het Steenkampinstituut) ook raadslid en fractievoorzitter geweest in Amsterdam en senior persvoorlichter voor o.a. Delta Lloyd. Als geen ander is zij in staat een veilige leeromgeving te creëren waar deelnemers in vertrouwen met nieuw gedrag oefenen. In 2016 zal zij bij ons nieuwe trainingen rondom integriteit en ethiek op filosofische leest lanceren.

Ook iets voor jouw trainees, medewerkers en high-potentials?
We vertellen graag meer over de mogelijkheden en maken trainingen altijd op maat. Tevens zorgen we er samen met u voor dat de trainingen in een veilige, gastvrije en vrolijke setting worden aangeboden.
Bel: 06-33803867 of mail: Petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *