Maven Publishing biedt twee exemplaren aan van ‘Proberen niet te proberen’ door Edward Slingerland

Proberen niet te proberen’ door Edward Slingerland
Waarom alles beter gaat als je het niet te graag wilt…

Waarom val je moeilijk in slaap als je het graag wilt? Waarom lijken topprestaties van atleten zo makkelijk? En waarom is het lastig om charmant en ontspannen te zijn op de momenten dat je er het meest aan hebt?

Wanneer je te hard je best doet, is de kans groot dat je blokkeert. Wat je eerst spontaan voor elkaar kreeg, wil nu niet meer lukken of komt gekunsteld over. Oude Chinese denkers bedachten hier een oplossing voor: wu-wei, ofwel de kunst van het spontaan presteren.

Wu Wei

Op Wikipedia wordt Wu wei uitgelegd als “en grondstelling in het taoïsme dat een begrip inhoudt van weten wanneer wel te handelen (i.a.w. actief op te treden) en wanneer niet te handelen. De letterlijke betekenis van wu wei luidt: “niet handelen tegen de aard der dingen in”. Een onderdeel van het paradoxale begrip wei wu wei, komt als volgt tot uitdrukking: “handelen door niet te handelen”. Wu wei wordt besproken in de teksten van de Tao Te Ching, in onder meer hoofdstuk 3, 5, 30, 43, 47, 63 en 67.”

Op vlotte en heldere wijze geeft hoogleraar Aziatische Wetenschappen, Chinese wijsbegeerte en cognitieve psychologie Edward Slingerland een unieke kijk op deze oude en ongrijpbare traditie. Gebaseerd op huidige wetenschappelijke kennis laat hij zien hoe je deze houding in het leven kunt toepassen.

Uitgeverij Maven Publishing stelt wee exemplaren van dit mooie boek ter beschikking voor onze nieuwsbrieflezers.

Een ‘maven’ (ook mavin of mayvin) is, net als onze hoogvliegers, een type persoon die zich graag helemaal verdiept in een bepaald onderwerp en zeer gedreven is om die kennis door te geven aan anderen.

Maven Publishing is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag. Ieder jaar geeft Maven Publishing boeken, e-boeken en luisterboeken uit en organiseert evenementen rondom de meest interessante nieuwe inzichten en onderwerpen op dit gebied.

Wil je één van de twee exemplaren ontvangen?

Stuur dan een mail met in de titel ‘Proberen niet te proberen‘ naar petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl en vermeld in de mail je adresgegevens. De boeken worden verloot onder de eerste 10 reacties na verschijnen van de nieuwsbrief en de namen van de winnaars worden gepubliceerd.

TED TALK Edward Slingerland over ‘Proberen niet te proberen’

Het boek niet gewonnen? Niet getreurd. Je kunt hier gratis Edward Slingerlands 18 minuten durende TED-talk bekijken over dit thema.

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe-het-zelf-coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment te duur of wil je éérst een aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan ons e-book en ga (alvast) zelf aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als je het zelf moet betalen […]

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Nieuw: Biografie & Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book)

Biografie & Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière-, Life-, Ondernemers- en Executive coaching – Den Haag – 6 gesprekken

Carrière Coaching  – Mogelijk wil je een volgende stap zetten in je carrière of sta je op een kruispunt in je leven en vraag je je af …  wat nu? Wellicht heb je behoefte aan meer focus? Of een heldere, energie gevende visie voor de komende tijd? Of kriebelt er iets …, maar: wat? Veel […]