20/11 – Debat & Presentatie training I Leer raken, schaken en vermaken met je verhaal

Debat & Presentatie Training – Vanuit Haagse Hoogvliegers geloven wij dat iedere leider die zijn of haar mensen succesvol en plezierig door gewenste of noodzakelijke verandering wil leiden, in de Plan-fase van projecten of beleidsbeslissingen de volgende Luister-D’s goed dient te beheersen: Diep Luisteren, Dromen, Discussiëren, Dialoog – begeleiding (ja, én), Debatteren (ja, maar), Deep Democracy (incl. Deep State & Deep Learning). Als al deze ‘D’s’ goed doorlopen zijn, kun je Decideren met Draagvlak. En dat komt voorspoedige uitvoering ten goede.

Het debat als spelvorm om goed te presenteren

Vandaag gebruiken we het debat als spelvorm om met plezier te spreken en te presenteren. Iedere leider die (uiteindelijk) draagvlak wil genereren voor plannen en dromen, zal zijn of haar verhaal goed (lees: met gemak en bovenal plezier!) over de bühne willen kunnen brengen. En meer dan dat: je wilt dat mensen enthousiast en betrokken reageren op wat je vertelt!

Een debat training biedt je de mogelijkheid om in korte tijd alle elementen van welsprekendheid te oefenen. Er is ook praktisch geen training denkbaar waarin je zoveel tegelijk leert als in een debattraining. Denk aan:

  • analytisch luisteren;
  • gestructureerd argumenteren;
  • mensen raken, schaken en vermaken met je verhaal door bewust gebruik te maken van logos, ethos, pathos, thymos, voluntas en telos;
  • interrupties plegen;
  • leren omgaan met verbale weerstand door effectief interrupties toestaan of juist hoffelijk en beslist te weigeren;
  • kort en krachtig positieve feedforward geven en incasseren;
  • waardig applaus ontvangen, etc. etc.

Vandaag ligt de nadruk op het gestructureerd leren spreken, aan de hand van de Standaard Geschil Punten (dit is tevens de meest voorkomende gespreks- en beleidscyclus) zodat mensen je verhaal altijd makkelijk kunnen volgen. Je debatteert in een team van 2 of 3 mensen. Je debatteert 3 keer en jureert 1 x, zodat je ervaring kunt opdoen vanuit alle spreek- en reflectieposities.

Iedere ronde krijg je een nieuwe retorische uitnodiging waarmee je kunt oefenen, als je wilt.

Het grote verschil tussen een debattraining en een debatwedstrijd is dat er vandaag alle ruimte is om opnieuw te beginnen. Onze focus ligt op spelen met de verschillende elementen, zodat je PLEZIER in het spreken voor en met publiek sterk vergroot wordt. We vinden het belangrijk dat je na vandaag goed weet wat jouw sterke punten zijn als het om spreken in het openbaar gaat. Dan kun je daarop vertrouwen en van daaruit verder werken.

Deze training is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sprekers. Voor iedere deelnemer reiken we passende oefeningen aan. Ervaren sprekers raden we ook de training Magnetisch Charisma aan, die we op 10 december organiseren. Deze training focust zich vooral op het energetische aspect in je sprekerschap.

Het programma

09.45 uur Ontvangst met koffie, thee en lekkers

10.00 uur Start, kennismaking

10.30-11.30 uur Debat Techniek

11.30-12.30 uur Debat Ronde 1

12.30-13.30 uur Lunch, incl. 15 minuten voorbereiding van ronde 2.

13.30-14.30 uur Debat Ronde 2

14.30-14.45 uur Pauze

14.45-15.45 uur Debat Ronde 3

15.45-16.45 uur Debat Ronde 4

16.45-17.30 uur Afronding

17.30-19 uur Borrel voor de liefhebbers

Debat Trainer

Deze training wordt verzorgd door Petra Hiemstra, zelf sinds 20 jaar debater, jurylid voor de Debat Academie (2 x tot beste jurylid uitgeroepen op landelijke debattoernooien, opleider en organisator van het jaarlijkse Giving Back Debat Toernooi.

Bij meer dan 12 deelnemers, schakelen we een extra trainer in.

Voorbereidingen

Zijn niet nodig! Desgewenst kun je deze filmpjes bekijken over de waarde van het debat en magnetisch charisma, zodat je de theorie sneller in de praktijk kunt brengen. De filmpjes zijn gemaakt voor de Giving Back Debat Scholieren die we jaarlijks opleiden.

Kom bovenal met een open geest, open hart en open wil naar de training. En met de intentie om je collega deelnemers groot te luisteren. Mocht je persoonlijke of politieke ambities hebben, deel ze graag vooraf. Dan kunnen we hier bij het formuleren van de debat stellingen rekening mee houden. Dan neem je behalve de training mogelijk nog veel meer waardevolle inzichten en tips mee naar huis.

Datum

Woensdag 20 november

Plaats

Nassaulaan 13, Den Haag

Je kunt je hieronder direct voor de training inschrijven

Je bent van harte welkom. We kijken uit naar je komst!

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/11/2019
09:45 - 19:00

Categorieën

Beschikbare plaatsen:
10

Delen:

Neem contact met ons op
Laatste blogs
Evenementen
Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject voor 7,50 Euro (e-book)

Doe Het Zelf Coachtraject (e-book) – Heb je wel behoefte aan een coachtraject maar is dat op dit moment bijvoorbeeld te duur of wil je liever éérst een zelf aantal zaken op een rij zetten? Bestel dan dit e-book en ga (alvast) aan de slag! Een coachtraject kost tijd, aandacht en … geld! Zéker als […]

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

CoachKwartiertje – NIEUW! – 15 minuten volledige aandacht voor JOU (of meer)

Het CoachKwartiertje – Soms heb je NU behoefte aan een luisterend oor. Warme aandacht voor JOU. Een paar goede vragen die zaken verhelderen of in een ander licht zetten. Liefdevolle en heldere reflectie van een neutraal persoon. Intervisie over een lastige casus. Voor al die momenten is het Coachkwartiertje bedoeld. Het CoachKwartiertje is een kort […]

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken I Gratis CONCEPT test I Voor commissarissen

Zelfevaluatie grootluisteren & samenwerken – In samenwerking met Hemingway PG, opleider en trainer van commisarissen, is Haagse Hoogvliegers een zelfevaluatietest aan het ontwikkelen rond ‘grootluisteren en samenwerken’. Deze test wordt specifiek ontwikkeld voor commissarissen, bestuurders en politici (in spé). Immers, juist van commissarissen en bestuurders wordt gevraagd dat zij kunnen samenwerken op het allerhoogste niveau. […]

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek voor 7,50 Euro (e book) – NIEUW

Biografie en Traumaherstel werkboek – Hoe langer ik coach (nu zo’n 12 jaar) – hoe meer ik ben gaan inzien hoezeer de persoonlijke biografie van mijn coachees doorwerkt in het heden. In ieders biografische verhaal kun je veel aanwijzingen vinden die verklaren waarom mensen zich juist nu zich ‘niet zo senang voelen’ of waarom zich […]

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – 6 x 1,5 uur gratis loopbaanadvies voor Rijksambtenaren

Regeling Loopbaanadvies A&O Fonds Rijk – Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je bij het A+O fonds Rijk 1.500 Euro (plus BTW) aanvragen voor een loopbaanscan, loopbaanadvies of carrière coaching bij een CMI-gecertificeerde coach naar keuze! Je mag iedere 5 jaar zo’n traject doen. Wat je met je […]