Leonardo da Vinci – Curiosità test (gratis natuurlijk)

Het bijhouden van een DaVinciaans aantekeningenboek, waarin je onderzoekend, ongericht, onaf en niet oordelend opschrijft wat je invalt, is bevorderlijk voor vrijheid van denken en verbreding van je perspectief.

Check hier in hoeverre je voldoet aan het Principe van Curiosità.

⎕ Ik heb een dagboek of een aantekeningenboek waarin ik mijn ideeën en vragen noteer.
⎕ Ik neem genoeg tijd voor contemplatie en reflectie.
⎕ Ik leer altijd nieuwe dingen.
⎕ Wanneer ik een moeilijke beslissing moet nemen, ga ik actief op zoek naar verschillende invalshoeken.
⎕ Ik lees graag en veel
⎕ Ik leer van kleine kinderen.
⎕ Het onderkennen en oplossen van problemen gaat me goed af.
⎕ Mijn vrienden zouden mij beschrijven als een nieuwsgierig iemand die open staat voor nieuwe ervaringen.
⎕ Wanneer ik een woord of een zin hoor die nieuw voor me zijn, zoek ik ze op en maak er een aantekening van.
⎕ Ik weet veel over andere culturen en leer nog steeds bij.
⎕ Ik ken een andere taal dan mijn moedertaal of ben bezig er een te leren.
⎕ Ik vraag regelmatig feedback/feedforward van mijn vrienden, relaties en collega’s
⎕ Ik houd van leren.

Uit: Denken als Leonardo da Vinci – De 7 stappen naar dagelijkse genialiteit door Michael J. Gelb, hoofdstuk over Curiosità.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]