1e train-de-trainer-lanceertraining succesvol I TROTS!

Barbara De Kok, Patricia Wouda, Machteld Postma Eveline Hinfelaar MBA Janine Koppers en Mathilde Maas Kuper hebben de 1e Haagse Hoogvliegers Train-de-Trainer-Lanceertraining met succes doorlopen. Van harte gefeliciteerd!!!

Dit najaar zullen deze reeds zeer ervaren trainsters bij Haagse Hoogvliegers de training lanceren rond hun eigen levens- en expertisethema. Met dit thema willen zij tenminste 300.000 mensen verrijken. En nee, dat is geen 0 teveel. Train de trainer programma’s kun je overal volgen. Wij leiden zowel beginnende als ervaren trainers op in hoe zij hoogvliegers optimaal kunnen bedienen in hun leerproces op en stellen hem of haar vervolgens actief aan je voor. Samen zorgen we ervoor dat je je training ontwerpt en in de markt zet, rond het thema waar het in jouw leven écht om gaat. Waar jij verstand van hebt, waar je niet over uitgelezen en gepraat raakt. Het achter je eigen levensthema gaan staan is een proces op zich. Dit proces samen doorlopen met gelijkgestemden, maakt het niet makkelijker, wel inspirerender.

Haagse Hoogvliegers Train-de-trainer-en-lanceer-programma

Haagse Hoogvliegers is gespecialiseerd in het coachen, opleiden en trainen van hoogvliegers. Immers, mensen die snel denken, snel schakelen, intens voelen, al veel weten en altijd een intense leerbehoefte hebben, zoeken coaches en trainers aan wie zij zich kunnen spiegelen en optrekken. Zij wachten niet op hun werkgever, maar investeren proactief in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en kiezen voor coachtrajecten en trainingen waarbij ze gericht leren wat ze willen leren en zich bovenal niet vervelen. Een training verzorgen voor snel verveelde en afgeleide hoogvliegers vraagt nogal wat van een trainer. Wij vragen van onze trainers dat zij niet alleen excellent en ‘up tempo’ kunnen doceren, maar ook dat ze optimaal kunnen faciliteren en verbinden. Onze ondernemende deelnemers brengen vaak zeer waardevolle kennis en ervaring mee. We juichen het toe als deze actief wordt gedeeld. Vandaar dat we relatief tijd besteden aan het goed leren kennen van elkaar, zodat we elkaar’s dromen actief stappen verder kunnen brengen.

Een lancering? Wat is dat?

Een lancering is de eerste open training die we je  aanbieden. Het voordeel van een lancering is dat je de hoogste kwaliteit training ontvangt, voor de laagste prijs in ruil voor jouw gerichte feedforward. Wij groeien altijd samen en leren van en met elkaar. Na de lancering kan de training voor een vaste prijs door organisaties bij ons worden ingekocht.

Eerste lancering: Omgaan met pijn

De eerste lancering ‘Omgaan met pijn’ staat gepland voor 9 februari 2017 door Mathilde Maas Kuper. In 3 uur leer je hoe je als politicus, ambtsdrager, manager, directeur of projectleider om kunt gaan met persoonlijke, organisatorische, systemische en zelfs generatieve pijn. Hoe herken je signalen van pijn? Hoe geef je voldoende ruimte aan ‘pijn’ ook als die niet als zodanig benoemd wordt? Hoe transformeer je pijn in iets positiefs? Hoe veel tijd kost zo’n transformatieproces? Hoe zorg je tegelijkertijd voor betrokkenheid en goede begrenzing?

Referenties Train de Trainer – Lanceertraining

“In vier maanden tijd hebben we grote stappen gezet in de ontwikkeling van ons nieuwe (trainings)aanbod. Petra heeft ons met hartelijke doch ferme hand aan het werk gezet en de juiste omgeving gecreëerd waarbinnen wij haar kennis konden benutten en die van elkaar konden delen en waarbinnen we ons eigen programma vorm en inhoud hebben gegeven. We hebben hard en zeer prettig gewerkt. Ik kan dit traject iedereen aanbevelen die graag een eigen programma wil lanceren.” Patricia Wouda

“Van je eigen thema, dat waar je en veel van weet en wat je persoonlijk raakt, een training maken. Een training die klaar is voor lancering…dat gaat niet altijd vanzelf! In ieder geval bij mij niet. Echter, dankzij de lanceertraining van Petra ben ik nu klaar voor de volgende stap: een artikel in het najaar en lancering in de winter van 2017.
Petra is een stok met een wortel. Doordat ze met strakke regie, liefdevol doch streng concrete opdrachten geeft, wordt je gedwongen om na te denken. Om keuzes te maken en te komen tot de kern. Waar gaat het over? Wie wil je raken? Wat nemen de deelnemers mee? Wat wil je dat ze over jou onthouden? … en vertel dat eens in 7 minuten.
Het unieke aan Petra vind ik deze combinatie van streng en liefdevol. Streng in het aanzetten tot de opdrachten. Die geven je richting, structuur, houvast, geven je vaart of het tegenovergestelde. Ze roepen juist weerstand op en afzet gedrag. Hoe je ook reageert, je gaat op weg, of je nu wilt of niet … en gaat op weg.
En als je dan je weg ingeslagen bent en je deelt je inzichten en vooruitgang dan is het de liefdevolle ontvangst van het resultaat. Of je de opdracht nu gevolgd bent of afgeweken, Petra ziet de stappen die je zet, waardeert ze, viert ze met je en geeft gerichte opbouwende feedforward…zodat je … je raadt het al, weer verder gaat op weg naar jouw succes!
Met als resultaat: 6 ervaren trainers die, waaronder ikzelf, achter hun eigen thema zijn gaan staan en deze het komende jaar de wereld in kunnen dragen.
Heb jij ook een thema, waarmee je 300.000 mensen wilt bereiken? Bel Petra en laat je verrassen door wat ze voor jou kan betekenen.” Mathilde Maas Kuper

Ook jouw eigen thema in de markt zetten? En leren hoe je je programma zo inricht dat het hoogvliegers optimaal bedient in hun leerproces? Kijk op onze pagina’s over ’train de trainer’.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]