Excelleren in vrijheid – Winnaars boek

De winnaars van het boek Excelleren in vrijheid van Peter Roemeling zijn:  Gerrit Jan Valk en mevrouw A.I.! Van harte gefeliciteerd. Het boek komt volgende week naar jullie toe. Veel leesplezier toegewenst. Het boek zal jullie vast en zeker extra veerkracht geven voor dat wat jullie willen doen de komende tijd!

Excelleren in vrijheid

Deze maand is Roemelings prachtig vormgegeven handboek Excelleren in vrijheid verschenen. Het boek is een aanrader voor iedereen die zijn of haar persoonlijk meesterschap wil vergroten. Die ‘voelen, denken en doen’ richting zichzelf en anderen beter in balans wil brengen. Immers: als die zaken op elkaar zijn afgestemd, dan is er geen verdeeldheid of verscheurdheid. Dan ontstaan rechtvaardigheid en harmonie, zoals Socrates dat noemt. Dan ervaar je een waardevol bestaan en voel je je vrij zonder dwang. Sterker nog: je voelt je GOED. Vanuit een sterk rolbewustzijn vat je je eigen taken en rollen serieus op en schat je je eigen verantwoordelijkheden goed in. Daardoor ga je praktisch, efficiënt en slim met je tijd om en heb je meer plezier in wat je doet.

“We hebben de laatste stap van onze tocht nog niet gezet, maar pas de eerste stap op een nog langere weg en zelfs nog moeilijkere weg. Want vrij zijn is niet alleen het afwerpen van ketenen, het is leven op een wijze die de vrijheid van anderen respecteert en vergroot. De ware toetsing van onze toewijding aan de vrijheid begint pas. Nelson Mandela uit: ‘De lange weg naar vrijheid’.

Excelleren in vrijheid

Voor Roemeling is het boek een resultaat van 12 jaar plezierig en systematisch filosofisch onderzoek naar wat vrijheid precies is. Hij heeft een heldere analyse gemaakt hoe vrijheid zich verhoudt tot de ontdekking en ontwikkeling van de eigen wil, waardensystemen, persoonlijkheid, denkstijlen en vaardigheden. In het boek geeft hij antwoord op de vraag hoe een innerlijke wens zich tot wil en handelen manifesteert.

Roemeling duikt in de levens van bekende mensen en laat zijn lezers kennis maken met zes  universele waarden voor persoonlijke ontwikkeling, die hij destilleerde uit de biografieën en levensvisies van onder andere:  Arendt, Bieri, Darwin, Don Quichot, Elvis, Einstein, Hartman, Mandela, Shubin, Socrates en Stalin.

Vervolgens maakt hij deze waarden praktisch voor zijn lezers. Hij biedt zijn lezers alle ruimte om zelf onderzoeken in welke mate deze waarden betekenis hebben voor zichzelf. Met dat inzicht stel je je eigen recept voor jouw persoonlijke ontwikkeling samen. Wie hiermee aan de slag gaat, creëert voor zichzelf de ruimte om te ‘Excelleren in vrijheid’ en ‘vleugels te krijgen’. Met name deze passage spreekt mij voor hoogvliegers aan:

Vleugels krijgen (passage uit het boek)

“Socrates stelt in Faidros dat ‘de ziel valt te vergelijken met de samengevoegde kracht van een span gevleugelde paarden en een menner’. Echter door onbekwame menners, onderlinge strijd tussen de paarden, nukkigheid, vergeetachtigheid, machteloosheid en onbeheerst gedrag verliezen de paarden hun vleugels. Deze zielen storten neer op aarde en komen in een menselijk wezen terecht. Lukt het een ziel op aarde om zich te ontwikkelen, de juiste richting aan te geven en om de juiste bestemming te bereiken in balans met de wereld om zich heen, dan gaan de vleugels weer groeien. door zelfbeheersing, moed en wijsheid kan de menner met het tweespan opstijgen en dichter bij het rijk van de goden komen”.

Excelleren in vrijheid voor topsporters en kinderen

Als vervolg op dit boek wil Roemeling en samenwerking met anderen een versie voor kinderen maken, zodat zij op school al met ‘excelleren in vrijheid’ in aanraking komen en al op school les krijgen over het belang van een goede innerlijke afstemming van hun hoofd-hart-en-buik . Daarnaast is Roemeling bezig met een promotieonderzoek, hoe het leven, werken en sporten vanuit deze waarden en denkstijlen bijdraagt aan de  duurzame ontwikkeling, mentale kracht en prestaties van 50 topsporters (lange baanschaatsers). Mocht je interesse hebben in één van deze onderwerpen of daar samen met hem aan willen werken, neem dan graag direct contact op met Peter.

Excelleren in vrijheid iets voor jou?

Je kunt het boek direct bestellen bij bijvoorbeeld Managementboek of Bol.com

Behoefte om samen met anderen te onderzoeken welke nieuwe stappen je na de zomer kunt zetten? 

Kijk dan in onze agenda of een van onze coachtrajecten-in-één-dag iets voor je is. Je bent van harte welkom!

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]