Het Gouden Vonkje I Boekbespreking en verloting

Het Gouden Vonkje – “In ieder mens, groot of klein, zit iets fonkelends gouds verstopt. In je buik, je ogen of in je hart. Denk je dat dat klopt? Sluit dan maar eens je ogen. Adem maar eens diep. En stel je maar eens voor, dat je in het donker liep.”

Zo begint het verhaal ‘Het Gouden Vonkje’, dat we volgens psycholoog en schrijfster Annemarie van Luttikhuizen allemaal in ons dragen. Zij maakte dit ontroerende prentenboek samen met illustrator Ingebritt ter Veld. Het is een warm verhaal over wie wij in essentie zijn. En doordat het verhaal op rijm geschreven is, is het (ook) fijn om (voor) te lezen.

Annemarie: Het Gouden Vonkje ontstond na een gesprek aan tafel met mijn kinderen Jasmijn, Ruben, Fabiënne en Anna. Mijn oma, ‘oude oma’ zoals mijn kinderen haar liefkozend noemden, was net overleden en dat hield ons allemaal enorm bezig.

Mijn kinderen vroegen mij: “Waar ga je heen als je dood gaat, mamma?” En ik vertelde hen wat ik zelf geloof: dat de dood niet bestaat. Dat het alleen een verandering van vorm is. Je lichaam houdt op te bestaan, maar het licht dat je ten diepste bent, daar kan nooit iets mee gebeuren. Dat lichtje neemt een andere vorm aan. Dat lichtje blijft altijd bestaan. Dat lichtje, dat is het gouden vonkje.

De dagen na ons gesprek zagen we in alles gouden vonkjes; in de lieveheersbeestjes in de tuin, de kat van onze buren, in zichzelf, in pappa en mamma. Er startte een gesprek dat tot op de dag van vandaag voort duurt. Het heeft niet alleen troost gebracht in ons gezin. Het heeft ook iets toegevoegd in ons leven om zo bewust te beseffen dat we in essentie licht zijn.

Als je dat licht in jezelf (weer) ziet en het groet in elk levend wezen dat je ontmoet, dan kan het niet anders dan dat dat licht groter wordt. Persoonlijk vind ik dat een prachtige gedachte.

Daarom is het mijn wens dat mijn boekje, in elk huis waar het (samen) gelezen wordt, liefde en licht brengt. Daarom bied ik het op mijn website Labels van Liefde gratis aan, als PDF.

Wil je een écht exemplaar van Het Gouden Vonkje ontvangen? We verloten 2 exemplaren!

Stuur dan een mail met in de titel ‘Het Gouden Vonkje’ naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De prentenboeken worden verloot na verschijning van dit artikel in onze nieuwsbrief onder de eerste 10 respondenten. De namen van de winnaars maken we op onze website bekend.

Je kunt het boekje, ter waarde van 13,95 Euro (plus verzendkosten) ook direct hier bestellen. Het boek heeft een afmeting van 20x20cm, bestaat uit 28 pagina’s en is voorzien van een harde kaft.

Over Annemarie van Luttikhuizen

Vanuit haar bedrijf ‘Ontketen jezelf, begeleidt psycholoog arbeid en organisatie Annemarie van Luttikhuizen individuen, teams en organisaties in ontwikkeling op psychologisch gebied. Haar specialiteit is: rust, helderheid en overzicht brengen in situaties waarin emoties een grote rol spelen. Zij werkt graag voor familiebedrijven en ondernemers die sterk verbonden zijn met hun business.

In december 2018 verscheen haar eerste boek ‘Ontketen jezelf’. Ze geeft graag en geregeld lezingen en workshops over haar boek en over haar visie op duurzame persoonlijke ontwikkeling. Meer weten? Klik hier.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *