FEEST – Geluk voor kinderen – Warme verhalen om van het leven een feest te maken

Elke dag een feest

Geluksexpert Leo Bormans publiceerde in september 21018 dit nieuwe boek. Het is zijn derde boek in de reeks Geluk voor kinderen. Sebastiaan van Doninck maakte er schitterende illustraties bij. In zijn boek nodigt hij zijn jonge lezers en hun voorlezers uit om het leven te ervaren als een FEEST. Positief en hoopvol ingesteld zijn, maakt je immers veerkrachtiger en gelukkiger. Maar hoe doe je dat?

Tien vogels in dit boek weten en geven jonge hoogvliegers raad:
* ontdek waar je goed in bent;
* wees niet bang;
* kies een goede bril;
* maak plannen;
* werk samen;
* moedig anderen aan;
* houd vol;
* maak je dromen waar, en;
* maak anderen gelukkig.

Wat kunnen wij leren van vogels?

De kolibrie, het kleinste vogeltje ter wereld, toont ons bijvoorbeeld dat er meer mogelijk is dan we soms denken. Sommige van deze vogeltjes zijn zo klein als een bij. Met hun lange snavel en tong kunnen ze de nectar diep tussen de bloemblaadjes vandaan halen. De regen is hun ergste vijand. Als het regent blijven de bloemen dicht. Dan kunnen ze niet bij de nectar die ze nodig hebben om te overleven. Daar heeft de kolibrie iets op gevonden. Elke vogel heeft een klein zakje nectar zijn zijn nek. Dat is extra handig omdat het zakje hen in balans houdt terwijl ze al vliegende eten. En wist je dat ze wel 15 jaar oud kunnen worden en wel tot 100 kilometer per uur kunnen vliegen?

En ken je de boomklever? Die kun je met recht een omdenker noemen. Dit is de enige vogel die zowel met zijn bek omhoog als omlaag tegen een boomstam kan kruipen. Zo kan hij de zaken van alle kanten bekijken! Het is een slim en optimistisch vogeltje, want het gebruikt gaten in bomen om nesten in te bouwen. Het enige wat de vrouwtjes nog hoeven toevoegen is wat modder en speeksel. Welke bril draag jij als je naar problemen kijkt? De pessimistische waardoor je alleen bezwaren ziet, of de optimistische die je alle mogelijkheden laat zien?

Lesbrief FEEST Geluk voor kinderen

Wil je met dit boek aan de slag in je klas? Dan kun je hier een handige lesbrief vinden.

Over de schrijver van FEEST

Leo Bormans (Leopoldsburg) is schrijver, spreker en inspirator. Met zijn op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde boeken wil hij ouders, grootouders, opvoeders en leraren de kans geven om op een fijne manier universele waarden door te geven die de basis vormen voor een hoopvol en gelukkig leven. Als Ambassador of Happiness & Quality of Life reist hij de wereld rond. Europees voorzitter Herman Van Rompuy schonk The World Book of Happiness aan alle wereldleiders. De boeken van Bormans informeren én inspireren kinderen over de hele wereld. In oktober 2019 gaat hij met een kleine groep mensen naar Bhutan, het land dat bekend staat om zijn Bruto Nationaal Geluk. Iets voor jou?  Hier lees je er meer over.

Is dit boek FEEST Geluk voor kinderen echt iets voor jou?

We mogen van uitgeverij Lanoo één exemplaar verloten onder onze website- en nieuwsbrieflezers. Stuur een mail met in de titel FEEST naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je naam en adresgegevens of de gegevens van diegene die je het boek gunt (dat mag natuurlijk ook). Het boek wordt verloot onder de eerste 10 reacties na verzending van de nieuwsbrief van december. De naam van de winnaar wordt op onze website bekend gemaakt.

Je kunt het boek, ter waarde van 20,50 Euro natuurlijk ook direct bestellen bij bol.com,

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *