Hoffelijk Den Haag I Interview met Petra Hiemstra in Ter plekke Den Haag Centraal

Hoffelijk Den Haag

Hoffelijk Den Haag I Interview met Petra Hiemstra – Ondernemer Petra Hiemstra (Drachten,1975) deed tussen de HAVO en VWO een jaar high school in Amerika (Sioux Falls, South Dakota). Aan de Haagse Hogeschool volgde ze de Hogere Europese Beroepen Opleiding, daarna studeerde ze bestuurskunde in Leiden. Zes jaar lang woonde ze in de Struyck aan het Rijswijkseplein. Via Eindhoven (baan bij Deloitte) en Maastricht (fondsenwerver voor de gemeente) keerde ze terug naar de hofstad. Na functies bij de Kessler Stichting en Stichting Tot startte ze in 2014 Haagse Hoogvliegers. Met haar bureau voor loopbaan- en leiderschap coaching begeleidt ze zelfstandig ondernemers, veelal hoog ambitieuze, sensitieve en begaafde mensen. Sinds 12 jaar woont Petra in Laak. Ze is ambassadeur van Hoffelijk Den Haag.

door Caroline Ludwig, 3 januari 2020 in Ter Plekke I Den Haag Centraal

Buurt

“Laak, dat is het Berlijn van Den Haag. Er zit een enorm bruisend potentieel achter de grauwe gevels. Ik woon aan het water bij de Haagse Hogeschool en kan vanuit mijn woonkamer de Euromast zien. Ik droom van een stad vol groene daken. Samen met twee collega’s stond ik aan de wieg van Quartier Laak, een sociale onderneming voor het verduurzamen, verfraaien en versterken van de wijk.”

Hoffelijk Den Haag

“De Haagsche Wens aan de Leeghwaterkade is ultiem gastvrij. Eigenaar Wen Tung traint zijn medewerkers om al hun gasten bij de naam te kennen, waardoor ik me er echt gezien en welkom voel!”

Uitgaan

“Ik probeer naar ieder concert van Kwintessens te gaan. Dat is een excellent Haags kamerkoor met hemels geluid. Ze zingen veel van Arvo Pärt. In februari vieren ze hun 15-jarig jubileum.”

Talent m

“Ian Smeyers van Nelis/Social Cleaning is een voorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij is ook de oprichter van de sfeervolle Werkfabriek in de Binckhorst. Ian is onvermoeibaar energiek en zet mensen bekwaam en met een hoffelijke voorsprong op de arbeidsmarkt.”

 Talent v

Anouschka Laheij is de beste vrouwelijke dagvoorzitter die ik ken. Ze kan complexe vraagstukken aan en weet op een prettige en professionele manier het beste uit haar panelleden en publiek te halen.”

Kledingwinkel

“Bij mijn vijfjarig bedrijfsjubileum kreeg ik van een aantal collega’s mijn eerste duurzame, in Nederland geproduceerde designjurk van Michael Barnaart cadeau. Ik hoop dat hij snel besluit al zijn jurken in grotere confectiematen te verkopen.”

Gebouw

“Het ‘Daklozenpaleis’, het pand van de Kessler Stichting aan de De la Reyweg. De bewoners kozen massaal voor het ontwerp met een dak van mozaïek geënt op het Hospices de Beaune.”

 Afbreken

“De tunnel die Laak en de Stationsbuurt verbindt is ongezond vies. De uitslag staat op de donkere, rafelige muren, waardoor je meteen een onfris en onveilig gevoel krijgt. Met bescheiden middelen kan die plek makkelijk worden opgeknapt tot een duurzaam fraaie toegangspoort tot de wijk.”

Restaurant

“Ik kies altijd via de site Heerlijk.nl, dan krijg je topkwaliteit met korting. Recent aten we bij Galerie 61 in de Passage, Tapisco en bij Elea in Rijswijk. Super lekker.”

Typisch

“Den Haag mag zich met recht de meest hoffelijke Hofstad ter wereld noemen. Alle ruim 180 culturen in onze stad zijn van oudsher hoffelijk op hun eigen manier. Juist deze kwaliteit verbindt ons in alle verscheidenheid en biedt tegelijkertijd kansen om daar méér mee te doen. ”

 Lekkernij

“De brownies van Lekker Brood zijn de allerbeste.”

Stijlicoon

“Met bewondering zie ik regelmatig een groep, ik vermoed, Afrikaanse dames in fleurige gewaden met bijpassende hoofddoeken op zondag samenkomen. Wát een stijlvolle, elegante waardigheid!”

Sportplek

“Bij Ceasar Sport op de Mauritskade voelde ik me meteen thuis. Het is er schoon, het publiek is prettig en het zwembad en sauna’s zijn prachtig. Ik hoop er dit jaar ook in stilte te kunnen fitnessen, dat zou helemaal fantastisch zijn.”

Guilty pleasure

“Na een mooie wandeling door het Haagse Bos citroen merengue taartjes eten en een goed glas port bij Chalet ten Bosch.”

 Geheimtip

“De kluisbar in Hotel Indigo, één van de weinige plekken waar je goed kunt loungen, standaard nootjes bij de borrel krijgt en waar de bediening uiterst hoffelijk is.”

 Ondergewaardeerd

“Stiltetijd! Als hoogsensitief persoon zou ik het heerlijk vinden als Den Haag en Scheveningen tot stiltegebied worden verklaard. Met stil openbaar vervoer, geluidloze bladblazers en strandtenten die alleen binnen zacht muziek draaien, zodat je elkaar goed kunt verstaan.”

Overgewaardeerd

“Privébezit van auto’s, die staan meer dan 20 uur per dag stil. We zijn goed op weg naar volledig emissievrij vervoer in 2030. Ik juich de komst van de Felyx-scooters toe en vind het geweldig dat ik nu met een elektrische bus naar het Zuiderstrandtheater kan.”

Rust

“Met mijn man romantisch roeien over de vijver van de Waterpartij en daarna neerstrijken op het terras van De Waterkant.”

Omrijden

“Plein 1813, vanwege de prachtige border rond het monument.”

Meer lezen over Hoffelijk Den Haag?

Klik dan hier. HOffelijk Den Haag is als concept bedacht door Petra HIemstra. Samen met collega ondernemers ontwikkelden we een stadsvlag en allerlei activiteiten en concepten voor bewoners en bedrijven rondom Hoffelijkheid. Heerlijk!

 

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]