Ik ben – door Cecile Clappers

Ik ben

Ik leef vrolijk en intens

Ik ben een optimistisch mens

 

Geluk vindt mij

Zonder dat ik het zoek

 

Ik lees, zing, dans

Schrijf af en toe een boek

 

Ik eet haver, spelt en gort

Ik wandel beweeg en sport

 

Ik snoep bewust verstandig en soms veel

Ik kijk nooit boos en zelden scheel

 

Ik ben een wens om je op te richten

Ik ben het liefste woord in je gedichten

 

Ik ben het antwoord op je vraag

Mens sana in corpore sano vandaag!

Door Cecile Clappers

Over de schrijfster

Tijdens een schrijfopdracht voor haar opleiding Kindertherapie in 2006 ontdekte Cecile Clappers (1976) haar passie voor het schrijven van korte, bondige verhalen. Ze ontwikkelde daarin een eigen verhaalvorm die ze later Cezieltjes is gaan noemen. Al eerder verlootten wij haar nieuwste bundel Om niet te vergeten i: een verzameling van inspirerende momenten uit het dagelijks leven. In korte teksten en gedachten geeft ze leven, liefde, vriendschap, tijd en afscheid een plek. Opdat ze niet vergeten worden door haarzelf en door de lezer.

In 2010 verscheen Cecile’s eerste boek Cezieltjes bij Uitgeverij Palmslag. In Om niet te vergeten maken de ‘Cezieltjes’ deels plaats voor nieuwe verhaallijnen en vormen.

Het zijn de korte teksten en woorden in beide boeken die de schrijfstijl van Cecile Clappers zo goed typeren. In haar verhalen streeft ze ernaar te schrijven in wat zij noemt ‘pure taal’: taal waarbij in heldere en simpele woorden een verhaal wordt verteld met daarin een kleine kern die – hopelijk – een glimlach ontlokt bij de lezer.

Vanaf juni zal Cecile regelmatig haar creatieve licht laten schijnen over onderwerpen die Hoogvliegers raken en nieuw werk rond deze thema’s publiceren.

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *