Onderzoek naar de relatie tussen Luisteren en Liefdevol Leiderschap – Sta jij straks in mijn nieuwe boek?

Onderzoek naar de relatie tussen (groot)Luisteren en Liefdevol Leiderschap – Sta jij straks in mijn nieuwe boek?

Hi Hoogvlieger!

In 2016 ben ik begonnen aan mijn eerste boek.  In dit boek onderzoek ik de relatie tussen (groot)luisteren en liefdevol leiderschap. Grootluisteren omschrijf ik als het vermogen om 100% te luisteren naar je eigen lichaam en tegelijkertijd 100% met je aandacht bij de ander te zijn. Het is een vorm van relationele topsport waarbij je zo actief en diep naar jezelf, je naasten, je organisatie én onze maatschappij luistert dat het aanwezige potentieel zich volledig kan ontvouwen. De vraag die ik mezelf stel is: als de huidige en toekomstige leiders zich scholen in grootluisteren, welke impact dat hebben op ons welzijn, onze organisaties en bedrijven én op de wezenlijke maatschappelijke transities waar we voor staan?

Onderzoek – Mag ik je interviewen?

Om mijn boek te vervolmaken, wil ik graag een 12-tal hedendaagse en toekomstbepalende Liefdevolle Leiders aan het woord laten. Ik denk daarbij natuurlijk in eerste instantie direct aan jou. Dus ga lekker zitten. Kopieer en plak de vragen in een mail en laat je woorden uit je pen vloeien. Alle teksten worden geredigeerd, dus maak je geen zorgen over de vorm. Er wordt niets gepubliceerd zonder jouw uitdrukkelijke toestemming! Uiteraard kunnen we ook een afspraak maken, waarbij ik deze vragen met je doorneem en ik het schrijfwerk voor mijn rekening neem.

 1. Je Naam:
 2. Geboortejaar:
 3. Functie en in functie sinds…
 4. Naam van je bedrijf/organisatie
 5. Doel van je organisatie
 6. Aantal FTE waarvoor je verantwoordelijk bent
 7. Wat is de mooiste quote, het mooiste gedicht, het leukste filmpje of het liefste liedje over luisteren/leiderschap dat je kent?
 8. Wat betekent luisteren in jouw werk?
 9. Wat maakt luisteren voor jou lastig?
 10. Wat maakt luisteren voor jou waardevol (op persoonlijk, organisatie en/of maatschappelijk niveau)?
 11. Kun je je meest ‘magische’ (groot)luistermoment beschrijven?
 12. Welke relatie ervaar jij tussen luisteren en bedrijfs-organisatieresultaat?
 13. Hoe heeft jouw luistervaardigheid zich ontwikkelt (zakelijk en/of persoonlijk)? Wat was hierbij bepalend of behulpzaam?
 14. Waar haal jij je vertrouwen vandaan?
 15. Op welke wijze geef jij vorm en inhoud aan Liefdevol Leiderschap?
 16. Welke kwaliteiten en kernwaarden bezit een Liefdevol Leider (m/v)?
 17. Als jij de komende 10 jaar premier (m/v) van Nederland zou zijn, welke veranderingen zou je dan in gang zetten of welke investeringen zou je dan doen, zodat ons land er binnen nu en 10 jaar uitziet zoals jij zou willen? Geef hier je top-10:
 18. Naar wiens visie op luisteren en leiderschap zou je meer willen lezen? Heb je zijn/haar gegevens en wat is je motivatie voor je voordracht?
 19. Welke vraag /vragen zou je aanvullend aan bovenstaande aan hem/haar willen voorleggen?
 20. Welke vraag rondom luisteren, grootluisteren en liefdevol leiderschap had je graag van mij ontvangen, maar heb ik niet gesteld? En wat is daarop jouw antwoord?
 21. Mag ik je antwoorden, als quotes gebruiken in mijn boek en als (uiteraard geredigeerd) interview publiceren op mijn website en in mijn nieuwsbrief (bijna 1500 lezers)?

DANK JE WEL!

Hartelijke groet,

Petra Hiemstra
petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl
06-33803867

 

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]