Nooit meer ruzie met je baas I Boekbespreking & Verloting

Nooit meer ruzie met je baas I Werkkeuzes rondom passend werk voor hoogbegaafden“Kun je als hoogbegaafde werk vinden dat echt bij je past? Kun je werk vinden waar je plezier in hebt en dat bijna makkelijk voelt? Werk waar je voldoening uit haalt en zingeving in ervaart? Werk waarin je fijn kunt samenwerken met collega’s en je baas?

Het zijn vragen die voor HB-coach & schrijfster Adrienne van den Bos lange tijd onbeantwoord én relevant zijn geweest. Haar persoonlijke zoektocht vormt de grondslag voor het boek. In ‘Nooit meer ruzie met je baas’ begint ze met het beschrijven van drie algemene kenmerken van hoogbegaafden. HB’ers zijn/voelen zich vaak: Anders, Snel en Intens. Juist door te begrijpen wat deze kenmerken voor jou als persoon betekenen, kun je ook beter zien welke rol ze spelen in je werk en in je communicatie met anderen, zodat deze vloeiender kan verlopen.

In dit boek staan 3 principes centraal:

1. Zelfkennis – helpt om jouw unieke gaven beter tot uiting te laten komen op je werk en werk te creëren dat écht bij je past. Bijvoorbeeld door bestaande concepten samen te voegen, jezelf te specialiseren als ‘stepping stone’ en werk te zien als onderdeel van het totaal plaatje.

2. Werken op jouw voorwaarden – weet in welke omgeving jij het beste tot je recht komt. Welke werkvoorwaarden zijn voor jou belangrijk? Denk aan een rustige werkplek, hoe je precies wilt samenwerken met collega’s en je leidinggevende. Denk aan werk waar jij echt enthousiast van wordt en een beloning die past bij het werk dat je doet en wat je waard bent.

3. Op tijd weggaan –  “Op tijd weggaan creëert enerzijds de mogelijkheid om dingen goed achter te laten en anderzijds zorgt het ervoor dat jij kunt blijven werken op de voorwaarden die passen bij je eigen levensvisie. In ieder werk is er sprake van een dynamisch proces en heb je bij de functie die je vervult een maximale looptijd. Er komt een moment waarop iets dat paste niet meer past. Dan heb je de houdbaarheidsdatum van je functie bereikt. Om je werkplezier te kunnen behouden is het herkennen wanneer je ergens klaar bent en daarnaar handelen, een cruciaal onderdeel. Het is noodzakelijk om jouw weg te kunnen belopen, je gaven in te zetten en ruzie met je baas te voorkomen”.

Over de schrijfster
Adrienne van den Bos is (online) HB-coach, schrijfster, reizigster en oprichtster van Gifted People. Ze helpt anders denkende hoogbegaafden om hun leven in te richten zoals dat bij hen past.

Is dit boek écht iets voor jou (of iemand die je lief hebt?) We verloten twee exemplaren (t.w.v. 25 Euro)

Stuur een mail met in de titel ‘Nooit meer ruzie met je baas’ naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De exemplaren worden verloot na publicatie van dit artikel in onze themanieuwsbrief over hoogbegaafdheid in het najaar van 2020/voorjaar 2021. De namen van winnaars worden op onze website bekend gemaakt.

Wil je het boek direct bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Doe dat het liefste bij je lokale boekhandel. Direct bestellen kan natuurlijk ook, klik dan hier.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, heeft Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest ontwikkeld rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test is specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. Dat zij […]