Literatuurtip: Geld verdienen met jezelf I Medewerker vs ondernemermentaliteit

In onze praktijk merken wij bij start van coachtrajecten duidelijk een verschil tussen professionals en ondernemers. Professionals vragen wat zo’n traject kóst, ondernemers vragen: wat levert het óp? Ondernemers wegen een investering af tegen het verwachte rendement. Het maakt dan minder uit of een traject 1500 of 3000 Euro kost, als de opbrengsten het viervoudige kunnen zijn. Veel professionals maken in hun carrière op een zeker moment de stap naar management en/of ondernemerschap. Dat betekent niet alleen een verandering van positie, taken en verantwoordelijkheden, het vergt een hele nieuwe mindset.

In zijn boek ‘Geld verdienen met Jezelf, geeft ondernemer Tony de Bree een aardig overzicht in het verschil tussen de ‘medewerkermindset’ en de ‘ondernemermindset’. Herkenbaar?

Thema Medewerkers Ondernemers
Maandag Medewerkers hebben een hekel aan maandagen op de dag waarop ze ‘weer aan het werk moeten’ Ondernemers zitten niet vast aan een werkweek. Voor hen is elke dag een kans het verschil te maken en om hun droom te realiseren.
Problemen Medewerkers bekijken een probleem vaak vanuit het perspectief ‘word ik hiervoor betaald’ of ‘staat dit wel in mijn taakomschrijving’. Ondernemers zien alles als onderdeel van hun werk, aangezien ze verantwoordelijk zijn voor alles wat er in hun onderneming gebeurt.
Vrijdag Medewerkers kijken altijd verlangend uit naar hun vrije tijd Ondernemers zijn voortdurend alert op mogelijkheden om hun klanten te helpen en hun business uit te breiden, zelfs als ze ‘niet werken’. Meestal kijken ze uit naar elke nieuwe dag.
Salaris Mensen met een medewerkermentaliteit vinden dat ze ‘recht hebben’ op een periodieke salarisverhoging in plaats van op basis van concrete resultaten. Ondernemers denken niet in termen van ‘periodieke salarisverhogingen’. Ze weten dat hoe beter en productiever ze zijn in het helpen van klanten, hoe groter de beloning zal zijn.
Oplossingen Medewerkers laten vaak dingen over zich heen komen en verwachten van anderen dat die het oplossen. Ondernemers doen alles om snel tot een oplossing te komen en zien het als een kans om nieuwe ideeën te genereren en toe te passen.

Bron: Tony de Bree, Geld verdienen met jezelf, pagina 33. In het boek staan nog veel meer waardevolle tips. Aanrader!

Zijn motto is: begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst.

Inspiratie gekregen? Kijk dan ook hier voor het gratis boek van Pulsar ‘Start vanuit je hart’. Waardevol werkboek voor iedere startende ondernemer. En zoek je t.z.t. een persoonlijk en zakelijk commissaris of een ondernemerstraining? Bel dan voor de mogelijkheden. Altijd welkom!

Vlieg HOOG, vlieg VRIJ en vlieg VROLIJK!

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]