Nooit meer ruzie met je baas I Winnaars

De winnaars van het boek Nooit meer ruzie met je baas zijn: Carolin Röther en Patricia van Andel. Van harte gefeliciteerd. Het boek komt z.s.m. naar jullie toe! Veel leesplezier gewenst. Niet gewonnen? Niet getreurd. Hieronder vind je een korte samenvatting.

Nooit meer ruzie met je baas I Werkkeuzes rondom passend werk voor hoogbegaafden 

“Kun je als hoogbegaafde werk vinden dat echt bij je past? Kun je werk vinden waar je plezier in hebt en dat bijna makkelijk voelt? Werk waar je voldoening uit haalt en zingeving in ervaart? Werk waarin je fijn kunt samenwerken met collega’s en je baas?

Het zijn vragen die voor HB-coach & schrijfster Adrienne van den Bos lange tijd onbeantwoord én relevant zijn geweest. Haar persoonlijke zoektocht vormt de grondslag voor het boek. In ‘Nooit meer ruzie met je baas’ begint ze met het beschrijven van drie algemene kenmerken van hoogbegaafden. HB’ers zijn/voelen zich vaak: Anders, Snel en Intens. Juist door te begrijpen wat deze kenmerken voor jou als persoon betekenen, kun je ook beter zien welke rol ze spelen in je werk en in je communicatie met anderen, zodat deze vloeiender kan verlopen.

In dit boek staan 3 principes centraal:

1. Zelfkennis – helpt om jouw unieke gaven beter tot uiting te laten komen op je werk en werk te creëren dat écht bij je past. Bijvoorbeeld door bestaande concepten samen te voegen, jezelf te specialiseren als ‘stepping stone’ en werk te zien als onderdeel van het totaal plaatje.

2. Werken op jouw voorwaarden – weet in welke omgeving jij het beste tot je recht komt. Welke werkvoorwaarden zijn voor jou belangrijk? Denk aan een rustige werkplek, hoe je precies wilt samenwerken met collega’s en je leidinggevende. Denk aan werk waar jij echt enthousiast van wordt en een beloning die past bij het werk dat je doet en wat je waard bent.

3. Op tijd weggaan –  “Op tijd weggaan creëert enerzijds de mogelijkheid om dingen goed achter te laten en anderzijds zorgt het ervoor dat jij kunt blijven werken op de voorwaarden die passen bij je eigen levensvisie. In ieder werk is er sprake van een dynamisch proces en heb je bij de functie die je vervult een maximale looptijd. Er komt een moment waarop iets dat paste niet meer past. Dan heb je de houdbaarheidsdatum van je functie bereikt. Om je werkplezier te kunnen behouden is het herkennen wanneer je ergens klaar bent en daarnaar handelen, een cruciaal onderdeel. Het is noodzakelijk om jouw weg te kunnen belopen, je gaven in te zetten en ruzie met je baas te voorkomen”.

Over de schrijfster
Adrienne van den Bos is (online) HB-coach, schrijfster, reizigster en oprichtster van Gifted People. Ze helpt anders denkende hoogbegaafden om hun leven in te richten zoals dat bij hen past.

Nooit meer ruzie met je baas bestellen?

Bestel het boek graag direct bij je lokale boekhandel. En nóg beter: direct bij de schrijfster! Dat kan hier.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière Coaching  – Mogelijk wil je een volgende stap zetten in je carrière of sta je op een kruispunt in je leven en vraag je je af …  wat nu? Wellicht heb je behoefte aan meer focus? Of een heldere, energie gevende visie voor de komende tijd? Of kriebelt er iets …, maar: wat? Veel […]