Onzichtbaar schermen

Dat is wat al onze gesprekspartners al tijdens het telefoongesprek of bij binnenkomst binnen 3 milliseconden checken. Bewust of onbewust. Kunnen we ze aan? Kunnen we ze ‘helemaal hebben’? Kunnen we AL hun breinbewegingen moeiteloos volgen? Hun verborgen hartepijn voelen?

Wij noemen het ‘radaren’: intuïtief aftasten.
Is het antwoord “ja” (bij ons: 99%), dan kunnen onze gesprekspartners zich (eindelijk) overgeven. Aan het proces van het onderzoeken van het eigen innerlijke weten. Aan verdriet, het nu, vreugde, de toekomst. Aan de periode waarin we het beiden ook een paar weken ‘niet weten’, maar waarin de antwoorden op de vragen: “wie ben ik? Wat wil ik? Wat wil het leven van mij voor de komende periode?” zich aan het uitkristalliseren zijn. Om vervolgens stappen te zetten richting: hoe kom ik waar ik zijn wil? Met wie kan ik daarover in gesprek gaan? Hoe verwoord ik al het ontdekte over eigen waarden en (v)aardigheden in een aantrekkelijk profiel voor social media?

Hoe en waar vind je een goede loopbaancoach?

Als je op zoek bent naar een personal coach die je vooral binnen het kader van werk kan helpen om je persoonlijke vaardigheden te verbeteren en die voor jouw een klankbordrol kan vervullen, is het goed om te weten waar je op kunt letten. En hoe je hem of haar vindt.

Een personal coach of carrière coach kun je op allerlei manieren vinden. De meeste van onze gesprekspartners komen via-via of via hun werkgever. Vraag eens aan collega’s of goede bekenden of zij een goede coach kennen. Vraag goed door waarom ze wel of niet enthousiast zijn over deze coach. Wat maakt dat ze verder geholpen zijn? Hoe gaat de coach te werk? Werkt hij of zij vanuit inhoud, projectmatig, fysiek, systemisch? Kan hij of zij tenminste 90% van zijn of haar aandacht 100% bij jou houden? Jou tot eigen antwoorden en inzichten laten komen? Verwijst hij/zij op tijd door naar collega’s voor speciale vragen?

Stap één is eerst bij jezelf nagaan waar je die coach precies voor nodig hebt. Gaat het om puur inhoudelijke of technische zaken, dan heb je waarschijnlijk het meeste aan iemand die vakkennis heeft op jouw werkterrein. Dat kan dan ook een leermeester of mentor zijn. Dan deelt hij of zij meer over zijn of haar eigen ervaringen en inzichten. Een coach helpt je als je inzicht wilt in eigen functioneren, als je beter omgaan wilt kunnen gaan met anderen, keuzes te maken hebt, nieuw gedrag wilt uitproberen, beter wilt samenwerken, autoriteitsproblemen ervaart, etc.

Vertrouw bij de keuze van je coach op je intuïtie!

Een coach nodigt je altijd uit om zelf je antwoorden te vinden op je vragen. Kies bij voorkeur ook altijd uit twee coaches, als dat kan. Blijf bij je keuze zo dicht mogelijk bij je intuïtie. Voelt het goed om met deze coach een traject in te gaan? Een coach weet (als hij of zij echt eerlijk is) bij start van het traject soms net zo min als jij waar het traject op uitkomt. Dat is een proces van samen ontdekken waarbij je coach het proces bewaakt.

Een duidelijke coachvraag hebben aan het begin van het traject helpt, maar is niet altijd noodzakelijk. Door situaties uit het ‘nu’ te bespreken, kijkt je coach naar gedragspatronen om die samen met jou te bespreken.

Coachen is als samen schermen (of samen dansen), in de persoonlijke interactie leer je het meest over je relaties en zet je nieuwe stappen in je persoonlijke en zakelijke groei. Hoe snel je gaat is afhankelijk van hoe open en leerbereid jij je opstelt.

Coaching is een cadeau!
Een goed coachtraject is een cadeau voor jezelf. Je kunt het zien als één op één training. 100% aandacht helemaal voor jou. Iemand die jou helpt om weer te gaan stralen en excelleren.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende gebieden:

Hooggedrevenheid, hooggevoeligheid, (extra)intelligentie, preventie van burn- en bore-outs, eenzaamheid en stralen en excelleren als perfectionist.

Je bent bij ons aan het juiste adres als je:

Een luisterend oor zoekt. Iemand die de juiste vragen stelt, focus en reflectie biedt. Iemand die niet schrikt van je ambities. En bij wie je ook je kwetsbare kan mag laten zien en ontwikkelen. We stellen je altijd voor aan collega’s of gesprekspartners die jou helpen bij het bereiken van je dromen.

Onze werkwijze
We bieden een veilige plek waar je mag zijn wie je bent om te worden wie jij kunt zijn. Op jouw manier en in jouw tijd. We schenken veel vertrouwen en dagen je waar nodig actief uit om uit je comfortzone te stappen. Je mag altijd zoveel koffie en thee als je wilt. Vraag rustig om meer als we onverhoopt helemaal opgaan in je verhaal. Je mag het ook altijd met ons oneens zijn. Adviezen blijven adviezen. Sla gerust met je vuist op tafel. WE kunnen je hebben. Helemaal. Hoe sterker jouw ‘nee!’ hoe sneller we bij jouw ‘ja!’ aankomen. We hechten aan afspraken en tijd is tijd. We heten je van harte welkom.

Ik wil gecoached worden
Bel Petra Hiemstra – 06-33803867 voor het maken van een eerste afspraak. Na dit eerste consult besluit je of je verder wilt. Dan stellen we een offerte op. Bij akkoord, factureren de rest van het traject (in delen) vooruit.

Een sessie van een uur kost: 125 Euro excl. BTW

Een sessie van 1,5 uur kost: 187,50 excl. BTW

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]