Klanttevredenheid in 2019 – Coachees waarderen onze coachtrajecten met een 8,7

klanttevredenheid 2019 Haagse Hoogvliegers

Klanttevredenheid in 2019 een 8,7  – Superfijn! – Iedere twee jaar laat Haagse Hoogvliegers een extern bureau de klanttevredenheid onderzoeken. Immers: alleen zo blijf ik en zo blijven we scherp! In 2019 waarderen onze gesprekspartners onze coaching met een 8,7. Onze opdrachtgevers waarderen onze trainingen zelfs met een 8,8.
Daar ben ik en zijn we superblij mee!

door Petra Hiemstra, 7 oktober 2019

Klanttevredenheid in 2019 een 8,7  – Superfijn!

In totaal is de vragenlijst naar de 60 individuele gesprekspartners gestuurd, die in de maanden januari t/m juni 2019 één of meerdere coachgesprekken hebben gevolgd. 40% van de respondenten heeft de vragenlijst ingevuld en aan ‘Geen stress Inez‘ toegezonden.

Per gestelde vraag vat ik hieronder de twee mooiste reflecties samen:

Wat waardeer je het meest in de coaching die je van Petra ontvangt/gekregen hebt? Denk aan haar aanpak, oefeningen, inzichten, aangereikte literatuur, benadering, koffie, etc.

“Ik vind met name het algehele welkome gevoel dat Petra je geeft heel erg fijn. Vanaf minuut 1 voel je je welkom. Daarnaast is haar aanpak vooraf heel helder gecommuniceerd, er is een plan, maar dit wordt voelend ingevuld. Petra geeft duidelijke feedback en neemt geen genoegen met een (te) makkelijk antwoord. Daarmee ga je tot de kern en dat is uiteindelijk fijn.”

“Wat ik waardeer in Petra is haar vermogen om in 3 minuten de vinger op de zere plek te leggen en je over een hobbel te krijgen waar je wellicht al 30 jaar mee zit. Een verankerde onbewuste overtuiging lospeuteren, benoemen, en ombuigen naar lichtpunten, hoop en een wereld vol mogelijkheden is wat Petra tot in de finesses beheerst. Ik ben iedere keer flabber.”

Waarmee moet Haagse Hoogvliegers doorgaan?

“Petra moet vooral doorgaan met haar planmatige, resultaatgerichte en enthousiaste aanpak. Dat werkt aanstekelijk. Ze is ook heel goed in staat te reflecteren op haar eigen gedrag en bijbehorende valkuilen: ze staat open voor wisselwerking en feedback. Waar Petra ook mee moet doorgaan, is haar integere en geïntegreerde aanpak. Ze heeft een methodiek ontwikkeld die een combinatie is van verschillende methoden/theorieën, maar die ze maatgericht en gebalanceerd toepast. Tot slot: Petra moet doorgaan met haar humor en relativering. Niets is zo fijn als een coach die zichzelf en de cliënt af en toe lekker kan laten lachen, vooral om zichzelf. Dit past ze gedoceerd toe, zodat het niet ten koste gaat van het proces.”

“Aandacht!! De snelheid van schakelen en alle wijze lessen. Humor, lachen, enthousiasme, warme en zelfverzekerde uitstraling. Stevigheid, nuchtere en duidelijke taal, dat ze iets zegt waar je duidelijk ‘nee’ tegen kunt zeggen (zoals hieronder bij C. stoppen).”

Waarmee moet Haagse Hoogvliegers beginnen?

“Meer loskomen van de U van Scharmer, en stappen in de U van Petra (of nog beter: een eigen metafoor voor de schaal gebruiken, zoals Petra’s pan). Uit de angst stappen dat het boek niet afkomt of niet genoeg mensen bereikt.”

“Goed voor haarzelf zorgen m.n. met betrekking tot bewegen. (Trap lopen ) . Ik heb de indruk dat denken en voelen aandacht krijgen, maar het lichaam/bewegen wat minder in de aandacht is. Ook nodig om fit ouder te worden.”

Waarmee moet Haagse Hoogvliegers stoppen?

“Iets minder volle nieuwsbrieven.”

“Zichzelf ( Haagse Hoogvliegers) eventueel klein houden.”

Als je Petra Hiemstra in één beeld zou mogen vatten, wat zou dat dan zijn en waarom?

(de antwoorden zijn té leuk om niet te delen :-))

“Een vuurvlieg. Vuurvliegjes zijn magisch en raken je in je verwondering. Vuurvliegjes zijn uitermate zeldzaam en bijzonder. Om af en toe opgelicht te mogen worden door Petra brengt verlichting in mijn leven.

“Een heerlijk warme douche: Petra voelt warm en verfrissend tegelijk en je mag je bij haar even helemaal onderdompelen.”

“Een dirigent van een groot orkest met koor: Petra weet als snel, samen met de orkestleden, duidelijk te krijgen waar ieders krachten liggen en die met de kennis en kunde die ze heeft, tot grote hoogte te brengen.”

“Aanmaakblokje: aanmaakblokje zorgt dat het vonkje dat je in je draagt kan groeien tot een vuurtje vol energie en inspiratie.”

“Zo’n geldtelmachine. Waar je een berg informatie in gooit die er vervolgens volledig geordend en gewaardeerd uit komt.”

“Iemand die omhoog kijkt, omdat dat een van de eerste beelden is die ik ooit van haar kreeg: dat ik met een loep naar de grond keek maar mijn gezicht naar de zon moest richten.”

Aan alle respondenten: heel veel dank! Jullie geweldige suggesties worden ter harte genomen en dragen bij aan de route naar de 9,2 🙂

Klanttevredenheid in 2019

Ben je tevreden (of juist niet) en wil je dat laten weten? Graag!
Mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]