Geesje – Stel dat er een God was die zo heette …?! I Boekbespreking & verloting

Geesje

Geesje en de Gouden Gedichtjes – Opnieuw heeft collega Annemarie van Luttikhuizen, coach en psycholoog, een enig (voor)leesboekje-en-prentenboek-op-rijm uitgebracht voor kinderen én hun (groot)ouders. Ditmaal in liefdevolle co-creatie met mede schrijfster Gerry van Geer en illustrator Ingebritt ter Veld. Het verhaal begint zo …

“Ooit, echt heel, héel lang geleden, toen duizenden sterren het nog deden, toen was Geesje al hier. Ze straalde en ze speelde. Ze zong met veel plezier. Toch kon Geesje zichzelf niet voelen, ze kon zichzelf niet zien, en omdat ze echt al-één was, met niemand spelen bovendien. Ze kon met niemand praten, ze piekerde zich groen, tot ze op een goede dag, inééns wist wat ze moest doen …!”

door Petra Hiemstra, 23 november 2021

Geesje

Annemarie: “Toen ik Gerry ontmoette, en ze met me deelde dat ze thuis een multomap met gedichtjes had over kinderen die een onderonsje hebben met God, en me er spontaan één voordroeg, was ik gelijk in mijn hart geraakt. Ik was zelf met een kinderboek bezig. En we realiseerden ons beiden: God in de gedichtjes van Gerry en Geesje symboliseren hetzelfde: de vrede, de wijsheid, de schoonheid en de liefde die diep aanwezig is, in ieder mens.

Voor ons is Geesje ‘het alles, het einde, het begin, boven én beneden en ook er tussenin’. Kijk je door de ogen van Geesje dan zie je haar ineens terug in jou en in alles om je heen. Met Geesje in je hart is de wereld mooi, vol kleur, uniek en ook zo mooi één.

Voor veel mensen is Gods muziek of de muziek van de Liefde zachter gaan klinken of is ‘God’ een woord geworden waar ze helemaal niets (meer) mee hebben. Geesje gaat niet over de God die we kennen uit de religieuze wereld of God als iets dat buiten onszelf bestaat. Voor mij persoonlijk zijn God en Geesje de vreugde en het licht diep in ons allemaal aanwezig. De unieke vonk die ons letterlijk begeesterd.

Mensen die vanuit dit ‘Geesje’ aspect in zichzelf leven, herken je direct; ze inspireren, ze bruisen van energie, ze stralen. Het is het licht in hun ‘presence’ waarmee ze anderen herinneren aan het licht in henzelf. Elke vonk herkent een andere vonk.

Ik vind het zo mooi dat dit soort grote thema’s vaak het beste in een kinderboek te vangen zijn en Gerry, Ingebritt en ik hebben met heel veel plezier naar de juiste combinatie van kleuren, tekeningen en tekst gezocht. Ik hoop mensen dat voelen als ze het boekje alleen maar vastpakken.

Waar Geesje en de Gouden Gedichtjes oorspronkelijk voor kinderen is geschreven vindt het inmiddels ook haar weg in een zakelijke omgeving en zijn er organisaties die dit verhaal inzetten in hun Diversiteit en Inclusie programma’s. Omdat praten over verschillen gemakkelijker gaat als je eerst helder hebt waar we als mensen één zijn. Dat is toch een prachtige ontwikkeling?”

Is Geesje écht iets voor jezelf of een kindje in je omgeving? We verloten 2 exemplaren!

Stuur een mail met in de titel ‘Geesje’ naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De boekjes worden verloot onder de eerste 10 respondenten na verschijning van dit artikel in onze nieuwsbrief van november 2021. De namen van de winnaars maken we op onze website bekend.

Het boek heeft A5 formaat, bestaat uit 18 pagina’s en is voorzien van een harde kaft. Je kunt het boekje hier direct bij Annemarie bestellen, voor 11,95 Euro.

En alsof dat nog niet mooi genoeg is, kun je de pdf van het boek gratis verkrijgen via Labels van Liefde. Ook kun je hier Annemaries eerste prentenboek als pdf aanvragen: Het Gouden Vonkje.

Al eerder schreef Annemarie het mooie boek Ontketen jezelf – de reis van persoonlijkheid naar ziel. Daarover vind je hier meer informatie.

 

 

 

 

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]