Training HIT ‘M HEART – leer (w)aardig en krachtig omgaan met confrontaties

Wegens groot succes vorig jaar, lanceren we nu de bokstraining – HIT ‘M HEART  als dagevenement op 12 juni – door Laura Soudijn en Willemijn Kamphuisen.

Regelmatig uit het lood geslagen door situaties of sterke karakters? Of voel jij je in je werk weleens aangevallen of bedreigd? Hoe reageer je dan? Ben je bereid te ‘vechten’? En zo ja, hoe ver ga je dan? Of trek je je juist terug uit angst voor die ander? Hoe geef je je grenzen aan? In deze training krijg je antwoord op bovenstaande vragen. Maar dat lukt niet zonder slag of stoot! Daarom gebruiken we de bokssport als metafoor.

Je leert:
– jezelf in je volle kracht zetten;
– je moment pakken als het erom gaat;
– in verbinding blijven met jezelf en anderen ook als je gedachten al lichtjaren vooruit zijn;
– effectief, (w)aardig en krachtig omgaan met confrontaties;
– mentaal en fysiek sterk(er) in je schoenen staan;
– goed je grenzen aangeven.

BOKSEN ALS METAFOOR
Boksen is als een spiegel; het confronteert je met jezelf. Hoe sta jij als persoon in het leven? Welke patronen zie je bij jezelf? Welke communicatiestijl hanteer je? En hoe kunnen deze jou in de weg staan? Tijdens het boksen kun je dit aan den lijve ondervinden. Jouw kwaliteiten en valkuilen worden direct zichtbaar en je leert zowel fysiek als mentaal sterker in je schoenen te staan.

BOKSEN MET HOOFD EN HART
Tijdens de training ‘Hit ‘m Heart’ leer je omgaan met je eigen kracht. We gaan eerst in een veilige setting aan de slag met verschillende boksoefeningen. Hierbij ligt de nadruk niet op de techniek, maar op de ervaring. Wat gebeurt er met je tijdens het boksen? En hoe kun je je reactiemogelijkheden vergroten? We boksen dus niet alleen met onze handen, maar vooral met ons hoofd en hart.

 • Zodra je met bokshandschoenen aan tegenover elkaar staat roept dit spanning op. De respons op deze spanning zegt iets over de basisintentie in je lijf: kies je automatisch voor aanvallen of voor verdedigen? Ben je gericht op winnen of niet willen verliezen? Dit zijn primaire reacties.
 • Bij gevaar kan je drie dingen doen: vechten, vluchten of bevriezen. De workshop laat zien wat jouw primaire respons op een confrontatie zal zijn.
 • Tijdens het boksen ervaar je hoe je omgaat met je eigen ruimte en met die van je partner.
 • Je wordt je op een natuurlijke manier bewust van je kwaliteiten en valkuilen in je gedrag én je oefent met effectief gedrag.
 • De brug naar de werkvloer is makkelijk gelegd. Op een speelse en fysieke manier leer je je spanning beheersen en effectief je verdediging op orde brengen en heldere doch respectvolle tikken uit te delen.

WAT GAAN WE DOEN?
Persoonlijke groei begint in je lijf, in je hart. Deze dag ligt het accent dan ook op persoonlijke beweging en beleving, inzicht, energieverdeling en actie. Actie in de vorm van boksen in een veilige omgeving. Waarom boksen? Boksen is een bijzonder effectieve manier om bloot te leggen volgens welke patronen je denkt, voelt en handelt. Je laat direct zien wie je bent, waar je kracht en mogelijkheden liggen, maar ook wat je blokkeert. Wanneer ben jij op je best? Hoe doorbreek je je blokkades? We laten het je graag ontdekken!

Reflecties van eerdere deelnemers:

 •  Ik heb door deze workshop ontdekt dat ik mijn kracht veel effectiever kan inzetten.
 • Door m’n hele lijf te gebruiken, kost het veel minder energie en levert het meer power op. Echt een eye-opener!
 • Oefeningen werden zeer persoonsgericht aangeboden. Dat levert ook de toeschouwers waardevolle informatie en reflectie op.
 • Grenzen tegengekomen en mijzelf
 • Nooit gedacht dat boksen zulke mooie inzichten kan geven.
 • Ik vond het heel fijn dat jullie de ruimte gaven en veiligheid boden om voluit te kunnen gaan.
 • Mooie combi van fysiek en psychisch, van body en mind.

VOOR WIE?
Hit ’m Heart is voor hoogvliegers die graag een uitdagende dag met bewegen en inhoud beleven. We hopen van harte ook jou te ontmoeten, met alles wat je in je hebt!

