Lancering – Zet jezelf in je volle kracht door coaching met paarden

Je mag zijn wie je bent, om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden, op jouw manier en in jouw tijd.Anna Terruwe.

Veel hoogvliegers in onze praktijk hebben een diepe wens om volledig zichzelf te mogen zijn. Zoeken een omgeving waar zij met hun snelle denken, schakelen en intense voelen optimaal tot hun recht komen. En vragen zich af: kan dat? Mag dat? Hoe kan ik volledig in mijn kracht gaan staan EN een goede relatie houden met de mensen om mij heen? Hoe zet ik mezelf dan goed neer? Hoe zorg ik goed voor mezelf, mijn eigen veiligheid? Hoe doorbreek ik (oude) patronen en overtuigingen die me klein houden en me weerhouden om voluit te stralen en excelleren? Hoe geef ik richting anderen op een goede manier aan wat ik wil en bewaak ik in relaties met anderen mijn energie en grenzen op een prettige en gezonde manier?

Succesvolle mensen stralen vanuit hun innerlijke kracht naar buiten uit wie ze zijn en kunnen zo op ontspannen wijze anderen aan zichzelf, hun missie, visie en organisatie verbinden. Een mooie manier waarop je die innerlijke kracht kunt vinden en versterken is door te werken met paarden.

VERSTERK JE INNERLIJKE KRACHT EN LEIDERSCHAP DOOR COACHING MET PAARDEN
In je leven gebeurt er van alles; leuke dingen, vervelende dingen, dingen die moeten gebeuren, dingen die jij kiest om te doen of niet te doen. Al deze dingen sla je op en neem je mee. Ze maken van jou de persoon die jij vandaag bent. Sommige van deze dingen kunnen nogal eens voor een knoop zorgen die je in de weg zit om dingen te doen zoals je ze echt zou willen doen. Het kan je zelfs blokkeren om die krachtige persoon en effectieve leider te zijn die je wilt zijn. Laat de paarden je op zachte, helende wijze je hierbij helpen.

WANNEER PAARDENFEEDBACK?
Sta je op een kruispunt in je carrière? Wil je een nieuwe weg inslaan maar weet je niet welke? Loop je vast in je vaardigheden om de troepen aan het sturen, of voor de troepen uit te lopen? Ben je op zoek naar een antwoord waarom sommige zaken zo moeizaam gaan? Wil jij als manager nog meer bereiken met je team? Paardenfeedback is bij uitstek geschikt voor ontwikkelvragen op het gebied van bijvoorbeeld; weerbaarheid, leiderschap, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, presentatietechnieken, omgaan met agressie, klantgerichtheid, beïnvloedingsvaardigheden, geweldloos communiceren, loopbaankeuzes, etc.

EEN PAARD SPIEGELT JE WAAR JE BIJ STAAT
Paarden gebruiken bijna alleen maar lichaamstaal voor hun communicatie en hierbij weten zij hun innerlijke kracht op de juiste manier aan te wenden. We kunnen veel van hun leren, door met ze te werken en te observeren. Een paard voelt hoe jij je voelt en reageert daar op. Dus ben je druk en voel je je gestrest? Dan moet je niet gek staan kijken als je paard onrustig en druk wordt. Op een dag gaan er vele emoties door ons lichaam heen. Een paard reageert op die emoties. Een paard brengt je bij onbewuste emoties, waarvan je wellicht niet wist dat die in de weg zaten. En dan hoef je er niet eens op te zitten, er in de buurt zijn is genoeg. Het paard geeft jou op een zachte manier een eerlijke spiegel van jezelf. De begeleidende coach ondersteunt en vertaalt dit proces, zodat jij er wat mee kan. Hierbij reikt zij praktische handvatten aan om het vervolgens in de dagelijkse praktijk anders aan te pakken.

WAT KUN JE LEREN VAN PAARDENFEEDBACK?
De vertaling van jouw interactie met het paard geven je een dieper inzicht in jezelf. Je wordt je bewust van zaken die je onbewust doet. Die jouw brein je onbewust láát doen. Er valt veel te vertellen over het effect van je brein op je lichaam. Enerzijds leer je hoe je brein je soms in de maling neemt en anderzijds gaan we gewoon ‘doen’. In de Paardenfeedback workshop ga je dit effect voelen.

Ook krijg je een goed en zuiver beeld van:
o    Je kwaliteiten en leerpunten;
o    Hoe anderen jou zien en ervaren;
o    Wat je anders zou kunnen doen.

RESULTATEN
De workshop geeft je:
•    Interessante kennisfeiten over je brein. Wat beïnvloedt nou wat?
•    Boeiende inzichten in patronen in ons leven. Patronen, ze kunnen je maken of breken
•    Oefeningen die je laten ervaren hoe jij krachtig bent, en kunt zijn.
•    Een middag buiten in de natuur. Leren op een manier die je nog niet eerder hebt ervaren
•    Een goed georganiseerde workshop. Waar je met ambitieuze mensen bent die het zelfde drukke schema hanteren als jij.

VOOR WIE
Ondernemers, managers, leidinggevenden en professionals die willen groeien in hun persoonlijke effectiviteit, leiderschap en daadkracht.

