Leestip voor drukke ouders en leuke kinderen: Neushoorns eten geen pannenkoeken

Grappig prentenboek voor kleuters over fantasie en drukke ouders.

Wat zou je doen als je ouders nooit tijd voor je hadden? Als ze nooit naar je luisterden wanneer je iets belangrijks probeert te vertellen? Voor Maartje is dit aan de orde van de dag. Dan staat er opeens een enorme paarse neushoorn in de keuken. ‘Hij was zo groot als een bus en zo paars als een pruim.’ En dat verandert alles.

De neushoorn voelt zich prima thuis bij Maartje: hij neemt een hap van haar pannenkoek, hij wandelt door de tuin en hij gebruikt de wc. Maar de vader en moeder van Maartje zijn zo druk met andere dingen, dat ze de neushoorn helemaal niet zien. Dat is raar! Daarom is het maar goed dat Maartje en de neushoorn dikke vrienden worden. Ze hebben de grootste lol met z’n tweeën en Maartje heeft eindelijk iemand die wél naar haar luistert. Schrijfster Anna Kemp vertelt heel mooi hoe fijn dat is.

‘Neushoorns eten geen pannenkoeken is een grappig prentenboek over de vriendschap tussen een klein meisje en een enorme neushoorn. Sara Ogilvie gebruikte vrolijke kleuren voor de tekeningen, waarin veel leuke grapjes verborgen zitten.

Interessant? Klik hier.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *