Gespreksleider zijn – Hoe bereik je daar meesterschap in?

Gespreksleider – dagvoorzitter – facilitator worden – hoe word je er een Meester in? Anouschka Laheij beschreef en bundelde haar ervaringen. 

Gespreksleider worden – Binnen Haagse Hoogvliegers leiden wij de liefdevolle leiders van de toekomst op in grootluisteren, doceren, faciliteren en verbinden. Wij willen dat je op ieder moment in staat bent je publiek te raken, vermaken én in beweging brengen. Als we een waardevolle literatuur over dit thema tegen komen, stellen we die boeken graag aan je voor.

Eind 2017 verscheen het boek “10 JAAR a Laheij -Ervaringen van een gespreksleider” van Anouschka Laheij, één van de allerbeste gespreksleiders en dagvoorzitters uit ons netwerk. Sinds 2007 leidt zij (grootschalige) congressen, dialogen en debatten, voor zowel de profit als de non-profit sector. Wat wij bijzonder in haar waarderen is haar vermogen om zeer complexe thema’s te doorzien en voor een breed publiek begrijpelijk te maken. Als geen ander kan zij bestuurders, politici, ministers en CEO’s de juiste vragen stellen, scherp op de inhoud en altijd vriendelijk, respectvol en humoristisch van toon. Hoe slaagt zij erin al 10 jaar leang energiek en resultaatgericht, aandacht voor de mens en het proces te houden. Wat maakt haar vak zo leuk, bijzonder, boeiend en lastig? Hoe luistert zij experts groot en slaagt zij erin haar publiek inhoudelijk interessante betogen en persoonlijke portretten voor te schotelen?

Ervaringen van een gespreksleider – 10 JAAR a Laheij

In dit boek laat Anouschka Laheij in 37 openhartige columns de vele kanten zien van haar leven als dagvoorzitter. Ze neemt je mee vanaf het begin, toen ze haar eerste talkshow had in de Haagse bibliotheek en de voorrondes presenteerde van Kinderen voor Kinderen, tot de debattenreeksen (de pensioendialoog bijvoorbeeld), die ze in latere jaren leidde. Ze vertelt over haar interactie met het publiek, over ‘zaalinrichting’, over haar voorbereiding op een congres en schetst de sfeer tijdens de soms pittige gesprekken die ze leidde over (politiek) gevoelige onderwerpen. Je leest over haar betrokkenheid bij bepaalde onderwerpen, en wie haar inspiratiebronnen zijn. Ze geeft een inkijkje in de vakgroep GoedeDagvoorzitters, waarvan ze voorzitter is, en geeft tips voor aankomend dagvoorzitters over hoe om te gaan met: ambitie, sensitiviteit, opdrachtgevers, opdrachtnemers, lastige karakters, digitale congrestools, onzekerheid, kritiek, dilemma’s, gedoe, emoties, maatschappelijk sentiment etc.

Dit boek is een persoonlijke, informatieve en vrolijke verzameling gebeurtenissen die een portret schetsen van iemand met hartstocht voor het vak. Anouschka Laheij was in 2014 een van de vier finalisten voor de titel ‘Beste dagvoorzitter van het jaar’. Haar motto is helder: no guts, no glory!

Gespreksleider worden en/of Meesterschap daarin bereiken iets voor jou? Anouschka stelt twee exemplaren van haar boek ter beschikking.

Wij mogen twee exemplaren van dit openhartige en eerlijke boek, t.w.v. 22,50 Euro, verloten onder onze nieuwsbrieflezers. Dit boek op jouw lijf geschreven? Stuur dan een korte email met in de titel ‘Ervaringen van een gespreksleider’ en in de mail je adresgegevens naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl Het boek wordt begin 2018 verloot, na verzending van onze nieuwsbrief, verloot onder de eerste 10 reacties. De namen van de winnaars worden bekend gemaakt op onze website.

Je kunt het boek ook direct hier bestellen bij Managementboek

 

 

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]