Sterk voelen op het werk – Handboek voor (hoog)sensitieve medewerkers door Eveline Baar

Sterk voelen op het werk

Recentelijk werden wij door Lisa Koolhoven op dit mooie nieuwe boek geattendeerd. Waarvoor dank! Binnen onze praktijk werken we veel met mensen die bovengemiddeld snel denken en veel (vo0r)voelen. Zij hebben niet alleen een rijk bedraad brein maar ook een rijk innerlijk gevoelsleven. Hoogsensitieve mensen worden in de literatuur vaak aangeduid met HSP. Dit staat voor: Highly Sensitive Person. Dit sterke voorvoel vermogen is ongelooflijk waardevol én lastig in de praktijk voor HSPers zelf en soms ook voor hun collega’s.

Eveline Baar werkt als HR functionaris bij de politie. Zij schreef recentelijk het zeer goed leesbare en voor ieder toegankelijke boek ‘Sterk voelen op het werk‘. Haar handboek is uiterst praktisch voor medewerkers, managers en werkgevers. Eveline behandelt in haar boek :

  1. De kenmerken van hoogsensitiviteit op het werk
  2. Hoe je veerkrachtig hoogsensitief op je werk kunt zijn
  3. Wat passend werk en een ideale werkomgeving is voor hoogsensitieve mensen
  4. Hoe je als hoog sensitief persoon je passie en persoonlijke bestemming kunt vinden.

In het boek beschrijft Baar dat hoogsensitieve medewerkers (HSM) een sterk (voor)voel- en inlevingsvermogen hebben. Kwaliteiten van HSM’ers zijn dat ze op meerdere niveaus tegelijkertijd kunnen luisteren, empathisch betrokken zijn bij hun omgeving en makkelijk connecties weten te maken. Ook, zegt Baar, hebben ze zowel oog voor details als de grote lijn. Aan de andere kant van de medaille kunnen hoogsensitieve personen makkelijk overvoerd raken door prikkels zoals geluid, smaak en reuk. Ze missen een ‘schild’ of ‘filter’ om zichzelf (voor hen) onaangename situaties af te sluiten. Herkenbaar? In het boek vind je talloze tips om je kwaliteiten optimaal in te (leren) zetten!

Op 10 september geeft Eveline een lezing over haar boek en hoogsensitiviteit op het werk in Baarn.

Voor deze lezing kun je je hier aanmelden. Kosten voor de lezing zijn 10 Euro.

Uitgeverij Scrivo is zo vriendelijk om 2 exemplaren van dit handboek ter beschikking te stellen aan onze nieuwsbrieflezers!

Heb je interesse in dit boek?

Stuur dan na het ontvangen van de nieuwsbrief over dit thema, een mail naar: petra.hiemstra@haagsehoogvliegers.nl Vermeld in de titel van je bericht ‘Sterk voelen op het werk’ en zet in de mail je adresgegevens. De boeken worden verloot onder de eerste 10 reacties. Je kunt het boek uiteraard ook direct hier bestellen.

Scrivo Media is uitgever van boeken met gevoel en wensen met hun boeken bij te dragen aan een prettige omgeving voor kinderen en opvoeders. Zij publiceren boeken over onderwerpen als hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, autisme en rouw. Ook hebben zij herkenbare boeken voor gevoelige kinderen en gidsen met praktische tips voor ouders, leerkrachten en opvoedcoaches.

 

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *