Motiverende Gespreksvoering & Luistertraining op 5 november

Leer hoe je je organisatie kunt laten floreren en je medewerkers laat stralen en excelleren door hen ‘groot te luisteren’.
Leer actief, reflectief, diep en empathisch luisteren, luistermoeheid voorkomen en vergroot behalve je gunfactor ook effectief je impact.

Luisteren Loont! – Veel van de organisaties voor wie wij werken hebben de laatste jaren een prachtig Resultaten Managementsysteem ingevoerd. Ook hebben zij praktisch alle vaardigheden getraind, behalve ‘luisteren’ en motiverende gespreksvoering. En dat het juist deze aandachtige kwaliteit is die burgers verlangen van ambtenaren, medewerkers willen van hun managers, managers waarderen van hun directie en klanten vertrouwen geeft in hun adviseur. Zij willen terug naar “Het Goede Gesprek”.

Als luisteren de basis van je vak vormt
Veel inhoudelijk advies komt immers pas echt tot zijn recht als éérst recht is gedaan aan de klachten, verdriet, onbegrip of pijn. En als onzekerheden goed worden aangevoeld en kunnen worden weggenomen. Medewerkers en potentiële zaken of levenspartners gaan pas stralen en excelleren als zij groot geluisterd zijn, als zij hun eigen waarden en wensen kunnen verbinden aan die van jou of de organisatie. Als ondernemer, adviseur of professional kun je offertes pas binnen halen, als je goed hebt aangesloten bij de luisterpreferentie van je gesprekspartner. En als organisatie is het verstandig om regelmatig ’tegenspraak’ te organiseren en te luisteren op macroniveau om flexibel op toekomstige scenario’s in te kunnen spelen (kansen, bedreigingen, etc.)

Bij Haagse Hoogvliegers luisteren we net zolang naar je tot je straalt en excelleert. Dit noemen we ‘groot luisteren’. Uit eigen praktijk weten we hoeveel magische momenten goed en diep luisteren oplevert. Hoeveel rust het creëert en hoe veel soepeler de samenwerking verloopt. Luisteren is zonder twijfel de belangrijkste vaardigheid voor leiders. Helaas is goed luisteren lastiger dan het lijkt: veel mensen horen wel wat iemand zegt, maar luisteren niet echt — laat staan dat ze de ander begrijpen of ervoor zorgen dat deze zich begrepen voelt. Onder andere vanuit de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer geven we je in deze training inzicht in verschillende manieren van luisteren en behandelen we technieken om je gesprekspartners en relaties beter te verstaan en begrijpen. Je leert hoe je voorkomt dat jouw aannames en oordelen je in de weg zitten. Je leert effectieve gesprekstechnieken om gericht door te vragen zodat anderen je meer willen vertellen. En je leert tussen de regels door te luisteren naar de bedoelingen, zorgen en wensen van je gesprekspartner.

RESULTATEN

  • 15% hogere klant- en medewerkertevredenheid in 3 maanden;
  • 15 % hogere omzet, door betere offrering en vermogen de opdracht binnen te halen in 3 maanden, 20% in 6;
  • 15% winst door meer vrije ruimte voor jezelf, waardoor je creativiteit stijgt;
  • 15% meer winst doordat je beter inspeelt op kansen en bedreigingen;
  • 15% meer helderheid, energie en vreugde in gesprekken en dus in je bedrijf of organisatie;
  • 15% Meer waardering en erkenning van je (gespreks)partner(s);
  • 80% meer rust in je hoofd en 20% gelukkiger partners en relaties tot gevolg.

Deze training leert je:

•    welk type luisteraar je bent;
•    Motiverende gesprekstechnieken en gespreksvoering;
•    professioneel luisteren (ook interessant voor reeds ervaren luisteraars) in functionerings-/beoordelingsgesprekken;
•    jezelf en anderen reflectief groot luisteren, zodat de ogen gaan schitteren en de energie weer gaat stromen;
•    luisteren op micro-, meso- en macro niveau (leiding nemen en geven vanuit de toekomst die zich aandient);
•    Luistermoeheid voorkomen, “luisteren met een leeg hoofd”;
•    Sensitief worden voor woorden achter woorden en voor sentimenten die van betekenis zijn voor je organisatie;
•    problemen en verantwoordelijkheden daar laten waar ze horen, hoffelijk heldere grenzen stellen
•    (desgewenst) hoe je de kans een vrolijke levenspartner te vinden of te behouden met 80% verhoogt.

