Leven in liefde – Dagelijkse inspiratie voor zinvolle momenten I Boekbespreking & verloting

Leven in liefde – Dagelijkse inspiratie voor zinvolle momenten I Boekbespreking en verloting (2x) – Leven in liefde. Wie wil het niet? Toch is dat nog niet zo eenvoudig.

In de inleiding van het boek stelt Karen Armstrong, oprichtster van het Handvest voor compassie: “We staan voor ongekende uitdagingen. We worstelen niet alleen met een wereldwijde pandemie, die dagelijks duizenden levens kost, maar het wordt steeds duidelijker dat we onze natuurlijke omgeving ernstige hebben beschadigd – misschien wel onherstelbaar. Maar in plaats van dat deze problemen is samenbrengen, lijken deze problemen ons verder uit elkaar te drijven – zowel nationaal als internationaal. Wat we vooral nodig hebben, is mededogen – het vermogen om ons in te leven in de ander: we moeten de pijn kunnen voelen van onze zogenoemde vijanden en van de aarde die we dagelijks verwonden. Tegelijk lijken onze huidige problemen zo immens, dat ze ons kunnen verlammen”.

Dit boek wil eraan bijdragen juist dit vermogen te vergroten, door:

366 verhaaltjes – inspiratie voor iedere dag

Leven in Liefde biedt de lezer een verhaal, vraag, tekst of gedicht voor iedere dag. Een verhaal(tje) dat uitnodigt om over ons leven na te denken, om te verstillen en een moment de tijd te nemen voor inspiratie, verdieping en verrijking. Zo maakt het boek het de lezer makkelijk om zich te bezinnen op wat werkelijk waardevol is. Rode draad in alle verhalen zijn de kernwaarden: aandacht, zorgvuldigheid, schoonheid, verwondering, mildheid en standvastigheid.

Samenstellers Rob Does en Hans Leeflang: “De basis voor de teksten die we hebben geselecteerd, is onze overtuiging dat alles voortkomt uit dezelfde oorsprong. Dat we allemaal gelijkwaardig zijn en dat we willen kijken naar wat ons verbindt. We zoeken allemaal naar antwoorden op vragen over geluk en zingeving. Dit boek is een dagelijkse aanzet om je eigen antwoorden te vinden en bedoeld om de lezers te inspireren positief, bewust en liefdevol te leven, in harmonie met jezelf, elkaar en de wereld”.

Het boek is prachtig vormgegeven en daarom zeer geschikt als cadeau voor iemand die je lief hebt!

We verloten twee exemplaren van Leven in Liefde t.w.v. 24,99 Euro!

Is dit boek echt iets voor jou? Schrijf dan een mail met in de titel: Leven in Liefde naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens (of de gegevens van diegene die je dit boek gunt). De boeken worden verloot na publicatie van onze nieuwsbrief in maart 2021 onder de eerste 10 respondenten. De namen van de winnaars maken we op onze website bekend.

Uiteraard kun je dit boek ook direct bestellen. Doe dit graag bij je lokale boekhandel! Natuurlijk kan het ook via bol.com

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *