Literatuur tip: Hoe manage ik mijn baas?

Het managen van je leidinggevende
Er lijkt een taboe te rusten op het managen van je leidinggevende. Het klinkt als manipuleren en lijkt zo respectloos. Eigenlijk wel raar, als je bedenkt dat medewerkers steeds proactiever en zelfstandiger moeten zijn. En een beetje ouderwets: innovatieve leiders eisen van hun mensen dat zij hen tegenspreken. Jeff Bezos, CEO van Amazon, is er zo een.

Veel jongeren zijn ontevreden met de taken die ze krijgen, hun aansturing, het gebrek aan feedback/feedforward, etc. maar doen daar weinig aan.
Na het lezen van dit boek weet je hoe je dat kunt veranderen, hoe je op verschillende manieren invloed kunt uitoefenen op je leidinggevende. Je leert hoe je je invloed kunt gebruiken om zelf leukere taken te krijgen, een betere werksituatie te creëren, de relatie met je leidinggevende te versterken en zelf te groeien. Waarschijnlijk besef je ook dat je vandaag al meer bezig bent met het managen van je leidinggevende dan je nu denkt. En dat dat meer dan ok is.

Het unieke aan dit boek is de combinatie van wetenschap en praktijk.
De auteurs – voornamelijk jonge wetenschappers van nog geen 30 jaar – vertellen wat er in de wetenschap bekend is over het beïnvloeden van leidinggevenden. Daarna stappen ze de praktijk in en kijken naar succesvolle voorbeelden van jongeren die hun leidinggevende managen. Juist die combinatie maakt dit boek zo sterk: de tips aan aanbevelingen worden zowel door de praktijk als door de wetenschap bevestigd!

De inhoud

Voorwoord
Inleiding

-Je leidinggevende: (hoe) volg jij?
-Inspelen op de verwachtingen van je leidinggevende
-De valkuilen van leidinggevende aanpakken
-Uit de praktijk: oplossingen voor veelvoorkomende vragen
-Tot slot

Literatuur
Over de auteurs

Het boek is geschreven door door Dr. Jana Deprez (Postdoctoral Research Fellow KU Leuven) Sylvie Boermans (Researcher bij TNO sustainable productivity and employability)  Jeroen Stouten (Professor @ Universiteit Leuven en Tilburg) en Martin Euwema (professor in Organizational Psychology @ Universiteit Leuven). De schrijvers hebben ook een handige gratis  toolbox gemaakt voor jonge professionals om hen te helpen makkelijker de dialoog aan te gaan met hun leidinggevende. Op hun website vind je meer informatie.

Interesse in dit boek? We mogen 1 exemplaar verloten!

Uitgeverij Thema, de uitgeverij van training- en coachbureau Schouten en Nelissen, stelt een exemplaar ter beschikking. Interesse? Stuur een mail met in de titel ‘Hoe manage ik mijn baas’ naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. Het  boek worden verloot onder de eerste 10 reacties. De naam van de winnaar wordt op onze website vermeld. Je kunt het boek ook direct hier bestellen voor 17,95 Euro plus verzendkosten.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA-begeleiding en coaching voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici

APPA- coaching en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]