WAAR EN WANNEER
Wanneer?                              Dinsdagmiddag 14 april, van 13.30 tot 17.30 uur + borrel tot 18.30 uur
Waar?                                     Manege De Eendenkooi, Marie Heinenweg 6, 2533 SX Den Haag
(gratis parkeren op de Loevesteinlaan)
Je investering:                       € 60,50 (incl. koffie, thee, lekkers, borrel en BTW)
Max. aantal deelnemers:     12

PROGRAMMA
13.00-13.30 uur                     Ontvangst met koffie en thee & kennismaking (zonder lunch)
13.30-14.00 uur                      Welkom & voorstelronde deelnemers door Petra Hiemstra
14.00-17.00 uur                      Coaching met Paarden door Gemma van Steekelenburg
17.00-17.30 uur                      Afsluiting & feedforward voor de trainer door Petra Hiemstra
17.30-18.30 uur                      Borrel/Napraten

TRAINER GEMMA VAN STEEKELENBURG
Wij hebben Gemma leren kennen als een professioneel coach en trainer, die een veilige setting schept om met vraagstukken aan de slag te gaan. Ze stelt veel open vragen en helpt de bespiegelingen van de paarden zodanig te verduidelijken dat je er écht iets aan hebt. Over zichzelf schrijft Gemma: ‘In mijn leven heb ik op mijn eigen manier mogen meemaken hoe dingen je in je leven kunnen blokkeren. Ik heb ook mijn knoop hier in ontdekt. Uiteindelijk heeft het mij gemaakt tot wie ik vandaag ben. Een sterke vrouw met innerkracht, die werk doet waar ik trots op ben en plezier in heb. En …. Bereid om te delen wat ik geleerd hebben. Ik wil graag een verschil maken voor anderen. Jou helpen bij het neerzetten van je krachtige zelf.’

HAAGSE HOOGVLIEGERS
Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je relevante mensen kunt ontmoeten. Mensen die ervoor openstaan elkaars dromen een stap verder te brengen. Een plek waar je energie brengt én krijgt, waar je (zeer) betaalbaar kunt investeren in het vergroten van je persoonlijk leider- en meesterschap door verdiepende workshops én waar je nieuw werk kunt lanceren.

EEN LANCERING – WAT IS DAT?
Haagse Hoogvliegers laat hoogvliegers stralen en excelleren. Wij merken dat trainers het prettig vinden om trainingen aan te kunnen bieden aan onze coachees en zakelijke relaties. En van hen goede feedback te ontvangen hoe hun werk ontvangen wordt. Daarmee kunnen zij zich verder ontwikkelen. Wij bieden hen een lanceerplatform. Soms betreft het een thema wat ons nieuwsgierig maakt, soms is het nieuw werk waarmee de trainer veel (nieuwe) mensen wil bereiken. Wij stellen hen voor hartelijke hoogvliegers, mensen, zoals jij. Wij bieden onze Masterclasses aan voor een vaste, lage prijs in ruil voor jouw goede feedforward. Direct na afloop zullen we je vragen expliciet te benoemen wat er GOED ging  én vragen we je, als je tevreden bent, om de trainers concreet een stap verder te helpen door ze in contact te brengen met mensen voor wie zij van betekenis kunnen zijn.

LEERKLIMAAT – INTIEM, INCLUSIEF EN INTERACTIEF
Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij de trainingen en workshops in ons VerdiepingsProgramma. De trainers doen hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn zij ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’. We vragen al onze gasten:
•    oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
•    met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
•    aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
•    net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
•    ook de trainer(s) ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

AANMELDEN – GOED OM TE WETEN
Je kunt je hieronder direct voor  deze lancering inschrijven. Je betaalt de toegangsprijs voor de workshops altijd vooraf; het bedrag is incl. BTW, koffie, thee, lekkers & borrel. Om eigen investeringen in je ontwikkeling zo aantrekkelijk mogelijk te maken, proberen we de kosten zo laag te houden. En beperken we de administratieve lasten tot een minimum. We geven geen geld retour. Heb je betaald en kun je onverhoopt niet? Dan mag je iemand anders jouw plaats laten innemen. Lastminute beslissen kan altijd. Check of bel even of er nog plek is. Zo ja, dan ben je van harte welkom.

JE BENT VAN HARTE WELKOM! WE KIJKEN UIT NAAR JE KOMST!

Bij Haagse Hoogvliegers hebben we ‘aan den lijve’ tweemaal een workshop ‘Paardenfeedback’ mogen ervaren. Eenmaal individueel en eenmaal in teamverband. Op basis van deze ervaringen zijn we enthousiast promotor geworden van deze vorm van ervarend leren over onszelf. We hebben gemerkt hoe effectief de reflectie van paarden (met vertaling van de coach) werkt op het herkennen en doorbreken van innerlijke patronen en blokkades. Een sessie ‘paardenfeedback’ geeft waardevolle aanvulling om actiepunten in je leven scherper en bewuster neer te zetten. Met plezier lanceren we in april deze kennismaking ‘Paardenfeedback’-sessie. Een aanrader voor iedere professional die met eigen vraagstukken aan de slag wil of voor managers en ondernemers die willen kijken Coaching met Paarden van betekenis kan zijn voor zijn of haar team.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/04/2015
13:30 - 17:30

Locatie
Manege De Eendenkooi

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
4

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

DONEER een CoachKwartiertje – 15/30/45/60 minuten volledige aandacht voor iemand die het nodig heeft

Doneer een CoachKwartiertje – Heel regelmatig melden zich veelal zeer talentvolle jonge hoogvliegers bij ons, die graag gecoacht willen worden omdat ze ergens in hun studie of vroege loopbaan vastlopen. Zij hebben behoefte aan gerichte aandacht, iemand die hen helemaal kan zien en accepteren voor wie ze helemaal zijn en een stukje begeleiding in het […]

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor politici

APPA coachtraject en begeleiding voor wethouders, burgemeesters, gedeputeerden en politici – Een aantal jaren geleden heb je bewust de keuze gemaakt voor de politiek. Veelal vanuit diepe waarden en overtuigingen heb je je samen met anderen ingezet voor dat wat jij belangrijk vindt voor mensen, organisaties en onze samenleving als geheel – op stedelijk, provinciaal, […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]