Het Duyvis stempeltje – Ben je ok of niet-ok?

Het Duyvis-stempeltje – Ken jij m nog? Van die reclame over pinda’s die het stempeltje ‘Ok’ kregen? Hoe heerlijk is het als je met zo’n stempel door het leven kunt gaan!

Veel mensen in mijn praktijk krijgen echter ergens in hun leven ‘niet-ok’ stempel opgedrukt. Met zo’n ‘imprint’ is het lastig genieten van het leven. De vraag waarmee mensen bij mij komen is: kan ik dat stempel kwijtraken? En zo ja, hoe doe ik dat?

Het goede nieuws is: ja dat kan! Echter, het verwijderen van innerlijke imprints is een niet geheel pijnloos proces dat gelukkig wél veel welzijn en levensgeluk oplevert. Je kunt het gerust vergelijken met het verwijderen van een tattoos die in je DNA zijn gegraveerd.

Petra Hiemstra, 30 april 2024

Het Duyvis-Stempeljte – ben je ok of niet-ok?

Het herschrijven van je DNA is Dieptewerk –  Om negatieve stempels te verwijderen en van ‘overleven’ naar ‘leven’ te komen, moeten we stuk voor stuk, niet-meer-helpende angsten, dogma’s, lessen, mythes en overtuigingen onder de loep nemen. Door ze diepgaand te onderzoeken, kunnen we besluiten welke we willen houden en welke we willen herformuleren. De techniek waarmee je overtuigingen kunt ombuigen is eigenlijk heel eenvoudig. Ook kan het best snel. Meestal is één sessie daarvoor voldoende. En voelt het voor mijn cliënten alsof ze een zware (bescherm)jas hebben uitgetrokken. Ze lopen direct met meer innerlijke rust, ruimte en lichtheid de deur uit. En het fijne is, dat je overtuigingen heel goed zo kunt ombuigen dat ze jou ruimte geven, en je tegelijkertijd trouw en loyaal kunt blijven aan al het goede dat je van je (voor)ouders, opvoeders en omgeving hebt meegekregen.

Leer je pijn in welzijn transformeren – van verdriet naar vreugde

Als ‘chiropractor van de ziel’ kom ik in de transformatie van pijn naar welzijn een aantal “V’s” tegen. Het vraagt nogal wat Vergangenheitsbewältigung, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. Soms zijn we ons simpelweg niet bewust in hoeverre ons persoonlijke, organisatorische of collectieve Verleden ons parten speelt en Verdriet geeft. (Als je daarover meer wilt weten lees dan ons artikel: Transgenerationele Trauma’s overwinnen schept ruimte voor rijkdom. Mijn geVoel zegt dat we collectief nu zover zijn, dat we de innerlijke ruimte hebben om dat te doen. De erkenning van Rutte voor de rol die de overheid heeft gespeeld in de Jodenvervolging is daar een mooi voorbeeld van.

Als we het eenvoudig(er) houden, herken je wellicht de natuurlijke (en soms ook heel gezonde) neiging is om van innerlijke pijn weg te bewegen door te Vechten, Vluchten of te beVriezen. Pas als we deze neiging(en) kunnen (h)erkennen en parkeren, ontstaat er ruimte om ons tot in het diepste van onze ziel tot onze (of andermans) pijn te Verhouden, zodat hij kan Verzachten. Vervolgens kunnen we ons Vermogen Vergroten om onze échte Verlangens te Voelen en vandaaruit een aantrekkelijke nieuwe toekomstVisie te vormen. Die we we dan vanuit een verdiepte verbondenheid, in vertrouwen, samen met anderen Vorm kunnen geven.

Volg je het nog? :-). Een oud-collega had hier een eenvoudig trucje voor. Hij had op zijn computer een geel plakkertje met daarop drie letters: A.L.G. Deze hielpen hem er dagelijks aan herinneren om:

A.L.G. – Anders (te) Leren Genieten

In mijn artikel ‘De magische transformatie van professional naar leider’ beschrijf ik 10 ‘innerlijke transities’ die leiders-in-spe het leven lichter en leuker maken. Ook het artikel over hoe inzicht in  transgenerationele trauma’s je meer ruimte voor rijkdom geeft, kan helpen luchtiger te leven. En tenslotte kan het heel helpend zijn te weten dat collega ondernemers net zo worstelen met zich goed verhouden tot emotionele en financiële spanningen, opdat deze ook hun meest creatieve kant in zichzelf naar boven halen.

Ik ben benieuwd naar de tips die jou hebben geholpen lichter en luchtiger te leven. Deel ze hieronder graag!

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]