VOOR WIE
Ondernemers, directeuren, managers, adviseurs, leidinggevenden die de effectiviteit van hun gesprekken willen verhogen. Bijzonder aanbevolen voor leidinggevenden die resultaten moeten boeken met ‘hoogvliegers’: innovators, relatiemanagers en beleidsmedewerkers bij wie inspanning op proces net zo belangrijk is als het behalen van resultaten.

WAAR EN WANNEER
Wanneer?                              Donderdag 5 november, van 9.30 tot 17.30 uur + borrel tot 18.30 uur
Waar?                                      Esperantoplein 5-19, Den Haag (gratis parkeren)
Je investering:                       € 226,88 (incl. koffie, thee, lekkers, lunch borrel en BTW)
Max. aantal deelnemers:     12

PROGRAMMA
9.30-10.00 uur                        Ontvangst met koffie en thee
10.00-10.30 uur                      Welkom & voorstelronde deelnemers
10.30-12.30 uur                       Training IK LUISTER JE GROOT – Deel I (microniveau)
12.30-13.15 uur                        Lunch
13.15-17.00 uur                        Training IK LUISTER JE GROOT – Deel I (meso en macroniveau)
17.00-17.30 uur                       Afsluiting & feedforward voor de trainer
17.30-18.30 uur                       Borrel/Napraten

TRAINER
Deze training wordt verzorgd door Petra Hiemstra, Directeur van Haagse Hoogvliegers. Ik ben een opgewekte, nuchtere en ‘oprjochte’ Friezin, met een passie voor de schoonheid van het woord, poëzie, filosofie en literatuur. Als echte ‘Giving Backer’ ontmoet (en verbind) ik graag mensen die, net als ikzelf, ambitieus en maatschappelijk betrokken zijn. Mensen die hun dromen verwezenlijken en die ervoor openstaan om elkaar daarbij te ondersteunen.

“Ik geloof dat juist de mensen die veel geven, ook zelf regelmatig inspiratie en ‘voeding voor de ziel’ verdienen.”

HAAGSE HOOGVLIEGERS
Bij Haagse Hoogvliegers vind je een platform waar je relevante mensen kunt ontmoeten. Mensen die ervoor openstaan elkaars dromen een stap verder te brengen. Een plek waar je energie brengt én krijgt, waar je (zeer) betaalbaar kunt investeren in het vergroten van je persoonlijk leider- en meesterschap door verdiepende workshops én waar je nieuw werk kunt lanceren.

LEERKLIMAAT – INTIEM, INCLUSIEF EN INTERACTIEF
Vooral nieuwsgierige, betrokken en leergierige mensen zullen hun hart kunnen ophalen bij de trainingen en workshops in ons VerdiepingsProgramma. De trainers doen hun uiterste best om een zo interactieve en veilig mogelijk leeromgeving te creëren. Daarop zijn zij ook aanspreekbaar. Daarnaast omarmen wij de principes van ‘inclusiviteit & wederkerigheid’. We vragen al onze gasten:
•    oprecht nieuwsgierig te zijn naar de aanwezigen en hun dromen;
•    ook met de intentie aanwezig te zijn om te kijken of je deze dromen een stap verder kunt brengen;
•    aanschuivers zoveel mogelijk bij je gesprek te ‘includeren’;
•    net iets langer te luisteren dan te praten (60/40);
•    ook de trainer(s) ‘groot te luisteren’ bij voorkeur via positieve vraagstelling (appreciative inquiry).

AANMELDEN – GOED OM TE WETEN
Je kunt je hieronder aanmelden voor  deze lancering. Je betaalt de toegangsprijs voor de workshops altijd vooraf; het bedrag is incl. BTW, koffie, thee, lekkers, lunch & borrel. Om eigen investeringen in je ontwikkeling zo aantrekkelijk mogelijk te maken, proberen we de kosten zo laag te houden. We maken gebruik van anti-kraak locaties. Verwacht geen luxe, wel veel hartwarmte. We beperken de administratieve lasten tot een minimum. We geven geen geld retour. Heb je betaald en kun je onverhoopt niet? Dan mag je iemand anders jouw plaats laten innemen. Last-minute beslissen kan altijd. Check of bel even of er nog plek is. Zo ja, dan ben je van harte welkom.

JE BENT VAN HARTE WELKOM! WE KIJKEN UIT NAAR JE KOMST!

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/11/2015
09:30 - 18:00

Locatie
Magazijn WestWing

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
3

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]