WAAR EN WANNEER?
Vrijdag 12 juni
Van 9.30-18 uur
Esperantoplein 5-19, Den Haag
€ 195 Euro (incl. koffie, thee, lekkers, borrel en BTW)
Aantal deelnemers:     Max. 12

Goed om te weten: trek prettige kleding aan waarin je je goed kunt bewegen.

Hoe veel je ook van jezelf gegeven hebt, voorafgaand aan de training, en hoe moe je ook bent, we garanderen je, als altijd, dat je met méér energie en een grotere glimlach naar huis gaat, dan waarmee je binnenkomt.

PROGRAMMA
09.30-10.00 uur           Ontvangst met koffie en thee & lekkers
10.00-10.30 uur           Welkom & voorstelronde deelnemers door Petra Hiemstra
10.30-17.00 uur           Training Hit ‘m Heart door Laura Soudijn en Willemijn Kamphuisen (incl. smakelijke lunch)
17.00-18.00 uur           Afsluiting & borrel door trainers & Petra Hiemstra

DE TRAINERS
Willemijn Kamphuisen en Laura Soudijn ontmoetten elkaar acht jaar geleden. Beiden zijn trainer en coach, elk met een eigen achtergrond. Hun paden kruisten elkaar nadat hun leven hen het meest dierbare had afgenomen. Beiden zijn ze op hun eigen manier hun eigen pad gaan lopen. Wat hen toen bond, bindt hen nog steeds: hun kracht, en ook hun kwetsbaarheid inzetten in het dagelijks leven en hun werk!

In 2014 lanceerden zij voor het eerst bij Haagse Hoogvliegers. Deze lancering werd door de deelnemers hoog gewaardeerd!

HAAGSE HOOGVLIEGERS
Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je relevante mensen kunt ontmoeten. Mensen die ervoor openstaan elkaars dromen een stap verder te brengen. Een plek waar je energie brengt én krijgt, waar je (zeer) betaalbaar kunt investeren in het vergroten van je persoonlijk leider- en meesterschap door verdiepende workshops én waar je nieuw werk kunt lanceren.

EEN LANCERING – WAT IS DAT?
Haagse Hoogvliegers laat hoogvliegers stralen en excelleren. Wij merken dat trainers het prettig vinden om trainingen aan te kunnen bieden aan onze coachees en zakelijke relaties. En van hen goede feedback te ontvangen hoe hun werk ontvangen wordt. Daarmee kunnen zij zich verder ontwikkelen. Wij bieden hen een lanceerplatform. Soms betreft het een thema wat ons nieuwsgierig maakt, soms is het nieuw werk waarmee de trainer veel (nieuwe) mensen wil bereiken. Wij stellen hen voor hartelijke hoogvliegers, mensen, zoals jij. Wij bieden onze Masterclasses aan voor een vaste, lage prijs in ruil voor jouw goede feedforward. Direct na afloop zullen we je vragen expliciet te benoemen wat er GOED ging  én vragen we je, als je tevreden bent, om de trainers concreet een stap verder te helpen door ze in contact te brengen met mensen voor wie zij van betekenis kunnen zijn.

LEERKLIMAAT – INTIEM, INCLUSIEF EN INTERACTIEF
Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij de trainingen en workshops in ons VerdiepingsProgramma. De trainers doen hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn zij ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’. We vragen al onze gasten:
•    oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
•    ook met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
•    aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
•    net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
•    ook de trainer(s) ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

AANMELDEN – GOED OM TE WETEN
Je kunt hier onder aanmelden voor  deze dagtraining. In de betaalbevestiging staan alle gegevens die je nodig hebt om je inschrijving in je administratie op te kunnen nemen. Je betaalt de toegangsprijs voor de workshops altijd vooraf; het bedrag is incl. BTW, koffie, thee, lekkers & borrel. Om eigen investeringen in je ontwikkeling zo aantrekkelijk mogelijk te maken, proberen we de kosten zo laag te houden. En beperken we de administratieve lasten tot een minimum. We geven geen geld retour. Heb je betaald en kun je onverhoopt niet? Dan mag je iemand anders jouw plaats laten innemen. Lastminute beslissen kan altijd. Check of bel even of er nog plek is. Zo ja, dan ben je van harte welkom. We maken gebruik van een anti-kraak locatie. Verwacht geen luxe, wel veel hartwarmte!

JE BENT VAN HARTE WELKOM! WE KIJKEN UIT NAAR JE KOMST.

Wil je meer informatie voor je je inschrijft? Bel Petra Hiemstra op 06-338038678.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/06/2015
09:30 - 18:00

Locatie
Magazijn WestWing

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
4

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]