Eend en konijn laten zien wat zorg is – We mogen 2 exemplaren verloten!

Goede zorg vraagt aandacht.
Voor het kleine verhaal.
Telkens opnieuw.
En dát op grote schaal.

Luc Pluijmen

Goede zorg ontstaat niet vanzelfsprekend, goede zorg ontstaat naar de ander luisterend.

In dit prachtig door Luc zelf geïllustreerde boekje leggen Luc Pluijmen en Carin Hoogstraten, ogenschijnlijk in ‘kindertaal’ uit wat zorg is. Met eenvoudige vragen nodigen zij jonge én volwassen lezers uit om mensen echt te zien. Hippocrates zei het al: Het is belangrijker om te weten wie de mens is die de ziekte heeft, dan te weten welke ziekte de mens heeft. Het boek is geschreven voor volwassenen en voor organisaties die continue willen groeien in hun Aandachtig Zorg Vakman-/vrouw-/Meesterschap. Wat ons betreft is het boekje ook een aanrader voor ieder kind dat later in de zorg wil werken. En voor alle zorgprofessionals die in enkele minuten een opfrisser willen over waar het uiteindelijk écht om gaat.

Over de auteurs van Eend en Konijn laten zien wat zorg is

Luc Pluijmen – is Eigenaar van De Mens Zien, Adviseur/Verbeterkundige – Luc: “Vanuit mijn compassie voor mensen en goede en veilige zorg help ik mensen, teams en organisaties in de zorg die de behoefte hebben om te belichten wat helpt en belemmert om tot goede zorg te komen, om van daaruit verder te leren en te verbeteren. Zorg die steeds beter aansluit bij wat er toe doet voor mensen die zorg krijgen, daarmee het werkplezier vergroot van mensen die zorg geven en de zorg juist daardoor ook beter betaalbaar maakt. Dit doe ik via het bieden van advies en begeleiding bij inbedding van reflectie, leren en verbeteren, zoveel mogelijk in de dagelijkse praktijk en met betrokkenheid van zorgvragers en hun naasten.”

Carin Hoogstraten – is beleidsmedewerker bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Carin: “Samen met zorgvragers en medewerkers reflecteren, leren en verbeteren in de praktijk is de manier waarop beleid daadwerkelijk wordt geïmplementeerd in de zorgpraktijk.
Ik kijk vanuit het perspectief van de patiënt / client naar de zorg. Wat doet er toe voor een mens, staat zijn/haar belang voorop. En wat belemmert en helpt zorgverleners om de mens te zien achter de patiënt? Daar lever ik graag een bijdrage aan!”

We mogen twee exemplaren verloten!

Is dit boek iets voor jou(w) (klein)kind, praktijk of wil je met dit boek in de hand een lans breken voor het met frisse ogen bekijken van patiënten en cliënten? Schrijf dan een mail met in de titel ‘Eend en konijn laten zien wat zorg is’ naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De twee exemplaren worden verloot ná verzending van de nieuwsbrief over holistische zorg, onder de eerste 10 reacties.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *