Persoonlijk Leefstijlplan van Richard de Leth – Winnaars + gratis videocursus

Persoonlijk leefstijlplan - Om meesterschap te bereiken in welk vakgebied dan ook, is naast een lange termijn visie ook veel oefening nodig, waarbij fouten maken mag! De Leth geeft diverse tips over hoe je je sociale en fysieke leef- en werkomgeving zo kunt inrichten dat deze je instincten zo min mogelijk uitlokken.

De winnaars van het nieuwste boek van Richard de Leth, Persoonlijk Leefstijlplan, voor een gezond en gelukkig leven zijn: Renée van Dijk en Elke Jacobs. Van harte gefeliciteerd. Het boek komt deze week naar jullie toe. Ik hoop en wens dat het een waardevolle bijdrage mag leveren aan jullie liefdevolle leiderschap de komende jaren.

door Petra Hiemstra, 18 juni 2018

Persoonlijk Leefstijlplan – Investeer in jezelf

Duurzaam geluk en gezondheid komen een stuk dichterbij met deze 7 gulden leefstijlregels die, volgens De Leth, zorgen voor een OERsterke leefstijl:

  1. Beweeg vóórdat je ontbijt;
  2. Vermijd lang stilzitten;
  3. Varieer je omgevingstemperatuur;
  4. Zorg voor diepe ontspanning;
  5. Slaap minimaal 7 uur;
  6. Visualiseer je creativiteit;
  7. Wees kritisch op de selectie van je vriendengroep.

Wat me in dit boek van De Leth aanspreekt is dat hij zo helder het ‘waarom’ van zijn leefstijladviezen uitlegt. Zelf schrijft hij daarover: “De juiste kennis zorgt voor bewustzijnsverandering en stimuleert tot het zetten van de eerste stap.” En eerlijk is eerlijk: door juist op al deze zeven gebieden kleine stappen aan te geven, die absoluut haalbaar zijn, maakt hij het zijn lezers zo makkelijk mogelijk. En dat is extra aantrekkelijk omdat we evolutionair gezien een natuurlijke voorkeur voor zoet en zout hebben, graag lui zijn en en ook nog een voorkeur hebben voor het reageren op impulsen. Deze zaken maken, zo weet ik uit eigen ervaring, het niet makkelijker om gedrag te veranderen.

Richard schrijft: “Uitvindingen hebben zware taken van de mens overgenomen, waardoor we steeds meer onze hersenen in plaats van onze spieren gebruiken. Alle ontdekkingen hebben ons leven verrijkt, maar als je er geen grenzen aan stelt, verzwakken ze gezondheid en welzijn. Comfort is nu de grootste voorwaarde voor welvaartziekten. De omgeving nodigt inactiviteit en overconsumptie uit en speelt in op biologische mechanismen die je door evolutionaire selectie hebt verkregen: ze hielpen je om te overleven, maar maken je nu juist ziek. Het lichaam is niet ontworpen om te veel te eten en stil te zitten.”

Het oerbrein versus het mensbrein

Een grappige vondst in het boek is de manier waarop De Leth zeer herkenbare gedachten uit het ‘Oerbrein’ naast die van het ‘Mensenbrein’ plaatst. Het oerbrein wil zich comfortabel voelen en biedt weerstand tegen verandering. Het houdt je het liefst gevangen in je comfortzone, in wat je al kent en weet. Een nieuwe weg inslaan betekent immers het onbekende betreden en risico’s nemen om een nieuwe toekomst te creëren. Naast zelfwaardering is je mensbrein je belangrijkste hulpmiddel om heldere doelen te stellen en deze te behalen. Je mensbrein helpt je om de neigingen van je onrustige oerbrein te doorzien en deze liefdevol en accepterend tegemoet te komen.

Je oerbrein denkt: ja, tuurlijk neem ik ook een sorbet als jij er een neemt.
Je mensenbrein denkt: heb jij ook dorst? Laten we een Spa rood nemen.

Je oerbrein denkt: koud afdouchen? Ben je gek of zo?
Je mensenbrein denkt: het is even doorbijten, maar na een koude douche voel ik mij energieker en helderder dan ooit.

Je oerbrein denkt: ik kan niet rusten, want mijn bureau ligt vol en mijn mailbox loopt over.
Je mensenbrein denkt: eens per week reserveer ik een dag in mijn agenda om te lummelen.

Duurzaam geluk ligt onder een dun laagje pijn

Om meesterschap te bereiken in welk vakgebied dan ook, is naast een lange termijn visie ook veel oefening nodig, waarbij fouten maken mag! De Leth geeft diverse tips over hoe je je sociale en fysieke leef- en werkomgeving zo kunt inrichten dat deze je instincten zo min mogelijk uitlokken. Positief geformuleerd: kleine dagelijkse successen en een steunende supportgroep maken het veel makkelijker om  jouw dromen en doelen te realiseren. Een Persoonlijk Leefstijlplan met concrete, haalbare doelstellingen, is daarbij een helpend en noodzakelijk kompas om je naar het gewenste resultaat te loodsen. Zoals Napoleon Hill al zei: Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op’.

Gratis videocursus

Op www.persoonlijkleefstijlplan.nl vind je een 3-delige videocursus voor meer verdieping in de pijlers die hierboven beschreven zijn.

Is dit boek ‘Persoonlijk Leefstijlplan – voor een gezond en gelukkig leven’ echt iets voor jou?

Je kunt dit boek direct bij De Leth bestellen. De kostprijs is 20 Euro. Wil je dat of wil je vrijblijvend het inkijkexemplaar bekijken? Klik dan hier.

‘Als je de manier waarop je routine zaken doet, verandert, sta je toe dat er een nieuw mens in je groeit’.
Paulo Coelho

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *