Hoe hoog vlieg jij? Check: Maslow’s piramide vs medewerkersbetrokkenheid

Hoe hoog vlieg jij? Ben je écht betrokken bij je werk? En vlieg je naast HOOG ook VRIJ en VROLIJK? Deze vragen stel ik graag en frequent aan mijn gesprekspartners. Zoals ondernemers weten: het is immers altijd jouw persoonlijke PLEZIER dat uiteindelijk tot Prestige of Poen leidt. Soms krijg ik na het stellen van de vraag een wat glazige blik retour. Want tsja, hoe meet je dat? Hoe weet je waar je staat? Recentelijk kreeg ik bovenstaand model toegezonden. Een handig hulpmiddel om je zelf mee te bepalen: hoe betrokken ben je bij je werk? En is dit hoe jij wilt leven en werken? Ja? Prima! Nee? Wat is er dan nodig om naar een volgend niveau te vliegen?

Slechts 15% van de bevolking vliegt hoog, vrij en vrolijk….

Als we dit model van Maslow gerelateerd aan medewerkersbetrokkenheid mogen geloven, bereikt slechts 15% van de groep werkenden het hoogste niveau van zelf actualisatie. Waarin mensen doen wat ze het allerliefste willen doen. Op een manier die voor zichzelf vervullend is en waarin er ruimte is om ook anderen te laten stralen en excelleren. Dat kan beter!

Wind onder de vleugels gewenst?

Wij begeleiden snel denkende, intens voelende en ondernemende mensen en organisaties tot dit hoogste niveau van betrokkenheid. Waarom? Omdat we net als onze gesprekspartners een intrinsieke motivatie voelen om het beste uit onszelf en anderen te halen. Wij doen iedere dag hetgeen we het allerliefste doen. Is dat leuk? Jaaaaah! Is dat altijd makkelijk? Nee natuurlijk niet. Ook als zelfstandig ondernemers kennen we naast onze creatieve spanning – die het beste uit onszelf haalt – ook emotionele spanning. Het vergt moed om zekerheden los te laten. Om te leven en werken vanuit vertrouwen. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is dat wat we willen. Wij geven iedere dag vorm en inhoud aan Liefdevol Leiderschap en bouwen stap voor stap gestaag aan ons doel tenminste 300.000 liefdevolle leiders op te leiden tot grootluisteraar. Omdat wij geloven dat onze persoonlijke relaties en samenleving daar rijker van wordt.

Heb je nog opleidingsbudget over? Overweeg dan eens een persoonlijk coachtraject (tot 1 december met gratis Ik Luister Je Groot training in 2017), een teammiddag over Liefdevol Leiderschap, of kijk in onze agenda naar trainingen die je weer voedsel voor de ziel geven, zodat jij het beste van jezelf kunt blijven geven.

Liever eerst een medewerkertevredenheids- of medewerkerbetrokkenheidsonderzoek laten uitvoeren? Neem dan eens contact op met Floor Montanus van De Barn of met Hetty ten Holt van Gastvrij Organiseren. Zij brengen helder in beeld wat er speelt en wat je kunt doen om je medewerkerbetrokkenheid fors te verhogen.

Je bent bij ons van harte welkom.

Graag tot ziens en vlieg HOOG, vlieg VRIJ en vlieg VROLIJK in de tussentijd.

Met dank aan Maria Luyckx,

Petra Hiemstra
Petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl
06-33803867

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *